Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Jaarvergadering Ondernemersvereniging: Drie voorzitters, Buffet bij Balk en Henk Bleker

26 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
En drie nieuwe leden!
Ovg 2020-vergadering voorzitters

Dinsdag 25 februari werd in Balk de voorjaarsvergadering van de Ondernemersvereniging Zuidhorn gehouden. Met een flinke opkomst, ruim 50 van de zestig leden waren aanwezig, werd het programma afgewerkt. Naast de reguliere zaken; financieel verslag, begroting en bestuursverkiezing, was er ook een tweetal sprekers en gasten. Het woord was eerst aan burgemeester Ard van der Tuuk die verheugd was kennis te maken met de ondernemers en graag bereid was  hen op hun bedrijf te bezoeken. “ Er worden tal van mooie producten gemaakt die ik graag samen met u aan de man wil brengen”.

De heer Bleker ( CDA, voorzitter Vee & Logostiek en voormalig staatssecretaris van EZ en Landbouw ), vertelde de ondernemers een en ander over de mores van de Haagse politiek en zijn ervaringen daarmee. Ook invloed die de pers heeft gehad op hem en zijn familie werd benoemd. “Als je de media leest is het mislukken van het dossier Programma Aanpak Stikstof (2010) volledig mijn schuld” zo zei hij. “Terwijl het niet door kon gaan omdat het in strijd was met Europese regelgeving”. Hij vulde met gemak de avond met anekdotes en sprak ook over de huidige problematiek. “De sector moet de regie in eigen hand nemen” zo zei hij, “als Den Haag de regie neemt is het te laat”. Op de vraag of hij zijn visie over de stikstofproblematiek wilde delen was hij kort; “ daar heb ik nog anderhalf uur voor nodig”.

Drie voorzitters
Op de avond waren maar liefst drie voorzitters aanwezig, de heer Afman die 22 jaar geleden de eerste voorzitter was, de heer Mechielsen die tot vorig jaar de hamer hanteerde en de heer Buist die sinds 2019 voorzitter is.

Nieuwe leden
Regelmatig worden gasten uitgenodigd om kennis te maken en om eventueel lid te worden. Een aantal schoof ook deze avond aan. Dit waren o.a. Twan Posthumus van HSD Zuidhorn, een Hoogstaand innovatief bedrijf, Henk Burgler en zoon ( Lees ook 100 jaar burgler ) Mariet Tefi van cateraar Mate Masie uit Grijpskerk en Peter Nooren van Betonspecialist Ad Nooren uit Garnwerd. Aan het eind van de avond besloot Stef van der Kooi uit Aduard lid te worden. Hij heeft een Groentebedrijf in Aduard. Voorzitter Hein Buist kondigde ook nog twee nieuwe leden aan. Sietse van der Wal van Bootverhuur Lauwers en Dhr Loman van Schoonmaakbedrijf Jostra.

Na het officiële deel aan het begin van de avond werd een diner in buffetvorm verzorgd door Bert en Marieke Balk waar de leden volop van genoten.

De Ondernemersvereniging Zuidhorn is opgericht op 4 oktober 1991 en bestaat uit eigenaars van grote en kleine ondernemingen. Het vakgebied waarin zij zich bewegen is zeer divers. Over het algemeen is de opkomst bij deze vereniging vrij hoog.
Een overzicht van de leden en meer informatie op www.ondernemersverenigingzuidhorn.nl

  • Ovg 2020-vergadering (5)
  • Ovg 2020-vergadering (2)
  • Ovg 2020-vergadering (3)
  • Ovg 2020-vergadering (4)
  • Ovg 2020-vergadering (6)
  • Ovg 2020-vergadering (7)
  • Ovg 2020-vergadering (36)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Begraafplaats-zuidhorn

Onderzoek historische en waardevolle graven gemeentelijke begraafplaatsen

16 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Van de gemeentelijke begraafplaatsen in de voormalige gemeente Zuidhorn bestaat al zo’n lijst
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Openingstijden bouwvak, Verkeersstremmingen en historische begraafplaatsen

16 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 16 augustus 2022
Lees verder →
Reitdieptocht

Zwemmen in het Reitdiep!

14 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
74e editie is op zondag 28 augustus
Lees verder →
Zonnepanelen1

Aanpassing salderingsregeling zonnepanelen vanaf 2025

10 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
het percentage gaat dan naar 64%. Dit bouwt tot en met 2030 met 9% per jaar af, om in 2031 ineens een sprong te maken naar 0%.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Openingstijden bouwvak en Verkeersstremmingen

09 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 augustus 2022
Lees verder →
Mollematocht-2022 (1) selfie

Mollematocht goed voor Selfie met Bauke

08 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
En hij neemt daar alle tijd voor
Lees verder →