Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Gemeente informatie Zuidhorn 24 oktober 2012

24 oktober 2012    Gemeente-informatie & Politiek
Hier kunt u de gemeentelijke informatie vinden. Aangevraagde en verleende vergunningen. Raadsbesluiten etc

Deze informatie is afkomstig van de gemeente Zuidhorn.
Het betreft geen officiële publicatie en derhalve kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

Aangevraagde vergunningen

Omgevingsvergunningen

Activiteit bouw
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevings-vergunning hebben ontvangen voor het:
• plaatsen van een dakkapel, Lambertswarf 2 te Pieterzijl
• aanpassen van een woning, Burg. Cleveringalaan 36 te Zuidhorn
• verbouwen van een woning, Galjoen 4 te Zuidhorn
• bouwen van 9 bruggen, Oostergast te Zuidhorn

De aanvraagde omgevingsvergunningen leggen wij in de oneven weken op woensdag voor aan Libau welstands- en monumentenzorg Groningen (http://www.libau.nl). Voor het bijwonen van deze openbare vergadering kunt u een afspraak maken met de heer J. Gramsbergen: (0594) 50 88 96.

Activiteit in-/uitrit
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvraag voor een omgevings-vergunning hebben ontvangen voor het:
• aanleggen van een in-/uitrit, E.H. Woltersweg te Aduard

Meldingen
Kapmeldingen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende melding hebben ontvangen voor het kappen van:
• een es en vijf populieren, nabij brug te Dorkwerd

De melding ligt vanaf nu twee weken ter inzage bij de Publieksbalie. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

CAR-UWO

In haar vergadering van 8 oktober 2012 heeft het college van burgemeester en wethouders het volgende vastgesteld per 1 januari 2013:
• Artikel 7:24 en 7:24a CAR-UWO, collectieve zorgverzekering (IZA en Zilveren Kruis Achmea) en tegemoetkoming ziektekosten.

Dit besluit betreft de rechtspositionele regeling van de ambtenaar. De tekst van het besluit ligt gedurende zes weken ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis.


Carbidschieten? Vraag op tijd ontheffing aan
Gaat u op oudejaarsdag carbidschieten? Wellicht hebt u een ontheffing nodig. Het schieten met carbid is alleen toegestaan op 31 december van 10.00 uur ’s morgens tot 02.00 uur ’s nachts. U mag met maximaal tien bussen schieten en met een maximaal volume van 30 liter per bus.

Voor het schieten met meer dan tien bussen of met bussen groter dan 30 liter, hebt u een ontheffing nodig. U dient voor 17 november 2012 via een formulier, ontheffing aan te vragen. Het formulier kunt u halen in het gemeentehuis of downloaden via onze website.

Militaire oefening
De koninklijke Landmacht houdt in de periode van 5 november tot en met 9 november 2012 een oefening in de strook Anjum, Warffum, Winsum, Engwierum.

Schade?
Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: Eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:
Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 20703
2500 ES Den Haag
Telefoon 070 3396701

Help ons mee tijdens de Natuurwerkdag!

Op de Natuurwerkdag zaterdag 3 november kunnen inwoners van Aduard de gemeente helpen met het snoei- en rooiwerkzaamheden in het dorp. Op twee plekken in het dorp gaan we aan de slag in het kader van Het Wonder van Aduard.

1. In het parkje aan de Lindt gaan we struiken snoeien. Hierdoor onstaat beter zicht op de contouren van de voormalig riviertje de Lindt en op de Hamstertocht.
2. Langs de Rietboord snoeien we ook struiken. De gaten die hierdoor vallen verbeteren het zicht op open gebied en de stad Groningen.

Meehelpen?
Meld u dan voor 27 oktober aan bij Karel Nanninga van de gemeente Zuidhorn via telefoonnummer (0594) 50 88 88 of via e-mailadres: knanninga@zuidhorn.nl

Wat vindt u van Fietsroute Plus?

De provincie Groningen is benieuwd naar uw mening over het fietspad langs de Friesestraatweg, de N355. Het fietspad is begin dit jaar vernieuwd, verbreed en daardoor veiliger en comfortabeler. Donderdag 18 oktober heeft de provincie 850 enquêtes op het fietspad uitgedeeld. Verder ontvangen 2000 huishouden in Aduard en Zuidhorn een vragenlijst thuis. Heeft u geen enquête ontvangen? Tot 1 november kunt u de deze online invullen via http://www.fietsrouteplus.nl

De leefbaarheidprijs 2012
Vindt u dat een vrijwilligersorganisatie zich bijzonder heeft ingezet voor een dorp binnen de gemeente Zuidhorn? Geef deze organisatie dan op voor de Leefbaarheidsprijs 2012! De winnende organisatie ontvangt een oorkonde, een bedrag van € 500,- en een plaats op de Wall of Fame in het gemeentehuis!

Via http://www.zuidhorn vindt u meer informatie. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Jeffrey Peereboom via telefoonnummer (0594) 50 87 44 of e-mail adres jpeereboom@zuidhorn.nl.

Recreanten laten meegenieten van uw rust en ruimte? Vraag rustpunt aan!

Woont u in het buitengebied in de buurt van een fiets- of wandelroute? En lijkt het u wel wat om mensen mee te laten genieten van het prachtige buitengebied van de gemeente Zuidhorn? Dan kunt u misschien een rustpunt inrichten.

Een rustpunt is een plek waar wandelaars en fietsers kunnen pauzeren. Ze treffen er een robuuste picknickset aan en voorzieningen waarmee ze zelf koffie, thee of limonade kunnen bereiden. Electrische fietsen kunnen tussentijds even worden opgeladen en toiletbezoek is mogelijk. Voor dit alles betalen de bezoekers een vrijwillige bijdrage. Rustpunten zijn duidelijk herkenbaar aan het rustpuntbord, in eiken palen gevat en alleen geopend als het bord ‘open’ aanwezig is.

De gemeente Zuidhorn wil graag dat voor het seizoen 2013 in het buitengebied rustpunten worden gerealiseerd. Hiermee wordt het fietsknooppuntennetwerk, dat met steun van provincie Groningen en de hieronder genoemde partijen in april 2012 werd geopend verder gecompleteerd en de toegankelijkheid en aantrekkelijk van het buitengebied verhoogd. Er zijn in Overijssel, Laag Holland, de Veluwe en in de Achterhoek inmiddels 450 rustpuntlocaties.

Inwoners van de gemeente Zuidhorn die een rustpunt op hun perceel willen realiseren, kunnen hun interesse tot en met 4 november 2012  kenbaar maken via info@rustpunt.nu of doormiddel van het insturen van de onderstaande bon.

Stuur deze bon voor 4 november 2012 naar Stichting Rustpunt, Apenhuizerweg 9, 7437 SB Bathmen.

Ik wil graag contact over het realiseren van een rustpunt in de gemeente Zuidhorn.

Naam:     Evt bedrijfsnaam:
Adres:     
Postcode:    Woonplaats:
Telefoonnummer:   Mobiel:
E-mailadres:    Website:

Voorwaarden
Bij de beoordeling wordt ondermeer gekeken naar de volgende criteria:
1. Ligging aan wandel- of fietsroute in buitengebied
2. Passend bij de bestemming
3. Spreiding: niet te dicht bij elkaar, minimale afstand tot horecagelegenheid 2 km.
4. Bij nagenoeg gelijke situatie zal degene die zich eerst heeft aangemeld voorrang krijgen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Viswedstrijdzuidhorn

Maar liefst 85 visliefhebbers voor Viskaravaan Briltil

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
De Zomer Viskaravaan strijkt op dinsdag 23 juli 2024 neer in de Jachthaven
Lees verder →
Aftrap opstellen woonplannen per dorp in de wilp door geertje dijkstra-jacobi - 27jun22-1

Gemeente Westerkwartier op stoom met woonplannen per dorp

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Huidig wethouder Woningbouw Hans Haze is nu halverwege het karwei
Lees verder →
Verkiezing

Westerkwartier in de top 10 meest toegankelijke gemeenten

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Deze zomer gaan Geheime Gasten langs bij de gemeenten om de toegankelijkheid te onderzoeken
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Raadsvergadering, korting op een regenton & sluiting Gemeentehuis Leek

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 16 juli 2024
Lees verder →