Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Dag van de gastouder

18 september 2012    Zuidhorn-nieuws
Donderdag 20 september is de nationale dag van de gastouder. Tijd dus om je gastouder in het zonnetje te zetten. Want wie anders staat het hele jaar door voor jou en je kind(eren) klaar?
Viavielalogo

Wie leest wel honderd keer hetzelfde prentenboek voor of gaat elke dag met je kind(eren) naar de speeltuin? Juist, je eigen gastouder.  Zorg dus voor een leuke tekening, een zelfgemaakte taart of koop een klein cadeautje om jouw eigen rots in de branding te bedanken.


Steeds meer ouders en kinderen kiezen voor een gastouder in plaats van een andere manier van kinderopvang. Logisch, want uit onderzoek blijkt dat  gastouderopvang voor kleine kinderen de beste vorm van opvang is. Ook is het de vorm van opvang waar ouders volgens de Nationale Crèchetest het meest tevreden over zijn. De kleinschaligheid van opvang in een vertrouwde huiselijke omgeving en het persoonlijke contact met de gastouder spreekt steeds meer mensen aan.

Voordelig
Vooral nu de overheid bezuinigt op de kinderopvang, is gastouderopvang een goed alternatief. Bij gastouderopvang betalen ouders alleen voor de opvanguren die zij daadwerkelijk afnemen. Er hoeft dus niet per dag worden betaald, of doorbetaald te worden in vakantieperiodes. Ook worden er in het geval van gastouderopvang geen dure accommodatiekosten in rekening gebracht. De opvang vindt immers plaats in het huis van de gastouder of van het kind zelf.

Een flexibeler alternatief!
Geen gehaast om voor half zeven bij de opvang te staan of juist later van huis gaan omdat de opvang niet eerder open is.  Je gastouder is flexibel en staat altijd voor je klaar. Dat maakt de gastouderopvang zo uniek. Het sluit perfect  aan bij de eisen en wensen van de ouders van nu.

Gastouderopvang; ook iets voor jou?
Maak jij nog geen gebruik van een gastouder? Kijk dan eens op de website van ViaViela, het grootste gastouderbureau van Nederland. Onze gastouders voldoen niet alleen aan de wettelijke eisen, maar worden ook continu bijgeschoold. Daardoor bieden ze net dat beetje extra kwaliteit. Maak zelf de keuze voor de gastouder die bij jou en je gezin past. Heb je de keuze gemaakt, dan helpt Annet Westert van ViaViela Groningen (stad en westerkwartier) je graag verder. Annet Westert spreekt alle gastouders persoonlijk en controleert hun kwaliteit. 
Wil je zelf als gastouder aan de slag? Meld je dan ook via de website www.viaviela.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Overhandiging kunstwerk marijke-001

Voor de feestdagen kunst in huis dankzij Etalageroute Zuidhorn

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Marijke Buijs en C.G. van den Bos-van Oostveen vallen in de prijzen
Lees verder →
Smartphone

Hoe kies je de telefoon die bij je past?

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Flower power quiz bart (5)

Bart zet mooi programma neer met Flower Power Quiz

28 november 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Live band goede aanvulling op de energieke presentatie
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over wijziging afvalophaaldag, Kindpakket & bestuursfunctie CCZ

28 november 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 november 2023
Lees verder →
Kerstpakket radio

Tijdens Winterfair live radio vanuit hal bij Albert Heijn Zuidhorn

27 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Stichting Kerstpakket Westerkwartier helpt diegene die nét buiten de boot vallen
Lees verder →