Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

“Boef” Bart maakte 8,5 miljoen euro van 1 gulden

25 september 2009    Zuidhorn-nieuws
assen/zuidhorn - Door de raad van commissarissen van Thuiszorg Icare doelbewust om de tuin te leiden, zag oud-topman Bart V. (60) uit Zuidhorn volgens het openbaar ministerie (OM) kans voor miljoenen euro's


assen/zuidhorn -

Door de raad van commissarissen van Thuiszorg Icare doelbewust om de tuin te leiden, zag oud-topman Bart V. (60) uit Zuidhorn volgens het openbaar ministerie (OM) kans voor miljoenen euro's te frauderen. Zo verkocht hij de aandelen van Thuiszorg Perfect BV voor 1 gulden aan het bedrijf van een kennis uit Eexterzandvoort, die het pakket voor bijna 8,5 miljoen euro doorverkocht aan Randstad. Het OM stelt dat V. 6 miljoen euro overhield aan deze transactie.

Uit de tenlastelegging, die het OM vandaag bekend heeft gemaakt, blijkt dat V. de raad van commissarissen in 2001 en 2002 'met listige kunstgrepen en een samenweefsel van verdichtsels' op de mouw heeft gespeld dat Thuiszorg Perfect verliesgevend was en dat de symbolische prijs van een gulden 'een goede en reële prijs' was. De raad slikte de uitleg van V. en ging akkoord met de verkoop.

Op basis van jarenlang onderzoek naar de handel en wandel van V. verdenkt het OM hem van een reeks misdrijven, zoals fraude, witwassen en belastingontduiking. Op 6 oktober begint in Assen de strafzaak tegen de oud-topman. Ook zijn vrouwelijke kennis uit Eexterzandvoort, de 60-jarige A.T.M.S., en drie andere medeverdachten moeten dan voor de rechter verschijnen. Het is de bedoeling dat de zaak in april inhoudelijk wordt behandeld.

Zo wordt V. er ook van verdacht een bedrag van (destijds) 1,5 miljoen gulden van Thuiszorg Icare achterover te hebben gedrukt. Het geld was bedoeld voor de huisvesting van de thuiszorgwinkel van Icare. Ook kocht V. volgens het OM de aandelen van Icare Thuiszorgwinkels voor krap zes ton. Hij wist de raad van commissarissen ervan te overtuigen dat dit een goede prijs was voor een bedrijf met een enorme schuld. Het OM meent dat de prijs veel te laag was, vooral omdat de schuld in werkelijkheid beduidend lager zou zijn geweest.

Hoewel justitie deze zaak heeft gedoopt tot de mega zorgzaak heeft De Zorgzaak niets met de verdenkingen aan het adres van V. te maken. Ook het huidige Icare, onderdeel van thuiszorgbedrijf Evean, heeft er niets mee van doen.
25-09-2009 dvhn

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Winterfair zuidhorn (2)

Winterfair Zuidhorn: Gluhwein, Oliebollen, vuurkorven, kerstbomen en muziek

06 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe traditie: Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Lees verder →
Verlichte boerderij

Met de auto langs verlichte boerderijen op 15 december

06 december 2023    Zuidhorn-nieuws
boerderijenroute van 35 kilometer van Westerkwartier Boert Bewust!
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen & Mantelzorgcafé Westerkwartier

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier Gemeentenieuws 5 december 2023
Lees verder →
Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →
Avishai cohen foto sam harfouche

Jazz te Gast 2024 met toppers Avishai Cohen en Tijn Wybenga

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Bekend gemaakt tijdens info avond
Lees verder →