Onder de Linden in Aduard staat op plek 79 in de top 100 van We’re Smart, die zogenaamde radijzen uitreikt aan restaurants die groenten in de hoofdrol zetten. 5 is het maximum!
Steven Klein Nijenhuis van restaurant Onder de Linden ging naar Londen voor de uitreiking van de radijzen. Zeg maar de sterren van We’re Smart. Deze organisatie wil mensen en organisaties samenbrengen die een gezonde, ecologische en duurzame houding delen, zowel in de voedingssector als daarbuiten.
De sterrenchef sloeg in juli 2025 een » andere koers in met zijn restaurant.
Hij beperkte het gebruik van exclusievere producten van ver. De veranderingen pasten in zijn streven naar het gebruik van regionale en duurzame producten. Rund- en varkensvlees en zuivel waren al van het menu verdwenen. In plaats daarvan werkt Steven met wild, gevogelte, vis en schaal- en schelpdieren uit Noord-Nederland, en met groenten en kruiden van regionale leveranciers. Luxeproducten zoals truffel, kaviaar en kreeft zijn geschrapt of sterk gereduceerd.
1 oktober 2016 kreeg Steven Klein Nijenhuis de sleutel van Onder de Linden. Hij nam het bedrijf over van sterrenchef Gerhard Slenema die de zaak in 1991 opende.