Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

De juiste opleiding die je helpt bij het veilig maken van Nederland

22 april 2022    Zuidhorn-nieuws
Studie studeren opleiding

Een van de belangrijkste aspecten is dat iedereen, zowel man of vrouw zich veilig voelt op straat. Dit is een van de belangrijkste aspecten van de overheid en deze moet de gemeente zorgvuldig uitvoeren. Voel jij dat het je plek is om samen met andere mensen voor de orde en veiligheid op straat te zorgen? Lees dan snel verder. 

Veiligheid 
Voordat je kan zorgen voor de veiligheid op straat, dien je wel een opleiding veiligheid afgerond te hebben. In deze functie heb je contact met verschillende partijen over aspecten omtrent de veiligheid. Denk hierbij aan de politie of brandweer, maar ook woningcorporaties en wijkteams. Je kunt voor complexe zaken terecht komen te staan en geen enkele dag is hiermee hetzelfde. Wanneer je de HBO Integrale veiligheid hebt gevolgd, kun je verschillende vervolgopleidingen volgen en je verder verdiepen in alle aspecten die komen kijken bij orde en veiligheid. 

Burgerzaken
Wil je iets anders in de opleiding doen, maar wel vanuit de overheid? Dan kan burgerzaken opleidingen iets voor je zijn. Deze opleiding maakt je klaar voor veel administratieve zaken van verloren spullen, parkeervergunningen en het verlengen van het rijbewijs. Door de wetswijzigingen zijn er veel wisselingen en aanpassingen waarmee je te maken krijgt. Daarnaast is er veel sprake van digitalisering en is er minder persoonlijk contact met de mensen, waardoor er kennis vereist is en het dus noodzakelijk is om hiervoor eerst een opleiding te volgen. Ook hierbij heb je mogelijkheid om kleine opleidingen of cursussen te volgen en verder door te groeien. 

Overige opleidingen 
Er zijn verschillende opleidingen maar ook wat betreft niveaus is er een divers aanbod. MBO-opleidingen tot masters zijn er beschikbaar voor dienstverlening bij de overheid. Wil je meer in contact staan met burger? Dan kan de opleiding publiekszaken iets voor jou zijn. Je bent hierbij het aanspreekpunt van burgers en verwelkomt ze. Ook geef je hun belangrijke documenten of vraag je deze voor hen, bijvoorbeeld een rijbewijs. 

 Kortom, wanneer je wilt werken in de dienstverlening bij de gemeente of overheid is er een divers aanbod aan opleidingen.. Bij de opleiding veiligheid sta je in contact met andere veiligheids partijen en zorg je voor de veiligheid en orde op straat. Bij de opleiding burgerzaken voor de afhandelingen van wet- en regelgeving. Wil je meer in contact staan met de mensen? Dan kun je de opleiding burgerzaken volgen en ben je het aanspreekpunt van mensen. 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Tafeltennis talero jeugd

Tafeltennis in Leek en Roden in de lift! ( Zuidhorners welkom )

27 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met de inschrijving van 3 nieuwe jeugdleden, 3 seniorleden en 1 OldStars lid de grens van 60 leden gepasseerd!
Lees verder →
Stop geweld tegen vrouwen

Gemeente Westerkwartier zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen
Lees verder →
ouderen

Twee hoofdaanbieders voor Hulp bij het Huishouden en ondersteuning ouderen in Westerkwartier

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
MIEP en De Nieuwe Zorg Thuis bieden Wmo ondersteuning in de vorm van individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf
Lees verder →
Dwarsdiep-onder-lucaswolde

´Zwemmen in Dwarsdiep straks weer veilig´

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Waterkwaliteit zal vanaf pakweg 2025 sterk verbeteren
Lees verder →
Scholieren fc

Scholieren denken in stadion FC Groningen mee over meer bewegen

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
In het stadion gingen ze de uitdaging aan om na te denken hoe we overgewicht verminderen in onze gemeente
Lees verder →
Marumerlage-2

Fotowedstrijd: Herfst- en winterbeelden

24 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier op de gevoelige plaat
Lees verder →