Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Goedkoop autorijden? Zo doe je dat!

20 september 2022    Zuidhorn-nieuws
Autorijden

Autorijden is in ons land lang niet goedkoop. Van kosten voor je autoverzekering tot kosten voor benzine: het kan voor een hoop geld uit je portemonnee zorgen. Als je graag wat geld wilt besparen, kan het goed zijn om te weten hoe je het autorijden goedkoper kunt maken. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Wij helpen je op weg en zetten hieronder op een rij hoe je dit kunt aanpakken!

Een tweedehands auto kopen
Zoek je nog een auto en wil je hier niet al te veel geld aan spenderen? Dan is een tweedehands auto iets voor jou. Deze auto’s zijn een stuk goedkoper dan wanneer je een nieuwe auto koopt. Dit heeft te maken met het feit dat een tweedehands auto al gebruikt is. De waarde hiervan is lager, waardoor je hier ook minder geld voor betaalt. Als jij graag goedkoper wilt autorijden, begin dan vooral met een goedkopere auto.

Een goedkope autoverzekering uitzoeken
Qua autoverzekering kun je het ook zo duur maken als je zelf wilt. Eerst is het slim om een verzekeringsvorm te kiezen die past bij jouw situatie. Bij een tweedehands auto is het vaak niet nodig om volledig gedekt te zijn. Een beperkt casco verzekering of WA verzekering is hierbij vaak voldoende. Je betaalt hier tevens minder geld voor dan een allriskverzekering. Om te besparen op je autoverzekering kan het bovendien slim zijn om voor een jaarbetaling te kiezen in plaats van maandbetaling, omdat de premie dan lager ligt. Om de premie te verlagen kan het ook nog een idee zijn om voor een hoger eigen risico te kiezen.

De bandenspanning regelmatig controleren
Een goede tip om goedkoper auto te rijden, is door regelmatig je bandenspanning te controleren. Doe je dit niet, dan kan het zo zijn dat de spanning van je banden niet goed is. En hoe lager deze is, hoe meer brandstof je verbruikt en hoe meer het jou kost. Des te belangrijker is het om dit zo nu en dan even te controleren. Zorg er dus voor dat je niet met een te lage bandenspanning komt te zitten, want dit kost jou alleen maar extra brandstof.

Zoek naar alternatieven voor je auto
Het spreekt voor zich: naar alternatieven voor de auto zoeken is ook een manier om goedkoper uit te zijn. Probeer niet voor alles de auto te pakken, maar doe dit bijvoorbeeld echt alleen voor de langere afstanden. Voor boodschappen om de hoek of iets anders dat dichtbij is hoef je niet altijd de auto te gebruiken. Als je het lopend of op de fiets af kan, is dat alleen maar beter. Zo verbruik je geen brandstof én ben je duurzamer bezig!

Met behulp van deze tips moet het jou vast lukken om voortaan wat goedkoper te gaan autorijden. Het kan geen kwaad om hier wat meer bewust van te worden, want autorijden in Nederland is over het algemeen allesbehalve goedkoop. Als je wat meer geld in je portemonnee wilt houden, kun je deze tips in ieder geval in gedachten houden.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Scouts mc (1)

Friese fijnproevers beoordelen kookkunsten Scouts Zuidhorn

25 februari 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Scouting Hanckema kookt mee in Masterchef a la scout 2024
Lees verder →
Zunobri-nkc 2024

Uiteindelijk ruime winst Zunobri

25 februari 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zunobri is duidelijk de betere ploeg in wedstrijd tegen NKC
Lees verder →
Opening weggeefplek 2024

Bij Weggeefplek geen portemonnee nodig

22 februari 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Geven en ontvangen in Pand10A Zuidhorn
Lees verder →
Peter de haan

Peter de Haan geeft huiskamerconcert in de Gouden Leeuw in Noordhorn

21 februari 2024    Zuidhorn-nieuws
Wie kent niet nummers als Hoornse Plas, Carnaval in ’t Noorden en Baukelien.
Lees verder →
Landschap water koeien

Zuidhorn: Ontdek je veilig met een vaarbewijs

21 februari 2024    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →