Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Jan en Jannie Winkel 60 jaar getrouwd

30 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Het begon met het schrijven van een brief. “Tegenwoordig heb je Tinder, maar vroeger correspondeerde je,”
Oostergast jan en jannie winkel 60 jaar getrouwd foto 3

Vandaag is het energieke echtpaar, Jan en Jannie Winkel maar liefst 60 jaar getrouwd. Aanstaande zaterdag krijgen ze van de kinderen en kleinkinderen een feest aangeboden in het Grand Café van Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn. In februari is dit bekende Zuidhornse echtpaar komen wonen in een woonzorgappartement van Zonnehuis Oostergast. Momenteel revalideert Jan bij revalidatiecentrum Zuidhorn vanwege een operatie aan zijn knieschijf.

Jan Winkel is op 2 oktober 1938 geboren in Houten. Jannie is een echte Stadjer. Ze werd op 18 juli 1941 geboren aan de Coehoornsingel. Haar moeder overleed toen ze pas vier jaar oud was. Jannie kwam bij haar oma te wonen een de Goudbloemstraat in de Groninger wijk Oosterpark.

Liefde op het eerste gezicht
Het begon met het schrijven van een brief. “Tegenwoordig heb je Tinder, maar vroeger correspondeerde je,” grappen Jan en Jannie. Jan voer als kok op de Grote vaart. De vriendin van zijn stuurman tipte dat ze iemand kende die wel wilde corresponderen. Jan ging akkoord en een maand later ontving hij een brief van een meisje uit Groningen. Bij de tweede brief zat een foto. Jan zag haar en dacht direct ‘deze knapperd moet ik niet laten lopen.’ In februari 1961, ontmoeten ze elkaar voor het eerst in Groningen. Jannie werkte in een schoenenzaak in de Ebbingestraat. Ze zag Jan aan komen lopen. Gekleed in een lichte regenjas, een bruin gezicht en donker haar. Ook Jannie was op slag verliefd.

Liefdevolle familie
In 1963 zijn Jan en Jannie getrouwd in de katholieke kerk aan de Zaagmuldersweg. Het feest gaven ze in de Mambobar aan de Turfsingel. Vlak voor hun trouwen ging Jannie met Jan mee aan boord. Ze voeren naar Zweden en Finland. Wat hebben ze genoten met elkaar. Dat was een soort huwelijksreis . De Winkels krijgen twee kinderen. Zonen Johan (59) en Rob (57). Zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Ze hebben een enorme verbondenheid met Zonnehuis Oostergast. Schoondochter Carla werkt er, kleinkind Ingrid heeft er gewerkt en de kleinkinderen Demi en Rian werken er op dit moment ook.

Café-restaurant De Opstal
Begin jaren 80 verhuisd het echtpaar van de stad naar het dorp Zuidhorn. In 1983 kochten ze een pand in Zuidhorn dat al twee jaar gesloten was. Dit was het begin van horecagelegenheid De Opstal. “Iedereen verklaarde ons voor gek, maar wij kijken terug op gouden jaren. De mooiste tijd van ons leven” zeggen Jan en Jannie met glinstering in hun ogen. Het was dag en nacht werken. Maar wat was het gezellig. En we hebben daardoor veel vrienden en vriendinnen gekregen. In de Streekkrant van 20 januari 2022 stond een artikel over de Opstal. Ze zeggen “In de jaren 80 was  ‘De Opstal’ een razend populaire uitgaansgelegenheid, vooral onder de jeugd. Een biertje drinken bij de toenmalige eigenaar Jan Winkel was een begrip.” 

Ook personeel van het oude Zonnehuis Zuidhorn kwam er graag over de vloer. En ook cliënten van de woongroep Niet-aangeboren hersenletsel. Jan zorgde altijd dat er plek voor ze vrij gemaakt werd. Tijdens de bouw van de NAM locatie in Grijpskerk verzorgde het echtpaar dagelijks wel 60 tot 100 maaltijden voor de arbeiders daar. Ook deden ze wel aan catering. De Rotaryclub kwam elke dinsdag eten. Jan heeft een jaar lang elke week een nieuwe maaltijd voor ze gekookt. In 2001 verkopen ze De Opstal.

Liefde straalt nog steeds
Tot op de dag vandaag stralen ze nog van liefde voor elkaar. Het geheim? Ze vertellen elkaar alles, zijn eerlijk en praten dingen uit. Ze genieten samen. Jan heeft nog altijd alle brieven bewaard die ze met elkaar schreven. In een speciale map die hij kocht toen hij tijdens een vaart in het Suezkanaal was. Oh en ze genieten van hun nu 7-jarige roodwitte lapjeskat Minou, die ze cadeau kregen van hun kleindochters. Minou is net als het echtpaar Winkel een graag geziene gast in het Zonnehuis. Ook de zorg loopt met ze weg.

  • Oostergast jan en jannie winkel 60 jaar getrouwd trouwfoto
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Bertus kolkman marber machinebouw

U kunt Bertus kennen van de champignonbakjes en koffiemelk cupjes

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Marber Machinebouw in Noordhorn ontwerpt “van alles”
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →
Fiets helm senior

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie
Lees verder →
Loonverpakking

Efficiëntie verhogen met loonverpakking

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over eikenprocessierups, Stremming N355 & Grofvuilroute

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 6 juni 2023
Lees verder →