Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Jubileumkoor Zuidhorn overvallen in Balk

5 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
Verrast met cheque van de Rabobank
Cheque-jubileumkoor-rabo (4)

Terwijl de leden van het Jubileumkoor Zuidhorn luidkeels een volgend nummer inzetten stapte Ate Harsta de zaal van Balk binnen waar het koor wekelijks repeteert.

Ate, lid van de ledenraad van de RABO bracht hun heugelijk nieuws. Iedere medewerker en alle ledenraadsleden van de Rabobank NWG (Noordenveld West Groningen) mogen namelijk 750 euro naar eigen inzicht inzetten voor initiatieven die voldoen aan de criteria van het leefbaarheidsfonds van de bank.

De stemmen staakten toen de dirigent en pianist van hun à propos raakten op het moment dat Ate binnenstapte.

Ate Harsta nam het woord en roemde het Jubileumkoor om de positieve impact op persoonlijk en publiek leven en daarmee een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de lokale leefomgeving levert. Toen hij vervolgens vertelde dat hij het koor  `zijn` cheque van 750,-  mocht overhandigen reageerden de leden enthousiast.

Voorzitter Gety Schröder nam de cheque blij in ontvangst en voordat iedereen het door had was Ate al weer vertrokken. Het duurde vervolgens even voordat de dirigent weer aftikte en iedereen van de verbazing was bekomen.

Waarin Jubileumkoor Zuidhorn bijdraagt aan de lokale leefomgeving
de bijdrage 
De leden van het Jubileumkoor komen behalve uit Zuidhorn uit omliggende plaatsen zoals Briltil, Grijpskerk, Niekerk, Noordhorn, Oldehove, Saaksum, Tolbert, Visvliet, enz. , Het koor is zo een samenbindende factor voor een grote regio. 
Naar binnen toe wordt in het koor veel aandacht gegeven aan het 'wel-en-wee' van de individuele koorleden en voor veel leden is de repetitieavond hét moment om sociale contacten op te doen en te onderhouden.

Naar buiten toe probeert het koor enthousiasme voor zingen en muziek over te brengen aan lokale inwoners en bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen zoals het Zonnehuis, om daarmee de leefomgeving van de bewoners aantrekkelijk te houden. 
Jaarlijks organiseert het koor een voorjaarsconcert en kerstconcerten, met het doel een divers publiek te laten genieten van een keur aan melodieën. Incidenteel nodigt het koor andere koren die lid zijn van de Bond van Koren in de Provincie Groningen uit om zich aan te melden voor een Rayonconcert in Zuidhorn. Naar alle waarschijnlijkheid zal dat in 2020 opnieuw het geval zijn. Deze regio-overschrijdende activiteit versterkt de koorgedachte, benadrukt het gevoel van eigenheid van de leefomgeving, en wekt ook interesse van anderen voor deze omgeving.

de feiten
Het Jubileumkoor is een gemengd koor op neutrale grondslag en iedereen kan lid worden, de enige voorwaarde is dat je van zingen houdt. De contributie wordt zo laag mogelijk gehouden zodat deze geen belemmering vormt om lid te worden én te blijven.
De repetities zijn wekelijks in Zuidhorn m.u.v. de kerst- en zomervakantie. Het koor voert een breed repertoire, en is door het organiseren van concerten en optredens in kerken en verzorgingshuizen mede bepalend voor het culturele aanbod in het Westerkwartier e.o.

  • Cheque-jubileumkoor-rabo (3)
  • Cheque-jubileumkoor-rabo (1)
  • Cheque-jubileumkoor-rabo (2)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fotowedstrijd irmastol-niehove

Irma Stol wint fotowedstrijd Noar Huus

21 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
Een eervolle vermelding gaat uit naar Lucas van Veen
Lees verder →
Vvd mattheus gorter

VVD wil bestrijding Jacobskruid

19 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
plant kan dodelijk zijn voor koeien en paarden
Lees verder →
Waterpark-paden-zomer (1)

Waterpark Zuidhorn: Wandelen to the max

18 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
Extra paden gemaaid, meer meters maken in bloemrijke park
Lees verder →
Dorpsvenne-onkruid

Groenbeheer en beeldkwaliteitsbestek

18 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
Ergernis over de hoeveelheid onkruid op pleinen, straten
Lees verder →
Waternavel inspectie

Joh Smitpark waternavelvrij

18 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
Dankzij maritieme afdeling gemeente
Lees verder →