Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Goedkoop autorijden? Zo doe je dat!

20 september 2022    Zuidhorn-nieuws
Autorijden

Autorijden is in ons land lang niet goedkoop. Van kosten voor je autoverzekering tot kosten voor benzine: het kan voor een hoop geld uit je portemonnee zorgen. Als je graag wat geld wilt besparen, kan het goed zijn om te weten hoe je het autorijden goedkoper kunt maken. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Wij helpen je op weg en zetten hieronder op een rij hoe je dit kunt aanpakken!

Een tweedehands auto kopen
Zoek je nog een auto en wil je hier niet al te veel geld aan spenderen? Dan is een tweedehands auto iets voor jou. Deze auto’s zijn een stuk goedkoper dan wanneer je een nieuwe auto koopt. Dit heeft te maken met het feit dat een tweedehands auto al gebruikt is. De waarde hiervan is lager, waardoor je hier ook minder geld voor betaalt. Als jij graag goedkoper wilt autorijden, begin dan vooral met een goedkopere auto.

Een goedkope autoverzekering uitzoeken
Qua autoverzekering kun je het ook zo duur maken als je zelf wilt. Eerst is het slim om een verzekeringsvorm te kiezen die past bij jouw situatie. Bij een tweedehands auto is het vaak niet nodig om volledig gedekt te zijn. Een beperkt casco verzekering of WA verzekering is hierbij vaak voldoende. Je betaalt hier tevens minder geld voor dan een allriskverzekering. Om te besparen op je autoverzekering kan het bovendien slim zijn om voor een jaarbetaling te kiezen in plaats van maandbetaling, omdat de premie dan lager ligt. Om de premie te verlagen kan het ook nog een idee zijn om voor een hoger eigen risico te kiezen.

De bandenspanning regelmatig controleren
Een goede tip om goedkoper auto te rijden, is door regelmatig je bandenspanning te controleren. Doe je dit niet, dan kan het zo zijn dat de spanning van je banden niet goed is. En hoe lager deze is, hoe meer brandstof je verbruikt en hoe meer het jou kost. Des te belangrijker is het om dit zo nu en dan even te controleren. Zorg er dus voor dat je niet met een te lage bandenspanning komt te zitten, want dit kost jou alleen maar extra brandstof.

Zoek naar alternatieven voor je auto
Het spreekt voor zich: naar alternatieven voor de auto zoeken is ook een manier om goedkoper uit te zijn. Probeer niet voor alles de auto te pakken, maar doe dit bijvoorbeeld echt alleen voor de langere afstanden. Voor boodschappen om de hoek of iets anders dat dichtbij is hoef je niet altijd de auto te gebruiken. Als je het lopend of op de fiets af kan, is dat alleen maar beter. Zo verbruik je geen brandstof én ben je duurzamer bezig!

Met behulp van deze tips moet het jou vast lukken om voortaan wat goedkoper te gaan autorijden. Het kan geen kwaad om hier wat meer bewust van te worden, want autorijden in Nederland is over het algemeen allesbehalve goedkoop. Als je wat meer geld in je portemonnee wilt houden, kun je deze tips in ieder geval in gedachten houden.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Aldi-verbouwing (2)

300 m2 meer Aldi in Zuidhorn

04 februari 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Team Kooi & Schuiling pakt binnenruimtes aan
Lees verder →
Mollema-2

Bauke heeft zin in het nieuwe seizoen

04 februari 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema laat vanuit Spanje weten er klaar voor te zijn. 'Ik heb er zin in.'
Lees verder →
Circulaire economie

Week van de Circulaire Economie

03 februari 2023    Zuidhorn-nieuws
Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari vindt alweer de achtste editie van de Week van de Circulaire Economie plaats.
Lees verder →
Politieauto

Frontale aanrijding bij de fietsoversteek Slaperstil

03 februari 2023    Zuidhorn-nieuws
Donkerkleurige BMW stationwagen is na het ongeluk doorgereden.
Lees verder →
Station publiek

Zuidhorn beste station van Groningen

03 februari 2023    Zuidhorn-nieuws
Stationsmanager Marco Schokker: "Station Zuidhorn heeft basis goed op orde"
Lees verder →