Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Jarig Hoorcentrum Westerkwartier trakteert op Hoormarkt en Concert

27 september 2019    Zuidhorn-nieuws
U bent van harte welkom op 10 oktober in de Gastkerk.
Wilgis schoffelmeijer

Op donderdag 10 oktober 2019 viert Hoorcentrum Westerkwartier in Zuidhorn haar achtste verjaardag. Klanten en overige belangstellenden -met of zonder gehoorverlies- zijn van harte welkom, ’s middags bij de Hoormarkt (13.00 - 17.30 uur) en ’s avonds bij een gratis toegankelijk Concert (20.00 - 21.30 uur), beide in de Gastkerk in Zuidhorn.

Tijdens de Hoormarkt laten vijf grote hoortoestelfabrikanten Oticon, Bernafon, Widex, Phonak en Resound, u kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de hoortoesteltechniek. In de grote zaal van de Gasthorn treft u hen aan met informatieve stands, foldermateriaal en u kunt uw vragen te stellen aan deze specialisten.
In de zaal ziet en hoort u verder de zogeheten ‘KlangFinder’. Dit is een kunsthoofd waarop diverse hoortoestellen worden bevestigd. Goedhorende bezoekers kunnen via een hoofdtelefoon luisteren hoe deze toestellen klinken bij aanbod van allerlei geluiden zoals spraak, lawaai, spraak in lawaai, windgeruis of muziek. Meestal staat men dan versteld van de duidelijk hoorbare verschillen, niet alleen tussen oudere en nieuwere generaties hoortoestellen, maar ook wanneer je binnen één generatie de verschillende techniekniveaus beluistert. Verder zullen enkele fabrikanten in een aparte zaal leerzame presentaties verzorgen over hun nieuwste hoortoestellen en de filosofie daarachter.

Een vertegenwoordiger van Resound zal ter plaatse setjes hoortoestellen van het type Linx Quattro op proef aanpassen bij geïnteresseerde klanten van Hoorcentrum Westerkwartier, uiteraard zolang de voorraad strekt. Voorwaarden zijn dat de klant schone oren heeft en dat er een recent audiogram van hem/haar bekend is bij Hoorcentrum Westerkwartier. Deelnemende klanten krijgen de kans om ’s avonds het concert te bezoeken met deze hoortoestellen in. De klank van de Linx Quattro wordt namelijk zeer gewaardeerd door muziekliefhebbers.

’s Avonds bij het concert staan op het programma: het 17-koppige slagwerkensemble Boréas uit Usquert met dirigent Hans de Ruijter en Duo Abrazo, bestaande uit sopraan Marian van der Heide en gitarist Rob Nijboer. Het repertoire: Spaans klassiek en Zuid-Amerikaans.
Bij slagwerk denken mensen vaak aan luidruchtige trommels. Tijdens het concert zult u horen dat slagwerk ook heel ingetogen kan klinken als marimba’s worden bespeeld met wollige zachte stokken. Beide gezelschappen brengen ook een gezamenlijk nummer. Dus laat u verrassen door dit gratis toegankelijke concert, waarin de dynamiek van muziek centraal staat.
Vrijwillige giften komen ten goede aan het project Uganda Hears.

U bent van harte welkom op 10 oktober in de Gastkerk. Wilt u vooraf uw gehoor laten testen en/of een set Linx Quattro reserveren voor de avond, maakt u dan een afspraak met Hoorcentrum Westerkwartier, tel. 0594-500959.

  • Hcw-2019
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kermis zuidhorn (1)

Smullen van een suikerspin in ‘t zonnetje

22 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Mooi weer tijdens laatste dag van de kermis
Lees verder →
Boreas duo uit oostum

Rederijkerskamer Eendracht speelt Theater Na de Dam in Zuidhorn

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
‘Kom vanavond met verhalen'
Lees verder →
Ovtw 2024 netwerk (1)

Toeristische ondernemers ontmoeten elkaar (weer eens)

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
ledenvergadering: Podcastpresentatie en levendige discussie
Lees verder →
Inspiratiesessie ai (2)

Inspiratieavond AI boeiend voor ondernemers Westerkwartier

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De kracht van Artificiële Intelligentie
Lees verder →
Kampioensteam met kees, mathijs, marcel en victor

Tafeltennissers Talero 2 kampioen!

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
volgend seizoen een klasse hoger
Lees verder →
Klimplanten test (3)

Rode, Witte en Blauwe bloemenpracht: Eerst in Wilhelminapark Zuidhorn dan in centrum Zuidhorn

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Wethouder Haze plant klimplanten met stagiere Tim: Wilde Wingerd, Toscaanse Jasmijn en bruidsluier en Blauwe regen
Lees verder →