Korfballers OWK verliezen belangrijke wedstrijd tegen Sparta Zwolle

16 mei 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Owk thuis -2022

Korfbalvereniging OWK uit Oostwold heeft afgelopen zaterdag de belangrijke wedstrijd in en tegen Zwolle verloren. Na een ruststand van 9-8 stond er uiteindelijk een 17-14 op het scorebord. Vanwege dit verlies ging Sparta over OWK heen in het tussenklassement van de overgangsklasse A.

Op een zonovergoten sportpark begon OWK nog wel furieus aan de wedstrijd. Na een aantal minuten spelen stond er een 0-2 voorsprong op het scorebord. Vanaf dat moment was het Sparta dat de klok sloeg. Na een tussenstand van 4-2 hadden zij de hele eerste helft het initiatief te pakken. Vlak voor rust scoorde OWK toch nog de belangrijke aansluitingstreffer: 9-8.

De belangen waren groot bij beide ploegen, en dat was te merken aan het spel. Beide ploegen speelden nerveus, maakten veel fouten en de doelpunten waren schaars te noemen. Het leek erop dat OWK de zenuwen het beste de baas was, aangezien zij een voorsprong namen van 11-12. Echter zette Sparta een tandje bij, en gaven steeds meer druk op de spitsen van OWK. De ploeg uit Oostwold had zijn kruit verschoten, aangezien de ene na de andere aanval niet met een doelpunt werd afgemaakt. De thuisploeg scoorde nog wel enkele malen, wat uiteindelijk resulteerde in een 17-14 eindstand.

OWK bivakkeert in de onderste regionen van de competitie. Komende week speelt OWK thuis tegen Ritola uit Zuidlaren. Dit wordt wederom een belangrijke wedstrijd om handhaving veilig te stellen.