Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Biblionet Groningen regionaal partner Gebiedscoöperatie Westerkwartier

5 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
Samen werken aan een bloeiend sociaal, educatief en cultureel leven in het Westerkwartier
Rachel van den hoogen en hans bergsma

Biblionet Groningen is regionaal partner geworden van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Rachel van den Hoogen van Biblionet Groningen en Hans Bergsma van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier beklonken op 4 juli de samenwerking. 

De ondertekening van het samenwerkingscontract vond plaats op de plek van de Innovatieboerderij: een centrale werkplek in Zuidhorn die kinderen, studenten, inwoners, ondernemers, overheid, onderwijs en onderzoek met elkaar verbindt en inspireert tot innovatieve samenwerking. Met de Innovatieboerderij werken we aan een betrokken, economisch en sociaal sterkere regio, nu en in de toekomst. De Innovatieboerderij biedt bovendien de mogelijkheid om de samenwerking tussen Biblionet Groningen en Gebiedscoöperatie Westerkwartier verder te verkennen en te intensiveren. De thema's die bij deze samenwerking centraal staan, zijn: meedoen in de samenleving, persoonlijke ontwikkeling, een (gezinsgerichte) aanpak laaggeletterdheid, innovatie en eLABs.

 Bijzondere samenwerking
Rachel van den Hoogen licht deze mooie samenwerking in de regio kort toe: “Ons gezamenlijke doel is dat alle inwoners van het Westerkwartier vanzelfsprekend mee kunnen doen en bij kunnen dragen aan de samenleving. De bibliotheek is van iedereen. Als openbaar toegankelijke voorziening willen we een wezenlijke maatschappelijke bijdrage leveren aan het leven van mensen door hen de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen, zich te laten inspireren en elkaar daarbij te ontmoeten. Zo draagt de bibliotheek in co-creatie met Gebiedscoöperatie Westerkwartier haar steentje bij aan een vitaal Westerkwartier met een bloeiend sociaal en cultureel leven voor alle inwoners.”
Innovatieboerderij krijgt steeds meer vorm
De ontwikkeling van de Innovatieboerderij is in volle gang. Deze unieke boerderij is zeer geschikt om een samenwerking zoals die met Biblionet Groningen fysiek vorm te geven. Daarnaast biedt de boerderij extra mogelijkheden om het gezamenlijke doel te bereiken: een vitaal Westerkwartier. Hans Bergsma is enthousiast over de samenwerking: “We kijken uit naar de samenwerking met Biblionet Groningen: een partner die ons op sociaal en cultureel gebied een extra boost kan geven en samen met ons een mooie bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van de Innovatieboerderij. Een win-win situatie voor beide partijen!”

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Nieuwbouw xl nov2019 gemeente westerkwartier stand

Volop belangstelling voor wonen in het Westerkwartier

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “Hieruit blijkt dat mensen belangstelling hebben voor wonen in de gemeente Westerkwartier en daar zijn we blij mee.”
Lees verder →
Nederveen orange

Vanaf 25 november kleurt de gemeente Westerkwartier oranje

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen
Lees verder →
Politie-

Man uit Oldehove verdacht van uitvoeren “Bad Standing”

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
volgende week dinsdag voor de rechtbank
Lees verder →
Marc-mobach

Zuidhorner Mark Mobach, lector FM Hanzehogeschool Groningen wint grote wetenschapsprijs

21 november 2019    Zuidhorn-nieuws
erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren met hun onderzoeksgroep en uitgebreide netwerk leveren aan de samenleving
Lees verder →
Ravage mist

Aanrijding door dichte mist

20 november 2019    Zuidhorn-nieuws
acht voertuigen bij Gaarkeuken
Lees verder →
Old neis- gronings vuur

Gronings vuur met Zuidhorner tintje

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Het project Gronings Vuur reist door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst wordt getoond wat er zich afspeelt in de provincie.
Lees verder →