Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Hoe belangrijk is een goede kantoorinrichting voor de productiviteit?

14 april 2022    Zuidhorn-nieuws
Heb jij het idee dat er ook meer in jouw bedrijf zit? Begin dan bij het verbeteren van de kantoorinrichting
Kantoor

Sinds het loslaten van het overgrote deel van de coronamaatregelen is het éindelijk weer mogelijk om vanuit kantoor te werken. Voor sommigen klonk dit als muziek in de oren, terwijl anderen het juist weer erg jammer vonden. Na twee jaar thuiswerken kan het best wel een beetje onwennig zijn om weer opnieuw op kantoor te verschijnen. Aan de werkgevers de taak om de werkomgeving zo comfortabel mogelijk te maken. Niet alleen noodzakelijk om de werknemers weer een ‘eigen plekje’ te geven, maar ook om de productiviteit binnen het bedrijf te verhogen.

Heb jij het idee dat er ook meer in jouw bedrijf zit? Begin dan bij het verbeteren van de kantoorinrichting. Maar hoe belangrijk is een goede kantoorinrichting dan voor de productiviteit en waarom? 

Verklein de kans op fysieke klachten 
Bij de juiste kantoorinrichting is het niet alleen van belang om mooie kantoormeubels aan te schaffen, maar vooral om op de ergonomie te letten. Het is van essentieel belang dat alle medewerkers comfortabel en ergonomisch kunnen werken. Hierbij wordt het lichaam zo min mogelijk belast. Wees je ervan bewust dat het lichaam eigenlijk niet gemaakt is om uren achtereen stil te zitten. Daardoor krijgen mensen met een kantoorbaan vaak te maken met lichamelijke klachten. Denk aan rug- en nekpijn, maar ook aan de zogenaamde muisarm. Sommige klachten kunnen zelfs uitmonden tot chronische pijn. Wanneer men altijd met pijn aan het werk gaat, zal dit een zeer nadelig effect hebben op de productiviteit. 

Het is de taak van de werkgever om een veilige en ergonomische werkplek te creëren. Deze moet voldoen aan alle richtlijnen die volgens de Arbowet worden gegeven. Kies bij voorkeur voor een professioneel bedrijf in kantoormeubelen. Deze verkopen enkel ergonomische meubelen en kunnen tevens advies geven om jouw kantoorruimtes op de juiste manier in te richten. Met behulp van professionele kantoorinrichting verklein je de kans op (langdurige) fysieke ongemakken en zal de productiviteit omhoog schieten. 

Te veel afleiding op kantoor 
In sommige gevallen draait het niet zo zeer om de inrichting zelf, maar wel om de indeling binnen de kantoorruimtes. Zo wordt vaak gezien dat er te veel lawaai op kantoor is. Bijvoorbeeld doordat verschillende afdelingen in elkaar overlopen en er daardoor ook veel meer medewerkers langskomen en overleg plegen binnen de afdeling. Dit kan anderen weer van hun werk houden. Het is daarom belangrijk dat iedereen een eigen plekje heeft. Eventueel zelfs met een scheidingswand tussen de verschillende bureaus. Op die manier is het gemakkelijker om te concentreren en zal de productiviteit toenemen. 

Klanten professioneel ontvangen 
De juiste kantoorinrichting is niet alleen van belang voor je medewerkers, maar ook voor je klanten. Wanneer je een fijne sfeer in ‘huis’ haalt, zullen klanten zich veel beter verwelkomd voelen. Zorg voor comfortabele stoelen en banken om klanten op te ontvangen en geef de ruimte een huiselijke uitstraling. De eerste indruk is goud waard. Die bepaalt in veel gevallen of de klant met je in zee wilt gaan of niet. 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Tafeltennis talero jeugd

Tafeltennis in Leek en Roden in de lift! ( Zuidhorners welkom )

27 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met de inschrijving van 3 nieuwe jeugdleden, 3 seniorleden en 1 OldStars lid de grens van 60 leden gepasseerd!
Lees verder →
Stop geweld tegen vrouwen

Gemeente Westerkwartier zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen
Lees verder →
ouderen

Twee hoofdaanbieders voor Hulp bij het Huishouden en ondersteuning ouderen in Westerkwartier

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
MIEP en De Nieuwe Zorg Thuis bieden Wmo ondersteuning in de vorm van individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf
Lees verder →
Dwarsdiep-onder-lucaswolde

´Zwemmen in Dwarsdiep straks weer veilig´

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Waterkwaliteit zal vanaf pakweg 2025 sterk verbeteren
Lees verder →
Scholieren fc

Scholieren denken in stadion FC Groningen mee over meer bewegen

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
In het stadion gingen ze de uitdaging aan om na te denken hoe we overgewicht verminderen in onze gemeente
Lees verder →
Marumerlage-2

Fotowedstrijd: Herfst- en winterbeelden

24 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier op de gevoelige plaat
Lees verder →