Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Jaarvergadering Ondernemersvereniging: Drie voorzitters, Buffet bij Balk en Henk Bleker

26 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
En drie nieuwe leden!
Ovg 2020-vergadering voorzitters

Dinsdag 25 februari werd in Balk de voorjaarsvergadering van de Ondernemersvereniging Zuidhorn gehouden. Met een flinke opkomst, ruim 50 van de zestig leden waren aanwezig, werd het programma afgewerkt. Naast de reguliere zaken; financieel verslag, begroting en bestuursverkiezing, was er ook een tweetal sprekers en gasten. Het woord was eerst aan burgemeester Ard van der Tuuk die verheugd was kennis te maken met de ondernemers en graag bereid was  hen op hun bedrijf te bezoeken. “ Er worden tal van mooie producten gemaakt die ik graag samen met u aan de man wil brengen”.

De heer Bleker ( CDA, voorzitter Vee & Logostiek en voormalig staatssecretaris van EZ en Landbouw ), vertelde de ondernemers een en ander over de mores van de Haagse politiek en zijn ervaringen daarmee. Ook invloed die de pers heeft gehad op hem en zijn familie werd benoemd. “Als je de media leest is het mislukken van het dossier Programma Aanpak Stikstof (2010) volledig mijn schuld” zo zei hij. “Terwijl het niet door kon gaan omdat het in strijd was met Europese regelgeving”. Hij vulde met gemak de avond met anekdotes en sprak ook over de huidige problematiek. “De sector moet de regie in eigen hand nemen” zo zei hij, “als Den Haag de regie neemt is het te laat”. Op de vraag of hij zijn visie over de stikstofproblematiek wilde delen was hij kort; “ daar heb ik nog anderhalf uur voor nodig”.

Drie voorzitters
Op de avond waren maar liefst drie voorzitters aanwezig, de heer Afman die 22 jaar geleden de eerste voorzitter was, de heer Mechielsen die tot vorig jaar de hamer hanteerde en de heer Buist die sinds 2019 voorzitter is.

Nieuwe leden
Regelmatig worden gasten uitgenodigd om kennis te maken en om eventueel lid te worden. Een aantal schoof ook deze avond aan. Dit waren o.a. Twan Posthumus van HSD Zuidhorn, een Hoogstaand innovatief bedrijf, Henk Burgler en zoon ( Lees ook 100 jaar burgler ) Mariet Tefi van cateraar Mate Masie uit Grijpskerk en Peter Nooren van Betonspecialist Ad Nooren uit Garnwerd. Aan het eind van de avond besloot Stef van der Kooi uit Aduard lid te worden. Hij heeft een Groentebedrijf in Aduard. Voorzitter Hein Buist kondigde ook nog twee nieuwe leden aan. Sietse van der Wal van Bootverhuur Lauwers en Dhr Loman van Schoonmaakbedrijf Jostra.

Na het officiële deel aan het begin van de avond werd een diner in buffetvorm verzorgd door Bert en Marieke Balk waar de leden volop van genoten.

De Ondernemersvereniging Zuidhorn is opgericht op 4 oktober 1991 en bestaat uit eigenaars van grote en kleine ondernemingen. Het vakgebied waarin zij zich bewegen is zeer divers. Over het algemeen is de opkomst bij deze vereniging vrij hoog.
Een overzicht van de leden en meer informatie op www.ondernemersverenigingzuidhorn.nl

  • Ovg 2020-vergadering (5)
  • Ovg 2020-vergadering (2)
  • Ovg 2020-vergadering (3)
  • Ovg 2020-vergadering (4)
  • Ovg 2020-vergadering (6)
  • Ovg 2020-vergadering (7)
  • Ovg 2020-vergadering (36)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

fierljeppengrijpskerk

In augustus weer Fierljeppen in Grijpskerk

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
uitgestelde fierljepseizoen begint 18 juli
Lees verder →
Heer bronsema  (2)

Lintje van de koning én van Naëlle ( en die is groter )

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Koninklijke onderscheiding voor heer Bronsema en mevrouw Helder
Lees verder →
Beachvolleybal-clinic-2020

Smashen in het zand met Alexander en Yorick

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jeugd De Meeuwen geniet van clinic Nederlandse beachvolleybaltop
Lees verder →
Voedselbank voorzitters

Overdracht ‘Bloedserieus’ naar Hogeland

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Na de zomer gaat de inzamelactie van start in het Hogeland
Lees verder →
Glasdraad-handeling

GlasDraad en Rodin graven samen een gat voor kabels

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Beide bedrijven werken samen bij de aanleg van snelle internetverbindingen in de gemeente Westerkwartier
Lees verder →
Zonnepanelen1

Kans voor ondernemers: zonnepanelen op zakelijk dak

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
meld je aan voor de gratis webinar
Lees verder →