Chef-kok en eigenaar Steven Klein Nijenhuis introduceert een nieuw driegangenmenu voor €65 en beperkt het gebruik van exclusievere producten van ver.
Het nieuwe Herbergmenu is beschikbaar op woensdag- en donderdagavond en op zondagmiddag. Naast drie gangen zijn ook aperitiefhapjes, een amuse en huisgemaakt brood inbegrepen. Een all-invariant met dranken is beschikbaar voor €99. Volgens Klein Nijenhuis is het doel om een breder publiek aan te spreken, zonder concessies te doen aan kwaliteit.
Regionale ingrediënten centraal
De veranderingen passen in zijn streven naar het gebruik van regionale en duurzame producten. Rund- en varkensvlees en zuivel waren al van het menu verdwenen. In plaats daarvan werkt Steven met wild, gevogelte, vis en schaal- en schelpdieren uit Noord-Nederland, en met groenten en kruiden van regionale leveranciers. Luxeproducten zoals truffel, kaviaar en kreeft zijn geschrapt of sterk gereduceerd.
Klein Nijenhuis stelt dat het streven naar duurzaamheid en toegankelijkheid mede voortkomt uit feedback van gasten en persoonlijke overwegingen: “Ik wil een toegankelijk restaurant blijven en ik merkte dat ik moeite kreeg met hoe duur het allemaal wordt. Dat voelt niet goed en past niet bij mij."
Tegelijk met de wijziging in het menuaanbod is ook het aantal overnachtingsmogelijkheden in de historische herberg uitgebreid. Twee nieuwe suites zijn toegevoegd aan de bestaande vier kamers. Beide zijn voorzien van moderne faciliteiten; een van de suites beschikt over een sauna.
Daarnaast beschikt het restaurant sinds 2024 over een aparte ‘Keukenkamer’ met chef’s tables. Gasten kunnen daar in een kleinschalige setting dineren terwijl de gerechten aan tafel worden bereid en toegelicht.
bron Vakblad Entree