Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Herfst in Groningen: dit is er te doen!

28 oktober 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Op donkere en natte dagen tijdens de herfst kan het een uitdaging zijn om een leuke activiteit te bedenken.
Diepenring groningen nirmal-suresh-s4tg3glmnr4-unsplash

In de zomer lijkt het leven volop in bloei, terwijl het leven in de herfst en de winter juist stil lijkt te liggen. Maar niets is minder waar. Er is genoeg te doen en te beleven in Groningen, zelfs tijdens de herfst. Om je wat ideeën te geven, vind je hier de leukste activiteiten tijdens de herfst in Groningen.

Zeldzaam Mooi markt
De herfst is een heerlijk seizoen om te struinen over de markt en daarna op te warmen met een kopje koffie of een chai latte. De Zeldzaam Mooi Markt is de perfecte markt voor de herfst en winter. Je vindt hier unieke, originele en handgemaakte producten. Ook vintage en retro is de markt niet vreemd. De Zeldzaam Mooi Markt is bij uitstek geschikt om hier je unieke cadeaus voor de feestdagen te scoren. Denk bijvoorbeeld aan vilt, kunst, tassen, interieur accessoires en allerlei lekkernijen. Ben je van plan om groot in te slaan? Dan is er gelukkig voldoende mogelijkheid voor parkeren Groningen. Bij de Boutique Bar kun je terecht voor een lekkere warme chocolademelk of een glas dampende glühwein. Ook aan plaatjes draaien is er geen gebrek. Ga dus zeker even kijken op zondag 7 november.

Poëzie op de fiets
Niet alle activiteiten hoeven veel geld te kosten. Zo kun je met de poëzie knooppunten zelf je eigen fietsroute samenstellen.Op maar liefst 300 knooppunten in en rondom Groningen zijn gedichten plaatst. Onderweg stop je dus af en toe om naar diverse gedichten te luisteren. Sommige gedichten sluiten aan op de plek waar je bent. Met de speciaal ontworpen VERS gedichtenapp kun je de gedichten ook via je telefoon beluisteren. Hoe langer je fietst, hoe meer poëzie je hoort. Neem voor de zekerheid je regenpak mee!

Diepenring Kompas Wandeling
Niets is fijner dan een lange herfstwandeling door Groningen. Met de Diepenring Kompas Wandeling maak je een heerlijke wandeling langs de grachten van Groningen. Het Diepenring Kompas bestaat uit een plattegrond en een website over motivatie en magie. De wandeling staat in het teken van bevlogen wereldburgers die hun sporen achterlieten in Groningen. Van Aletta Jacobs tot Beyoncé en Pim Fortuyn. Geniet van de herfst en laat je inspireren.

Proeven van Robèrt
Je hebt Robèrt van Beckhoven al zo vaak allerlei lekkers zien maken op je beeldscherm, maar nooit kon je de smaken proeven of ruiken. Op woensdagavond 3 november heb je eindelijk de kans om je smaakpapillen daadwerkelijk te prikkelen. Robèrt van Beckhoven serveert zijn smaaksensaties dan namelijk bij je aan tafel. Tijdens deze food experience luister je naar zijn verhalen terwijl je geniet van al zijn lekkernijen.

Let’s Gro
Let’s Gro is het festival over de toekomst van Groningen. Hoe gaat Groningen om met de woningcrisis en klimaatverandering? Naast deze grotere thema’s kom je ook meer te weten over de toekomst van lokale onderwerpen zoals de nieuwe Grote Markt. Verder denkt Babette Porcelijn mee over een Groningen in 2050. Ook is er muziek en zijn er volop activiteiten voor kinderen waar zij aan de toekomst van Groningen kunnen bouwen. Je vindt het toekomstfestival van 5 t/m 7 november in het Forum in Groningen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

15 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →
Allersmaborg

Programma seizoen 2024 - 2025 Vrouwen van Nu bekend

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
afwisselend en inspirerend
Lees verder →
Jazz te gast 2024 (7)

Groninger Cultuurprijzen

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
drie categorieën: professionals, Amateurs en de Groninger Talentprijs
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Bauke moet opgeven in Ronde van Zwitserland

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
“Hoop terug te zijn voor NK"
Lees verder →
Buitenspeeldag 2024 (1)

Vrolijke gezichten en mooie opkomst Buitenspeeldag Zuidhorn

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Soms een spatje regen maar weer viel erg mee
Lees verder →
Auto op reis

Tips en trucs voor zorgeloos autorijden

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →