Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

De Nieuwe Wierde, Historische Kring en Serious Request genomineerd voor leefbaarheidsprijs

23 december 2016    Zuidhorn-nieuws
uitreiking tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Zuidhorn.
Serious-request-2016 opbrengst

Genomineerden Leefbaarheidsprijs 2016 gemeente Zuidhorn bekend

De jury van de Leefbaarheidsprijs gemeente Zuidhorn heeft drie aanmeldingen (van de achttien) genomineerd voor de Leefbaarheidsprijs 2016. Dinsdagavond 3 januari 2017 is de bekendmaking van de winnaar van de Leefbaarheidsprijs tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Zuidhorn.

Nominaties

De onafhankelijke jury van de Leefbaarheidsprijs heeft de volgende drie inzendingen genomineerd (in alfabetische volgorde):

Dorpscoöperatie ‘De Nieuwe Wierde’ in Grijpskerk

Met ingang van 1 januari 2017 gaat ‘De Nieuwe Wierde’ van start. De Wierde is van groot belang voor de bewoners van Grijpskerk e.o. Mensen die zorg hebben, kunnen deze dan in hun eigen vertrouwde omgeving ontvangen. Na de bekendmaking van de dreigende sluiting van De Wierde, is de cliëntenraad van De Wierde samen met inwoners van Grijpskerk en omstreken, in actie gekomen. Er is dit jaar veel, heel veel werk verzet om te komen, waar ze nu zijn. De jury heeft hiervoor heel veel waardering. Dankzij deze inzet is de sluiting van zorgcentrum De Wierde van de baan. De op te richten dorpscoöperatie ‘De Nieuwe Wierde’ bestaat uit een grote groep vrijwilligers, die met de nieuwe Wierde de leefbaarheid van Grijpskerk en omliggende dorpen wil versterken.

Historische Kring in Zuidhorn

De Historische Kring in Zuidhorn wil belangstelling en betrokkenheid wekken bij de inwoners van Noordhorn, Zuidhorn en Briltil voor de historie van het eigen dorp en de omgeving. Zij doen dit door middel van het houden van lezingen, door historische boekwerken uit te geven, actief te zijn op social media (eigen website, Facebook), deel te nemen aan de jaarlijkse dorpsmarkt ‘Kom in Zuidhorn’ en door de samenwerking te zoeken met andere historische verenigingen in het Westerkwartier. De jury heeft veel waardering voor de wijze waarop de Historische Kring haar werkzaamheden verricht.

Serious Request in Zuidhorn

Serious Request organiseert in december een driedaags evenement, waarbij zij geld inzamelen voor een verborgen ramp van het Rode Kruis. Met deze actie komen verschillende mensen samen om gezamenlijk een bijdrage te leveren. Het lukt deze groep actieve bewoners om verschillende subgroepen in Zuidhorn aan te spreken. Hierdoor doen steeds meer inwoners, organisaties en verenigingen mee en dragen zij bij aan dit initiatief. Het brengt multicultureel Zuidhorn dichter bij elkaar. Dit initiatief betreft niet alleen de kern Zuidhorn, maar gaat verder dan dat. De kracht is de handen ineen slaan en barrières doorbreken.

Leefbaarheidsprijs

In de gemeente Zuidhorn wordt al sinds 1998 de Leefbaarheidsprijs uitgereikt. De prijs, een oorkonde, € 500 en een vermelding op de ‘Wall of Fame’ in het gemeentehuis, wordt jaarlijks toegekend aan een vereniging of persoon die zich bijzonder heeft ingezet binnen de gemeente. De nummers 2 en 3 krijgen ieder een bedrag uitgereikt van € 250.

Eerdere winnaars

Verschillende verenigingen en instellingen hebben de Leefbaarheidsprijs al eens gewonnen: Oranjevereniging Pieterzijl (2006), Stichting Vluchtelingenwerk Zuidhorn (2007), Stichting Regiotheater Niehove (2008), Stichting Visvliet Archief (2009), Aduarder dorpskrant De Heemkakel (2010), Jeugd & Jongerenwerk Oldehove (2011) en Stichting Grijpskerk Gezellig (2012), Inwoners Den Horn (2013), St. Bartoleshûs in Visvliet (2014) en Vrijwilligers van De Poel Grijpskerk (2015)

  • De wierde bijeenkomst twitter
  • Boekhkzgroot
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Trimunt

Klaas-Wybo en Henk met laarzen aan door Trimunt

20 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
GroenLinks: Kans op verdere natuurontwikkeling Trimunt
Lees verder →
Verbouw elysee bouwbedrijf van polen

Stuivertje wisselen in centrum Zuidhorn

20 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
Van passage naar plein en van Hoofdstraat naar passage
Lees verder →
Onthulling bord rookvrije speeltuin door wethouder elly pastoor2

Speeltuinen Westerkwartier worden rookvrij

20 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
eerste stap van een bredere aanpak van nog te nemen maatregelen om te komen tot een de Rookvrije Generatie.
Lees verder →
Kunstbedrijven muziekonderwijs grootegast  int holt (1)

Nieuw Kunstencentrum,  Nieuwe Naam, Nieuwe Kansen

19 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
Kunstbedrijven Westerkwartier en Stichting Muziekonderwijs Grootegast wordt 'Het KunstKwartier'
Lees verder →
Lezen kind

Voorleesexpress en nationale voorleesdagen

19 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
20 t/m 30 januari zijn er weer de Nationale voorleesdagen.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over milieupuut en textielpuut, begraafplaatsenbeleid en nationale voorleesdagen

19 januari 2021    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 19 januari 2020
Lees verder →