Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Genomineerden Leefbaarheidsprijs Zuidhorn bekend

30 december 2014    Zuidhorn-nieuws
Dorpshuis Bartoleshûs, Stichting Buurthuiskamer Aduard en Stichting Koren- en Pelmolen Fortuna te Noordhorn

De jury van de Leefbaarheidsprijs heeft drie aanmeldingen (van de twintig) genomineerd voor de Leefbaarheidsprijs 2014. Dinsdagavond 6 januari 2015 wordt de winnaar van de Leefbaarheidsprijs bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Zuidhorn.

Nominaties
De onafhankelijke jury van de Leefbaarheidsprijs heeft uit een groot aantal inzendingen de volgende drie genomineerd (in alfabetische volgorde):

Dorpshuis Bartoleshûs
De jury heeft grote bewondering voor de activiteiten die voor jong en oud door de vrijwilligers van Vereniging het Bartoleshûs in Visvliet worden georganiseerd. Activiteiten die gehouden worden in het dorpshuis zijn bijvoorbeeld; een Hollandse avond, ouderengymnastiek, jeugdklaverjassen en darten. Het dorpshuis wordt volledig door vrijwilligers gedreven. Het is een multifunctioneel gebouw wat voor meerdere doeleinden geschikt is. Het dorpshuis is voornamelijk faciliterend aan overige verenigingen in het dorp, maar ook daarbuiten, die op reguliere basis gebruik maken van dit dorpshuis.

Stichting Buurthuiskamer Aduard
Stichting Buurthuiskamer Aduard is een ontmoetingsplaats voor en door ouderen en andere volwassenen die op deze plek kunnen samenkomen. Er wordt geprobeerd mensen uit hun isolement te halen door de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan verschillende activiteiten. Ongeveer 40 vrijwilligers zijn betrokken bij De Buurthuiskamer. De Buurthuiskamer Aduard is gevestigd in het voormalige Groene Kruisgebouw. Alle activiteiten worden ondersteund door vrijwilligers, zoals onder meer dagelijks koffie drinken, samen eten, zingen, het geven van cursussen, schilderen, het organiseren van uitstapjes en kindermiddagen. Het buurthuis heeft verbindingslijnen met andere verenigingen in het dorp onder meer MFC De Meeden en het ouderenplatform die activiteiten bieden voor verschillende leeftijdsgroepen van jong tot oud.

Stichting Koren- en Pelmolen Fortuna te Noordhorn
De Koren- en Pelmolen Fortuna in Noordhorn is niet alleen een mooi plaatje in het landschap. Het is een ontmoetingsplaats voor jong en oud. In 2014 zijn er twee groepen kinderen uit Tsjernobyl ontvangen, zijn er werkzaamheden verricht voor openstelling van de molen voor de wandeltocht Tocht om de Noord (september 2014) die langs de molen voerde. Verder is de molen (bijna) elke zaterdag van maart tot november open voor bezoek en zijn er extra activiteiten op Molendagen en bij de Open Monumentendag. Er wordt informatie gegeven aan bezoekers over de sociale functie van de molen, de werkzaamheden van de molenaar en de molen als ontmoetingsplaats.
De molencommissie zorgt ervoor dat het niet ‘alleen’ om het open houden van de molen gaat, maar dat de molen gebruikt wordt als nuttig en aantrekkelijk object in het dorp.

Leefbaarheidsprijs
In de gemeente Zuidhorn wordt al sinds 1998 de Leefbaarheidsprijs uitgereikt. De prijs, een oorkonde, € 500 en een vermelding op de ‘Wall of Fame’ in het gemeentehuis, wordt jaarlijks toegekend aan een vereniging of persoon die zich bijzonder heeft ingezet binnen de gemeente. Vanaf dit jaar krijgen ook de nummers 2 en 3 ieder een bedrag uitgereikt van € 250.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Dalbema wildeboer

Bakken voor bevingen in Indonesië ( en u kunt bestellen )

29 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Eigenaar Dalbema Wildeboer van Huis-tuin kamer restaurant Bij Bima, zelf met roots in Indonesië zet zich deze maand in voor slachtoffers van de recente aardbevingen op Java.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over De gemeentepolis, Nieuwe contracten in zorg en ondersteuning & Online rijbewijs

29 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 29 november 2022
Lees verder →
Vioolschool lambermont

BLIJE gezichten na het uitreiken van de medailles

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Leerlingen Vioolschool Oktje Lambermont, Charley en Aukje doen mee aan Haydn Muziekfestival
Lees verder →
Tme1

Transformatoren en kernen

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Sint in leek nienoord

Sinterklaas en Museum Piet bezoeken Museum Nienoord

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Knutselen in de Schelpengrot
Lees verder →
Zunobri zaal

Zunobri heeft een zware zaterdag

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Het koude weer komt eraan, dus er wordt weer binnen gekorfbald.
Lees verder →