Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Eerste woningen opgeleverd in fase 2a Oostergast Zuidhorn

3 juni 2013    Zuidhorn-nieuws
In de wijk Oostergast in Zuidhorn wordt volop gebouwd aan starterswoningen, projectwoningen en vrijstaande woningen op vrije kavels.
Oostergastbouw2013

In de wijk Oostergast in Zuidhorn wordt volop gebouwd aan starterswoningen, projectwoningen en vrijstaande woningen op vrije kavels. De eerste resultaten zijn ook al te zien. Zo zijn 14 projectwoningen van Plegt-Vos opgeleverd en inmiddels al deels bewoond. Daarnaast heeft het nieuwe zwemcentrum Zuidhorn in de Oostergast eind maart zijn deuren geopend.

Vrije kavels
In de Oostergast fase 2 A verrijzen de eerste woningen op de vrije kavels. In fase 1 zijn nog 3 gunstig gelegen hoekkavels aan het water in de verkoop gezet voor de realisatie van vrijstaande fraai vormgegeven klassieke woningen (twee bouwlagen en mogelijkheid tot 4 slaapkamers) voor een VON-prijs vanaf € 250.000,--. De realisatie van deze fraaie woningen is in handen van Notebomers Bouwgroep.

Projectwoningen
Plegt-Vos heeft inmiddels de eerste 14 woningen in de Oostergast fase 2 opgeleverd. Aanvullend biedt Plegt-Vos 12 projectmatige woningen aan van het type Bouvard, Huygens en Sagan. De prijs klasse varieert van € 169.900,-- tot € 208.900,-- VON.

Energiezuinige starterswoningen
Van de 23 starterswoningen in fase 1E zijn er 17 verkocht. De bouw van deze 17 vordert snel. De oplevering van de eerste 7 starterswoningen is naar verwachting in juli en de overige 10 in september. De laatste 6 starterswoningen worden gerealiseerd na verkoop. Bij de bouw van de woningen speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Alle 23 woningen worden voorzien van extra energiebesparende maatregelen, waaronder zonnepanelen of zonneboilers.

Woon- en energiebeurs
Zaterdag 8 juni van 11.00-16.00 uur organiseert de gemeente een woon- en energiebeurs in het gemeentehuis te Zuidhorn (Hooiweg 9). Lokale ondernemers staan hier om bezoekers te informeren over de vele mogelijkheden op het gebied van energiebesparende maatregelen. Daarnaast is er een mooi en ruim aanbod van nieuwbouw (projectwoningen en vrije kavels) en bestaande woningen in de gemeente.

Ook voor vragen over de financiering van een woning, vrije kavel en/of energiebesparende maatregelen kunnen bezoekers terecht op de beurs.
 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Ina ebbinge

City Marketeer Ina Ebbinge helpt besturen ondernemersverenigingen Westerkwartier

09 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Ina zal eerste aanspreekpunt zijn voor diegene die dat nodig heeft
Lees verder →
Hielke westra wh

Ruim 1 miljoen subsidie voor project om bewuster om te gaan met energie

08 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
om particuliere woningeigenaren te helpen bij verduurzamen woning
Lees verder →
Fietskaart toerisme

Gemeente Westerkwartier geeft Toerisme in eigen regio duw in de rug

08 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Ontdek je plekje deze zomer in het Westerkwartier
Lees verder →
Zomerspelen (7)

Sportzomer in Zuidhorn van start

07 juli 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Zes weken lang gratis allerlei leuke en actieve sporten en spelletjes
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Coronavirus en Afvalinzameling

07 juli 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 7 juli 2020
Lees verder →