Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

De juiste opleiding die je helpt bij het veilig maken van Nederland

22 april 2022    Zuidhorn-nieuws

Een van de belangrijkste aspecten is dat iedereen, zowel man of vrouw zich veilig voelt op straat. Dit is een van de belangrijkste aspecten van de overheid en deze moet de gemeente zorgvuldig uitvoeren. Voel jij dat het je plek is om samen met andere mensen voor de orde en veiligheid op straat te zorgen? Lees dan snel verder. 

Veiligheid 
Voordat je kan zorgen voor de veiligheid op straat, dien je wel een opleiding veiligheid afgerond te hebben. In deze functie heb je contact met verschillende partijen over aspecten omtrent de veiligheid. Denk hierbij aan de politie of brandweer, maar ook woningcorporaties en wijkteams. Je kunt voor complexe zaken terecht komen te staan en geen enkele dag is hiermee hetzelfde. Wanneer je de HBO Integrale veiligheid hebt gevolgd, kun je verschillende vervolgopleidingen volgen en je verder verdiepen in alle aspecten die komen kijken bij orde en veiligheid. 

Burgerzaken
Wil je iets anders in de opleiding doen, maar wel vanuit de overheid? Dan kan burgerzaken opleidingen iets voor je zijn. Deze opleiding maakt je klaar voor veel administratieve zaken van verloren spullen, parkeervergunningen en het verlengen van het rijbewijs. Door de wetswijzigingen zijn er veel wisselingen en aanpassingen waarmee je te maken krijgt. Daarnaast is er veel sprake van digitalisering en is er minder persoonlijk contact met de mensen, waardoor er kennis vereist is en het dus noodzakelijk is om hiervoor eerst een opleiding te volgen. Ook hierbij heb je mogelijkheid om kleine opleidingen of cursussen te volgen en verder door te groeien. 

Overige opleidingen 
Er zijn verschillende opleidingen maar ook wat betreft niveaus is er een divers aanbod. MBO-opleidingen tot masters zijn er beschikbaar voor dienstverlening bij de overheid. Wil je meer in contact staan met burger? Dan kan de opleiding publiekszaken iets voor jou zijn. Je bent hierbij het aanspreekpunt van burgers en verwelkomt ze. Ook geef je hun belangrijke documenten of vraag je deze voor hen, bijvoorbeeld een rijbewijs. 

 Kortom, wanneer je wilt werken in de dienstverlening bij de gemeente of overheid is er een divers aanbod aan opleidingen.. Bij de opleiding veiligheid sta je in contact met andere veiligheids partijen en zorg je voor de veiligheid en orde op straat. Bij de opleiding burgerzaken voor de afhandelingen van wet- en regelgeving. Wil je meer in contact staan met de mensen? Dan kun je de opleiding burgerzaken volgen en ben je het aanspreekpunt van mensen. 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Overhandiging kunstwerk marijke-001

Voor de feestdagen kunst in huis dankzij Etalageroute Zuidhorn

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Marijke Buijs en C.G. van den Bos-van Oostveen vallen in de prijzen
Lees verder →
Smartphone

Hoe kies je de telefoon die bij je past?

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Flower power quiz bart (5)

Bart zet mooi programma neer met Flower Power Quiz

28 november 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Live band goede aanvulling op de energieke presentatie
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over wijziging afvalophaaldag, Kindpakket & bestuursfunctie CCZ

28 november 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 november 2023
Lees verder →
Kerstpakket radio

Tijdens Winterfair live radio vanuit hal bij Albert Heijn Zuidhorn

27 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Stichting Kerstpakket Westerkwartier helpt diegene die nét buiten de boot vallen
Lees verder →