Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Diederik Gommers neemt 50.000e Vanhulley mondkapje in ontvangst

26 november 2020    Zuidhorn-nieuws
Hoe corona een Groningse social enterprise op de kaart zette
Mondkapjes

Woensdagmiddag overhandigden Jolijn Creutzberg en Chimene Kouakou het 50.000e Vanhulley mondkapje aan Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlndse Vereniging voor Intensive Care, en inmiddels wereldberoemd in Nederland. Kouakou is een van de twintig deelnemers bij social enterprise Vanhulley, het naaiatelier dat in coronatijd razendsnel omschakelde naar de productie van mondkapjes.

Een logische keuze
Dat er iets feestelijks moest gebeuren stond wel vast, want de productie van mondkapjes heeft het bedrijf landelijk heel goed op de kaart gezet. En de 50.000e is een mijlpaal die gevierd moet worden. “De keuze voor Diederik Gommers was eigenlijk een hele logische”, aldus Vanhulley oprichter Jolijn Creutzberg, “Niet alleen omdat hij zo betrokken is, maar juist omdat hij zoekt naar de verbinding, en niet polariseert. De manier waarop hij destijds met Famke Louise in gesprek ging vond ik echt geweldig.” Als sociaal ondernemer zoekt ook Creutzberg steeds naar manieren om “haar” vrouwen, vaak met een migratie-achtergrond, mee te laten doen in de samenleving. En merkt zij ook hoe gemakkelijk het – mede door social media - is om te polariseren in plaats van elkaar te proberen te vinden en te begrijpen.

Have a Merry Christmask
Diederik Gommers was aangenaam verrast, en zegde zijn medewerking direct toe. “Ik doe dit soort dingen graag, corona is van iedereen”. Hij kreeg de nieuwste versie van het mondmasker cadeau: een “Merry Christmask”. Dit mondmasker werd enige weken geleden gelanceerd tijdens de 8e verjaardag van Vanhulley, en wordt geleverd -hoe toepasselijk- in de kleuren rood en zwart met gouden opdruk. Naast het magische getal prijkt ook zijn eigen naam op deze gepersonaliseerde versie.

Toekomstplannen
Als het aan Creutzberg ligt dan gaan de mondkapjes niet de 100.000 stuks halen. “Ik vind het leven zonder mondkapje veel fijner, ik mis echt de gezichten, ik hoop dat het tijdelijk is”. Gelukkig merkt zij dat bij potentiële opdrachtgevers Vanhulley steeds bekender wordt. “We hebben twee jaar geleden besloten om naast het maken van boxershorts van je oude overhemd ook oude bedrijfskleding een tweede leven te geven in de vorm van andere producten, als relatiegeschenk of voor in het kerstpakket bijvoorbeeld. Door corona is er bij bedrijven veel meer aandacht gekomen voor lokale productie en hergebruik van materialen. En dan hebben wij ook nog eens een prachtig inclusief verhaal. Vanhulley past gewoon heel goed in wat we steeds belangrijker gaan vinden met z’n allen.” En dus ziet Creutzberg de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Net als Chimene Kouakou, die op de reis terug naar Groningen verzuchtte: “Ik heb nu naast mijn vrienden in Groningen ook een vriend in Rotterdam”. 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →
Hans-en-wilgis hoorcentrum

Tienjarig bestaan van Hoorcentrum Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Met een unieke hoorbelevingswandeling door Zuidhorn.
Lees verder →