CINX-formatie uit Oostwold weet zichzelf niet te belonen na spannend duel tegen AVO uit Assen

11 september 2017    Sport - Regio-nieuws
Owk 1 - avo 1 geert gremmer

Oostwold. Zondag 10 september was het de dag van de eerste thuiswedstrijd van  dit seizoen voor de CINX- formatie. Een seizoen waar er zowel op het veld als in de zaal een niveau hoger wordt gespeeld; de overgangsklasse. Maar ook een seizoen waarin OWK weer oude bekenden zal tegenkomen, zo ook deze zondag. Dat de coach van de tegenpartij AVO uit Assen OWK niet wilde onderschatten, bleek wel uit zijn eigen voorbereiding. De afgelopen (oefen)- wedstrijden was coach Zegwaard vaak aan de kant te vinden om de CINX- formatie te bestuderen.  Al met al zou het op papier een leuke pot worden, met veel fysieke strijd en fanatisme.

En zo geschiedde; na het openingsschot van OWK, wist ook AVO snel de korf te vinden. Hierna volgden er doelpunten op rij, waarbij OWK gedurende de eerste dertig minuten de voorsprong kon vasthouden. Echter kon de CINX- formatie hun eigen kans de laatste minuten niet omzetten tot scores, waardoor het AVO was die met een voorsprong de kleedkamers inging. In de rust hamerde de nieuwe hoofdcoach Patrick Aalders erop dat de fouten er uit moesten, aangezien het scheidsrechters- duo uit Middelburg veel fouten bestraften met vrije ballen en strafworpen. Ook gaf coach Aalders aan dat wij zeker niet de mindere waren, maar dat er ook het eigen rendement gehaald diende te worden. Met deze woorden in het achterhoofd werd er gestart aan de tweede helft. Een helft waarin OWK na tien minuten spelen weer op gelijke hoogte kon komen met AVO, 10-10. Hierna volgde een periode van stuivertje wisselen; wanneer een van beiden ploegen wist te scoren, volgde direct een antwoord van de andere ploeg. Uiteindelijk waren het fouten van OWK in de laatste minuten welke zorgden voor een overwinning van AVO.

Helaas heeft het vlaggenschip na twee wedstrijden in de overgangsklasse nog geen punten behaald, maar is er nog zeker geen man overboord. Uit de gespeelde wedstrijden is te zien dat de CINX- formatie zeker kan meekomen op dit niveau, maar dat er wel gewerkt dient te worden aan het rendement en de onnodige fouten. Volgende week zal er met frisse moed worden afgereisd naar Kampen, waar het vlaggenschip zaterdag 16 september een bezoek zal brengen aan het onbekende Wit- Blauw. Deze wedstrijd zal starten om 15.30. Het tweede team van OWK zal op de zondag 17 september vertrekken naar Wolvega, voor een ontmoeting met SIOS (W) 2 om 13.00.