Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het is definitief: koffie op het werk is goed voor de gezondheid!

20 oktober 2021    Zuidhorn-nieuws
Door de coronacrisis zaten veel mensen de afgelopen 1,5 jaar aan huis gekluisterd. Niet alleen de sociale contacten op het werk werden gemist, maar ook zeker de overheerlijke koffie.
Koffiekop-cup

De dag beginnen met een heerlijke bak koffie hoorde bij de werkdag. Nu we langzaam weer wat meer op kantoor mogen werken, wordt het dan ook tijd om die koffieautomaten weer volop aan te zetten. Wat weinig mensen beseffen is dat dit zelfs een positieve invloed kan hebben op de gezondheid. Uit grootschalig onderzoek van de European Society of Cardiology is namelijk definitief gebleken dat koffiedrinken goed is voor de gezondheid.

Positief nieuws voor koffiedrinkend Nederland
Nederlanders behoren tot één van de grootste koffiedrinkers wereldwijd. Meer dan 80 procent van de Nederlanders drinkt wekelijks een kopje koffie en 62 procent doet dit dagelijks. Dat betekent dat meer dan de helft van de Nederlanders dagelijks één of meer kopjes koffie drinken. Hierbij wordt koffie het vaakst op het werk gedronken. Dat koffie goed blijkt te zijn voor de gezondheid is dan ook heel positief nieuws voor koffiedrinkend Nederland.

Zonder schuldgevoel dus dat koffieautomaat bedrijf inschakelen en de lekkerste koffie binnen halen. Een lekker kopje koffie met klanten of simpelweg om de dag mee te beginnen? Dat mag alleen maar aangemoedigd worden!

Maar wat maakt – volgens dit onderzoek – het drinken van koffie goed voor de gezondheid?

Minder kans op hart- en vaatziekten
Uit het onderzoek blijkt dat de groep die het meest koffie dronken ook het minst kans maakte op hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten zijn de nummer één doodsoorzaak wereldwijd. Door regelmatig een kop koffie te drinken, verminder je de kans op hart- en vaatziekten met circa 17 procent.

Dat is niet alles, want daarnaast krimpt ook de kans op een beroerte met maar liefst 21 procent! Tegelijkertijd heeft koffie ook nog eens een ontstekingsremmende functie. Het houdt het lichaam gezonder én de geest scherp.

Natuurlijk moeten we hier wel een kleine kanttekening bij plaatsen. Alles wat in overvloed wordt gegeten of gedronken is niet goed. Geniet daarom wel met mate. Zo geniet je van alle gezondheidsvoordelen op een verantwoorde manier.

Remt het hongergevoel
Met name in de westerse landen kampen veel mensen met overgewicht. Lekker eten is in grote getalen aanwezig en er zijn verleidingen alom. Wie kampt met zijn of haar gewicht, doet er goed aan om regelmatig een kopje koffie te drinken. Dit remt namelijk het hongergevoel, waardoor je minder zal eten en ook minder zin hebt om te snoepen. Dat kan uiteindelijk dus ook leiden tot gewichtsverlies. Drink dus gerust een kopje extra op het werk om je hongergevoel te onderdrukken. Een prima methode om wat overtollig gewicht kwijt te raken.

Minder risico op dementie
Omdat we steeds ouder wordt, zien we ook dat dementie steeds vaker voor lijkt te komen. Het is voor veel mensen hun grootste nachtmerrie. Verstrikt raken in je eigen lichaam en gedachtes. Niet meer kunnen functioneren als normaal en uiteindelijk overlijden als iemand die je zelf niet meer kent. Hoe dementie precies ontstaat is nog altijd niet echt duidelijk. Hier spelen vooral genetische factoren een belangrijke rol. Wel is duidelijk dat cafeïne het risico op dementie in grote mate kan verkleinen. Hoe precies moet nog verder onderzocht worden.

Niet dol op de smaak van koffie? Ook in verschillende theesoorten zit cafeïne. Wie toch van de voordelen wilt profiteren, kan hier dus ook gebruik van maken!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Zesteamsacroacademynaarwk

Zuidhornster gymnaste zeker van WK Acrogym 2022

29 november 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Merel mag met partner Luc volgend jaar afreizen naar Bakoe
Lees verder →
Vvd-kandidaten-2022

VVD Westerkwartier stelt kandidatenlijst vast voor raadsverkiezingen

29 november 2021    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Met Zuidhorners Matthias Mostert, Hannah Bijlsma, Robert van Zanten en Jan Tonckens
Lees verder →
Oude-riet-bovenloop-voor-toukomst

Netwerkconferentie Oude Riet uitgesteld

28 november 2021    Zuidhorn-nieuws
Het streven is om in april/mei 2022 alsnog een vergelijkbare bijeenkomst te organiseren.
Lees verder →
Owk-logo

Korfbal zaalseizoen met zure nasmaak geopend en voorlopig ook afgesloten

28 november 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport - Regio-nieuws
Waar OWK moeilijk tot scoren kwam, had NIC weinig moeite met het vinden van de korf
Lees verder →
Gemeente westerkwartier volop bezig met ontwikkelen van plannen voor woningbouw

Meer dan 200 woningen erbij in Westerkwartier dit jaar

26 november 2021    Zuidhorn-nieuws
Gemeente Westerkwartier volop bezig met ontwikkelen van plannen voor woningbouw
Lees verder →
Stop geweld tegen vrouwen-vanderzwan

Na Times Squares, Niagara Falls en Brandenburger Tor kleurt ook gemeentehuis in Grootegast oranje

26 november 2021    Zuidhorn-nieuws
Gemeente Westerkwartier steunt campagne tegen geweld tegen vrouwen
Lees verder →