Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Herfst in Groningen: dit is er te doen!

28 oktober 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Op donkere en natte dagen tijdens de herfst kan het een uitdaging zijn om een leuke activiteit te bedenken.
Diepenring groningen nirmal-suresh-s4tg3glmnr4-unsplash

In de zomer lijkt het leven volop in bloei, terwijl het leven in de herfst en de winter juist stil lijkt te liggen. Maar niets is minder waar. Er is genoeg te doen en te beleven in Groningen, zelfs tijdens de herfst. Om je wat ideeën te geven, vind je hier de leukste activiteiten tijdens de herfst in Groningen.

Zeldzaam Mooi markt
De herfst is een heerlijk seizoen om te struinen over de markt en daarna op te warmen met een kopje koffie of een chai latte. De Zeldzaam Mooi Markt is de perfecte markt voor de herfst en winter. Je vindt hier unieke, originele en handgemaakte producten. Ook vintage en retro is de markt niet vreemd. De Zeldzaam Mooi Markt is bij uitstek geschikt om hier je unieke cadeaus voor de feestdagen te scoren. Denk bijvoorbeeld aan vilt, kunst, tassen, interieur accessoires en allerlei lekkernijen. Ben je van plan om groot in te slaan? Dan is er gelukkig voldoende mogelijkheid voor parkeren Groningen. Bij de Boutique Bar kun je terecht voor een lekkere warme chocolademelk of een glas dampende glühwein. Ook aan plaatjes draaien is er geen gebrek. Ga dus zeker even kijken op zondag 7 november.

Poëzie op de fiets
Niet alle activiteiten hoeven veel geld te kosten. Zo kun je met de poëzie knooppunten zelf je eigen fietsroute samenstellen.Op maar liefst 300 knooppunten in en rondom Groningen zijn gedichten plaatst. Onderweg stop je dus af en toe om naar diverse gedichten te luisteren. Sommige gedichten sluiten aan op de plek waar je bent. Met de speciaal ontworpen VERS gedichtenapp kun je de gedichten ook via je telefoon beluisteren. Hoe langer je fietst, hoe meer poëzie je hoort. Neem voor de zekerheid je regenpak mee!

Diepenring Kompas Wandeling
Niets is fijner dan een lange herfstwandeling door Groningen. Met de Diepenring Kompas Wandeling maak je een heerlijke wandeling langs de grachten van Groningen. Het Diepenring Kompas bestaat uit een plattegrond en een website over motivatie en magie. De wandeling staat in het teken van bevlogen wereldburgers die hun sporen achterlieten in Groningen. Van Aletta Jacobs tot Beyoncé en Pim Fortuyn. Geniet van de herfst en laat je inspireren.

Proeven van Robèrt
Je hebt Robèrt van Beckhoven al zo vaak allerlei lekkers zien maken op je beeldscherm, maar nooit kon je de smaken proeven of ruiken. Op woensdagavond 3 november heb je eindelijk de kans om je smaakpapillen daadwerkelijk te prikkelen. Robèrt van Beckhoven serveert zijn smaaksensaties dan namelijk bij je aan tafel. Tijdens deze food experience luister je naar zijn verhalen terwijl je geniet van al zijn lekkernijen.

Let’s Gro
Let’s Gro is het festival over de toekomst van Groningen. Hoe gaat Groningen om met de woningcrisis en klimaatverandering? Naast deze grotere thema’s kom je ook meer te weten over de toekomst van lokale onderwerpen zoals de nieuwe Grote Markt. Verder denkt Babette Porcelijn mee over een Groningen in 2050. Ook is er muziek en zijn er volop activiteiten voor kinderen waar zij aan de toekomst van Groningen kunnen bouwen. Je vindt het toekomstfestival van 5 t/m 7 november in het Forum in Groningen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over gezonde huiskamer, Meldpunt discriminatie & Ontmoet elkaar in de buurt

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 september 2023
Lees verder →
Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →