Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Geslaagde “Grijpstuif” brengt Grijpskerk in beweging

4 maart 2016    Zuidhorn-nieuws
Bart Brandts Buys hoopt het concept voort te kunnen zetten
Grijpstuif 1

Kinderen en jongeren uit Grijpskerk en omgeving konden deze voorjaarsvakantie kosteloos deelnemen aan een gezellige sportinstuif. De “Grijpstuif” vond  op 1 maart jl. plaats in sporthal de Bokkediek. Combinatiefunctionaris Bart Brandts Buys en stagiaire Anouk Zuidema van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn haalden letterlijk alles ‘uit de kast’.  Met de hulp van het Freerun-team van Witteborgsport werd nagenoeg de gehele inhoud van de berging ingezet om de gewillige sportliefhebbers bezig te houden.

De organisatie had gekozen voor 2 leeftijdscategorieën op twee verschillende tijdstippen. De leeftijdscategorieën waren verdeeld in 4 t/m 12 jaar en jongeren van 12 jaar en ouder. De categorie met basisschoolkinderen werd druk bezocht en met ruim 80 kinderen kan de organisatie van een zeer geslaagde ochtend spreken. Tijdens de instuif waren er verschillende sport en spel activiteiten te ontdekken. Zo konden de kinderen meedoen aan voetbal, chaosbal, mikken/vangen, mini golf, tafeltennis en kon een spectaculair opgebouwd  freerun-parcours  worden afgelegd

Astrid Witte, de vrouw achter Witteborgsport, heeft dit laatste onderdeel samen met nog drie fanatieke freerunners verzorgd. Zij geeft namelijk al freerun-lessen in Grijpskerk en hoopt na deze ochtend op (nog) meer enthousiaste deelnemers aan haar lessen. Ook Grijpskerk Gezellig, het buurtjongerenwerk van SWgZ en het Sport Service Centrum van het Alfa-College Sport en Bewegen waren bij de organisatie betrokken. Genoemde organisaties hebben een aantal vrijwilligers en studenten geleverd die actief hebben meegeholpen bij het begeleiden van de verschillende activiteiten. Haast vanzelfsprekend werd de sportieve ochtend op een gezonde manier afgesloten met een stuk fruit aangeboden door “Vers in Grijpskerk”; de nieuwe groenteboer in Grijspkerk.

Helaas liep het ’s middags bij de 12+ groep minder storm, maar waren er gelukkig genoeg belangstellende jongeren om gemoedelijk een potje te voetballen, ‘voet-pool’ te spelen of de grenzen te verleggen tijdens het freerunnen. Om de jeugd wat op weg te helpen moesten de begeleiders zichzelf ook even in het zweet werken. De middag werd zoals het hoort ‘ouderwets’ afgesloten met een potje trefbal.

De organisatoren kunnen na de positieve reacties van kinderen en ouders spreken van een geslaagde dag. Combinatiefunctionaris Bart Brandts Buys hoopt dit concept in de toekomst voort te zetten in samenwerking met andere vrijwilligers en verenigingen. Enthousiaste verenigingen, binnen en buiten Grijpskerk, kunnen zich melden via een mailbericht naar: info@swgz.nl

  • Grijpstuif 2
  • Bart-brandt-buys
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

437075261 926703466131875 2616157768649182089 n

Zwemabonnementen en zwemles voor iedereen

13 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De zwembaden gaan weer open. Als er niet genoeg geld is voor een abonnement of zwemles zijn hier potjes voor!
Lees verder →
Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →