Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

FUNdag voor Jonge Mantelzorgers uit het Westerkwartier

26 oktober 2021    Zuidhorn-nieuws
“Door de FUNdag heb ik iets voor mezelf en hoef ik even geen rekening met mijn broertje te houden”
Fundag

Voor jonge mantelzorgers (JMZ’ers) is het belangrijk om ook momenten voor zichzelf te hebben. Daarom zijn we afgelopen donderdag met de JMZ’ers uit het Westerkwartier naar WILDLANDS in Emmen geweest. Een heerlijk dagje uit!
 

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met ziekte en zorg thuis. Als één van de gezinsleden langdurig ziek is, een lichamelijke of verstandelijke beperking, psychische problemen of een verslaving heeft, dan ben je een jonge mantelzorger. JMZ’ers zorgen bijvoorbeeld voor hun vader, moeder, broer of zus en houden rekening met hun ziekte of beperking of maken zich zorgen over de situatie thuis. En soms is de ziekte spelbreker doordat plannen onverwacht niet door kunnen gaan. Een jonge mantelzorger hoeft dus niet echt voor iemand te zorgen om er toch één te zijn.

“Ik vind vakantie altijd erg leuk, maar dan ben ik wel thuis en moet ik me meer aan mijn broertje aanpassen. Door de FUNdag heb ik iets voor mezelf en hoef ik even geen rekening met mijn broertje te houden”

De gemeente Westerkwartier en Sociaal Werk de Schans vinden het belangrijk dat er aandacht is voor jonge mantelzorgers. We organiseren daarom regelmatig leuke dingen voor jonge mantelzorgers. Daarnaast zijn er mantelzorgondersteuners die de JMZ’ers bij kunnen staan met raad en daad. Dit jaar hebben we groots uitgepakt, omdat iedereen een extra zware tijd achter de rug heeft door Corona. Alle jonge mantelzorgers mochten een vriendje of vriendinnetje meenemen en daar werd goed gebruik van gemaakt! We waren met een groep van 72 kinderen tussen de 8 en 23 jaar. Het weer was onstuimig: veel regen en harde wind. Dat heeft de pret niet kunnen drukken, we kijken terug op een gezellige en zeer geslaagde FUNdag!
 

“Wij willen jullie hartelijk danken voor jullie inzet om er een mooie dag van te maken voor onze kinderen. Echt super!”

Ben jij ook jonge mantelzorger? Heb je vragen en/of en wil je ook uitgenodigd worden voor leuke activiteiten? Meld je dan aan bij Sociaal Werk de Schans. Dat kan door een mailtje te sturen naar jmz@sociaalwerkdeschans.nl of neem contact op met Maran Oosterloo, coördinator Mantelzorg, via (06) 820 997 96. Je kunt haar bellen of appen.

  • Wildlands
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Stomphorst van der laan sterk wk

Anneke Laan en Harry Stomphorst samen lijsttrekker Sterk Westerkwartier

24 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Leekster en Marumse-raadsleden Anneke Laan en Harry Stomphorst zijn als duo lijsttrekker: ‘We vullen elkaar op onderdelen goed aan’
Lees verder →
Hielke westra wh

Omgevingsvisie Westerkwartier naar gemeenteraad

24 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
30 reacties van organisaties en inwoners leidden niet tot ingrijpende aanpassingen
Lees verder →
Cmv wilhelmina zuidhorn

Nieuwe instrumenten voor CMV Wilhelmina Zuidhorn dankzij donateurs

23 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Ledenaantal groeit en daarom was deze aanschaf nodig
Lees verder →
Parkeerterrein gemeentehuis google streetvieuw

Gemeente Westerkwartier plaatst zonnecarport op Stationspark Zuidhorn - opbrengst voor minima

21 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
De inschrijving voor dit project start binnenkort. Humanitas, Stichting Schuldhulpmaatje en Sociaal Werk De Schans helpen mee door inwoners waarmee ze in contact staan op deze unieke kans te wijzen.
Lees verder →
Start leer werk traject

Gemeente Westerkwartier start met leer- /werkomgeving

21 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
De gemeente Westerkwartier wil een maatschappelijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uitkeringsgerechtigden, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en eigen buitendienstmedewerkers.
Lees verder →
Politie-

Mogelijk oplichting Zuidhorn/Aduard

21 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Komt men aan de deur met smoesjes over en/of offertes voor 'onderhoud'? Bel dan de politie
Lees verder →