Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Jazzconcert Rika Dijkstra en Klaas Spekken

25 februari 2019    Zuidhorn-nieuws
Met knipoog naar 't Gronings
Concertwha

ADUARDERZIJL – Jazzliefhebbers, die ook nog eens warm worden van het Groningstalige lied, doen er goed aan door op zondag 10 maart naar 't Waarhuis te komen. Hier geven Rika Dijkstra en Klaas Spekken namelijk een jazzconcert met flink wat Groningse elementen: een unieke formule.

Het tweetal wordt instrumentaal begeleid door Vincent Grit en Wouter de Koning (piano), Joost van der Beek (gitaar), Marco Kerver (contrabas) en Dennis Elderman (drums).

De bezoekers van 't Waarhuis kennen allen Rika Dijkstra. Ze is niet alleen, samen met Wouter de Koning, uitbaatster van het monumentale pand in Aduarderzijl, maar ook nog eens een succesvol zangeres, keramiste, organisatrice en zelfs BAB (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stad). Voor de vaste bezoekers van 't Waarhuis is Spekken ook geen onbekende. In september van 2018 verzorgde hij er  nog samen met Joost van der Beek een geslaagde voorstelling.

Het verloop van de carrière Spekken is bijzonder. Hij werd 1n 1960 geboren in Musselkanaal om op zijn elfde naar Ter Apel te verhuizen. Hij had als kind een droom: zanger worden en ook nog beroemd. Vanuit Ter Apel verhuisde hij naar Noord Holland. De muzikale aspiraties kwamen daar een tijdje op een laag pitje te staan. Maar het bloed kroop toch waar het niet gaan kon en op zijn 27e besloot hij om naar het Conservatorium te gaan.  Daar studeerde hij zang en lichte muziek bij Margriet Eshuis, Herman van Doorn en Maria Rondel. Vanaf toen ging het snel: zo speelde hij mee in een aantal musicals. In 2000 besloot hij om terug te gaan naar zijn roots: Groningen. Vanaf die tijd begon hij ook liedjes in het Gronings te gaan zingen. Daarmee is hij heel succesvol doorgegaan.

De happening op 10 maart begint om 15.00 uur. De toegang bedraagt euro 15,00 (inclusief koffie/thee en wat lekkers bij binnenkomst). Reserveren kan telefonisch: 0594 621884 of digitaal: info@waarhuis.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Room-one

Room-one laat Den Horn dansen

06 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Eem gezellig!!
Lees verder →
Rsz cotton-tote-bag-mockup-template-for-branding-2021-09-02-02-12-09-utc

De beste shoppingtassen

06 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Hans haze vz

Hans Haze wordt wethouder namens VZ Westerkwartier

06 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Hij volgt Geertje Dijkstra-Jacobi op die stopt als wethouder en niet terugkeert in het nieuwe college
Lees verder →
Goofy

Loslopende hond zorgt voor opschudding

05 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Winkelend publiek werd dinsdag “opgeschrikt” door Goofy
Lees verder →
Oekrainers in gomarus (2)

Begrip doet een hoop

05 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Winkeliers en omwonenden krijgen rondleiding in opvanglocatie Gomarus
Lees verder →
Ldh 1

Vrijwilligers gezocht voor theaterspektakel Leve de Harmonie

05 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Van 14 t/m 24 september speelt Leve de Harmonie in de voormalige jachthaven in Briltil
Lees verder →