Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Geronk van motoren en opspattende modderbrokken: Autocross Pieterzijl

31 mei 2022    Zuidhorn-nieuws - fotos
420 coureurs en een verdwaalde Duitse toerist
Autocross pieterzijl (1)

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd er op de weilanden bij Pieterzijl het AM Autocross gehouden. In Coronatijd werd er wel geracet maar met beperkt publiek waardoor ook veel deelnemers wegbleven. Dit jaar waren er dan ook maar liefst 100 deelnemers meer dan vorig jaar vertelt voorzitter en organisator van het eerste uur Sietse Solle van Stichting Autosport Noord Nederland.

In totaal 420 deelnemers kwamen op Hemelvaartsdag aan en kregen een plek toegewezen op het weiland van de familie Vermue.

Met Campers, vrachtwagens en trailers richtten zijn hun plekken in om de komende dagen te verblijven. Naast hun Campers verschenen complete mobiele werkplaatsen om de race monsters in optimale conditie te maken en te houden.

Verdwaalde toerist
Een verdwaalde Duitse toerist reed ook het terrein op met zijn Camper en zocht een plek. Toen hij eenmaal in de gaten had dat het geen normale camping was vertrok hij weer. Voor de rust moet je natuurlijk niet op een crossterrein staan.

Solle;” Het is een van de grootste banen met mooie klei. Het is ook een uitdagende baan. Niet alleen linksom maar ook bochten die rechtsom genomen moeten worden. De coureurs moeten echt aan de bak. Willem Franssen uit Maastricht, die zowel vrijdag als zaterdag won moest ook flink aan de bak. De jongere garde staat klaar om hem van het podium te krijgen.

De superfinale waarin van alle drie klassen de beste rijders verschijnen gaat over 12 ronden. Sommige coureurs moesten na 10 al opgeven; tank leeg!

Solle kan samen met ruim 120 vrijwilligers terugkijken op een geweldig evenement. Volgend jaar weer, “voorlopig gaan we nog wel even door” besluit Solle.

Autocross Masters 2022
Autocross Masters is de organisatie die internationale autocrossweekenden organiseert voor een kampioenschap verreden over Belgie Nederland en Duitsland
In totaal zijn er zes wedstrijden; 3 in Nederland, twee in Belgie en 1 in Duitsland. Deelnemers en auto’s moeten voldoen aan allerlei eisen zoals brandvertragende kleding en gecertificeerde rolkooien.

  • Autocross pieterzijl (2)
  • Autocross pieterzijl (21)
  • Autocross pieterzijl (32)
  • Autocross pieterzijl (34)
  • Autocross pieterzijl (36)
  • Autocross pieterzijl (17)
  • Autocross pieterzijl (28)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mollematocht-2022 (1) selfie

Mollematocht goed voor Selfie met Bauke

08 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
En hij neemt daar alle tijd voor
Lees verder →
Bouwbedrijf kooi

Bouwbedrijf F. Kooi: gelijke monniken, gelijke kappen in Noordhorn

05 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Familiebedrijf geeft inkijkje in bedrijfsvoering
Lees verder →
Fiets steenhuis

Fietstochten bij Museum ’t Steenhuus in Niebert

04 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Mooie tocht door het Westerkwartier
Lees verder →
Dorpsvenne hal

50 Store maakt plaats voor ALDI

04 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Maar de handtekening moet nog gezet…
Lees verder →