Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Hof veroordeelt Sjef R. tot dertig jaar cel voor doden echtpaar Hoendiep

1 juli 2015    Zuidhorn-nieuws
hogere straf opgelegd dan de rechtbank, die hem eerder tot 25 jaar cel veroordeelde


De 42-jarige Sjef R. is door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig jaar voor het doden van een ouder echtpaar uit Aduard. 

Het hof heeft de man een hogere straf opgelegd dan de rechtbank, die hem eerder tot 25 jaar cel veroordeelde.

De twee slachtoffers werden op hun motorjacht zwaar toegetakeld met een 'kantig' voorwerp. Daarna werden ze overboord gegooid. Pas de volgende dag werden hun lichamen gevonden in het Hoendiep.

R., een dakloze uit Rotterdam, had zich een dag eerder als potentiële koper van de boot voorgedaan. Het echtpaar, de eigenaar van de boot, werd na de afspraak met R. als vermist opgegeven en na een zoektocht van de politie in maart 2013 in het Groningse Hoendiep aangetroffen.

Volgens het hof is het echtpaar op een "gruwelijke" wijze om het leven gebracht. "Verdachte heeft getoond zich ten koste van een ander enkel te laten leiden door eigen financieel gewin", concludeert het hof.

Rechtbank

Volgens de rechters in Leeuwarden is de maximale gevangenisstraf van dertig jaar dan ook op zijn plaats. Het hof had ook levenslang kunnen opleggen, maar legt in de uitspraak niet uit waarom dit in deze zaak niet aan de orde is.

Het hof stelt dat de 25 jaar cel die de rechtbank in Groningen eerder oplegde, niet voldoende recht doet aan de "aard en ernst van de feiten."

NU.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →