Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Jarig Hoorcentrum Westerkwartier trakteert op Hoormarkt en Concert

27 september 2019    Zuidhorn-nieuws
U bent van harte welkom op 10 oktober in de Gastkerk.
Wilgis schoffelmeijer

Op donderdag 10 oktober 2019 viert Hoorcentrum Westerkwartier in Zuidhorn haar achtste verjaardag. Klanten en overige belangstellenden -met of zonder gehoorverlies- zijn van harte welkom, ’s middags bij de Hoormarkt (13.00 - 17.30 uur) en ’s avonds bij een gratis toegankelijk Concert (20.00 - 21.30 uur), beide in de Gastkerk in Zuidhorn.

Tijdens de Hoormarkt laten vijf grote hoortoestelfabrikanten Oticon, Bernafon, Widex, Phonak en Resound, u kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de hoortoesteltechniek. In de grote zaal van de Gasthorn treft u hen aan met informatieve stands, foldermateriaal en u kunt uw vragen te stellen aan deze specialisten.
In de zaal ziet en hoort u verder de zogeheten ‘KlangFinder’. Dit is een kunsthoofd waarop diverse hoortoestellen worden bevestigd. Goedhorende bezoekers kunnen via een hoofdtelefoon luisteren hoe deze toestellen klinken bij aanbod van allerlei geluiden zoals spraak, lawaai, spraak in lawaai, windgeruis of muziek. Meestal staat men dan versteld van de duidelijk hoorbare verschillen, niet alleen tussen oudere en nieuwere generaties hoortoestellen, maar ook wanneer je binnen één generatie de verschillende techniekniveaus beluistert. Verder zullen enkele fabrikanten in een aparte zaal leerzame presentaties verzorgen over hun nieuwste hoortoestellen en de filosofie daarachter.

Een vertegenwoordiger van Resound zal ter plaatse setjes hoortoestellen van het type Linx Quattro op proef aanpassen bij geïnteresseerde klanten van Hoorcentrum Westerkwartier, uiteraard zolang de voorraad strekt. Voorwaarden zijn dat de klant schone oren heeft en dat er een recent audiogram van hem/haar bekend is bij Hoorcentrum Westerkwartier. Deelnemende klanten krijgen de kans om ’s avonds het concert te bezoeken met deze hoortoestellen in. De klank van de Linx Quattro wordt namelijk zeer gewaardeerd door muziekliefhebbers.

’s Avonds bij het concert staan op het programma: het 17-koppige slagwerkensemble Boréas uit Usquert met dirigent Hans de Ruijter en Duo Abrazo, bestaande uit sopraan Marian van der Heide en gitarist Rob Nijboer. Het repertoire: Spaans klassiek en Zuid-Amerikaans.
Bij slagwerk denken mensen vaak aan luidruchtige trommels. Tijdens het concert zult u horen dat slagwerk ook heel ingetogen kan klinken als marimba’s worden bespeeld met wollige zachte stokken. Beide gezelschappen brengen ook een gezamenlijk nummer. Dus laat u verrassen door dit gratis toegankelijke concert, waarin de dynamiek van muziek centraal staat.
Vrijwillige giften komen ten goede aan het project Uganda Hears.

U bent van harte welkom op 10 oktober in de Gastkerk. Wilt u vooraf uw gehoor laten testen en/of een set Linx Quattro reserveren voor de avond, maakt u dan een afspraak met Hoorcentrum Westerkwartier, tel. 0594-500959.

  • Hcw-2019
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Gemeentehuis-zuidhorn

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) vanaf 1 maart van start

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
noodmaatregel voor huishoudens
Lees verder →
Easyslim zuidhorn

Easyslim.nu opent studio in Zuidhorn

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
We gaan weer open! Het mag, het kan met voorwaarden, en we doen het ook!
Lees verder →
Wethouder geertje dijkstra-jacobi 1 westerkwartier

College stemt in met Woonvisie Westerkwartier 2020-2025

24 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Woonvisie resultaat van woningmarktonderzoek, online-enquête onder inwoners, een webinar, diverse dorpenbijeenkomsten en werksessies
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Bauke meer dan voortvarend aan seizoen begonnen

24 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
derde in klassement Tour du Var
Lees verder →
Wc de withstraat (3)

Hoe zit dat met die bomen gemeente?

23 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Consternatie over kap bomen W.C. de Withstraat in Zuidhorn
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over aanslag belastingen, Energieloket en energiecoach

23 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 23 februari 2021
Lees verder →