DWA meerdere voor D-pupillen Zunobri

8 februari 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
Goed gespeelde wedstrijd met een jarige Matthijs die ook nog eens topscorer was m
Zunobri actie

Zunobri D1, met prachtige shirtsponsor Schuiling interieur,  moest afgelopen zaterdag aantreden bij DWA in Winsum. Zunobri moest in DWA haar meerdere erkennen, al gauw was het 1 – 0 door een doorloopbal van de tegenstander van Martijn.
De ploeg van DWA was goed op elkaar ingespeeld en Zunobri deed wat ze kon maar de stand tikte door naar 9 – 0. Vlak voor rust wist Matthijs eindelijk een afstandsschot te benutten.  ruststand 9 – 1.
Na de rust kwam Zunobri sterker terug dan in de 1e helft.  In de 38e minuut kreeg Jasper een mooie kans voor een afstandsschot  maar die ging er net niet in.
Ook Emma deed een poging, uiteindelijk  wist Matthijs er 9 – 2 van te maken.
Na een tegendoelpunt 10 – 2, wist Bram er 10 – 3 van te maken na het afvangen van een schotpoging van Matthijs.
De beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in de 2e helft , er werd nu beter verdedigd, zodat de schietkansen afnamen voor WSA desondanks kwam de stand toch nog op 13 – 3 te staan. 3 minuten voor het eindsignaal wist Matthijs er nog 13 – 4 van te maken.
Al met al een goed gespeelde wedstrijd door Zunobri D1. Met een jarige Matthijs die ook nog eens topscorer was vandaag.

Zunobri ondanks verlies toch tevreden.

Zunobri 1 mocht afgelopen zaterdag tegen koploper VZK uit Haule. Daar aangekomen kreeg Zunobri reserve shirts van VZK dit omdat beide teams in het blauw speelde.
Zunobri liep al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Alie Pera opende de score van Zunobri door middel van een mooie doorloopbal. Zunobri kon ondanks het goeie spel wat ze speelde de thuisspelende ploeg  niet bij benen. De vervangend coach, Matthijs Slager had in de voorbespreking erop gehamerd dat we meer vanuit het dynamische  3-1 moesten gaan spelen en veel moesten schieten. Door middel van Wietse van de Noord en John Beeftink werd de ruststand bepaald op 7-3 in het voordeel van de thuisploeg.

In de rust had coach Slager er nog even extra op gehamerd dat we toch meer moesten gaan schieten. Dit was de enige manier om dichter bij de thuisploeg te komen.
Zunobri begon sterk aan de tweede helft en wist middels een paar mooie afstandschoten de score terug te brengen naar 10-6. De thuisploeg trok nog even aan en liep weer uit naar 14-7. Zunobri speelde een goed spel. Helaas wist de schilderwerk & glasservice vd Leest / Veenstra&StroeveBV-ploeg niet veel meer te scoren. 16-10 was de eindstand. Een uitslag waar Zunobri trots op mocht zijn.

Scores John Beeftink 4, Alie Pera en Alle Veenstra 2, Wietse van de Noord en Janneke van Hielkema beide 1