Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Bezoekers informatieavond Oostergast enthousiast

8 maart 2016    Zuidhorn-nieuws
Over volgende fase en natuurpark
Info-avond-oostergast (7)

7 maart was er in het gemeentehuis van Zuidhorn een informatieavond over de plannen van de volgende fase in de Oostergast. De bijna 100 aanwezigen kregen informatie over het stedenbouwkundig plan, het bestemmingsplan en last but not least een enthousiaste presentatie over het in te passen natuureiland door ambtenaar Leo Dop.

Taai maar helder
De presentatie over de twee eerst genoemde onderwerpen was een beetje taai maar wel helder. Met behulp van kaarten werd geschetst waar en hoe er gebouwd mag gaan worden; met behulp van criteria zoals goothoogte, architect, dak richting en parkeerkoffers ( blik uit het zicht ) wordt gestuurd op variatie zodat het de uitstraling van een organisch gegroeide wijk/dorp krijgt. Iets wat bijvoorbeeld ook te zien is aan de oostrand, de eerste aanblik vanuit Groningen.

Boteinstraat
Vanuit de zaal werd opgemerkt dat dat in de Boteinstraat dan wel is misgegaan, daar is teveel van hetzelfde gebouwd en het is een “saaie” straat geworden. De reactie daarop was dat op het moment van bouw de verkoop afnam en dat daardoor een deel opnieuw ontwikkeld diende te worden. Wel werd de hand in eigen boezem gestoken door de gemeente dat het anders had gemoeten en dat er lering uit is getrokken.

Hoe wil je wonen?
De aanwezige medewerkers van Plegt Vos wezen de bezoekers op de mogelijkheid om een enquête in te vullen waarop woonwensen ingevuld kunnen worden. Deze enquête wordt gebruikt om zoveel mogelijk vraaggericht te bouwen.

www.deoostergast-zuidhorn.nl

Natuureiland
Leo Dop, beleidsmedewerker Groen en de ontwerper van het eiland presenteerde zijn idee over het groengebied.  De boomlange enthousiaste natuurliefhebber pitchte de invulling van de ruimte dusdanig dat zijn liefde voor de natuur letterlijk kiem vatte bij de toehoorders.
Hij vertelde op welke wijze mensen mee kunnen denken en doen om het eiland nog boeiender te maken. Veel inwoners gingen diezelfde avond al met Leo in gesprek. Er waren ontzettend veel enthousiaste reacties naar aanleiding van deze presentatie.

Voor het eiland is € 265.000 uitgetrokken waarmee een speelbos, waar je hutten kunt bouwen, een mystiek bos met bijzondere bomen, een  plek met vruchtenstruiken en fruitbomen en een zonnehelling gerealiseerd gaan worden. Leo verwacht budget over te houden voor eventuele specifieke wensen zoals speeltoestellen, bankjes etc. Het moet een gebied worden van de bewoners. Het eiland wordt gefaseerd aangelegd. De eerste fase is begin 2017 gereed.

  • Info-avond-oostergast (5)
  • Info-avond-oostergast (13)
  • Oostergast nnordelicht situatiekaart
  • Info-avond-oostergast (11)
  • Info-avond-oostergast (17)
  • Info-avond-oostergast-leo-dop
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Slide

Kom in Zuidhorn evenement de moeite waard

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 7 oktober : Straattheater, standhouders, muziek en kinderactiviteiten
Lees verder →
Foto-expositie archief

Fotogroep InFocus zorgt voor kleurexplosie van Rudie Wiersma Fotografie

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Fotogroep InFocus is een enthousiast groepje amateurfotografen met uitvalsbasis Zuidhorn.
Lees verder →
Nikijacobs

The Ballad of Mauthausen – Aduarder Abdijconcerten

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Niki Jacobs & Band
Lees verder →