Op uitnodiging van de familie Jiang – Ye werd afgelopen vrijdag een benefiet diner georganiseerd voor de vaste en trouwe gasten. De respons was enorm, ook gezien het feit dat de familie al sinds 1989 in Zuidhorn het restaurant bestiert en onlosmakelijk met het dorp is verbonden.
De aanwezigen genoten van een viergangen menu met wijnarrangement. Vooraf werden Lamskoteletjes op een frisse salade geserveerd, vervolgens een Thaise, pittige soep gevolgd door gestoomde heilbot. Het hoofdgerecht was Kai Pad Med Mamuang, Kip met cashewnoten geserveerd in een vogelnestje.
In het volledig bezette restaurant legden de gastvrouwen, gekleed in prachtige jurken, hun gasten in de watten.
De gasten betaalden slechts € 20,- per persoon voor deze avond, en dat gehele bedrag, in totaal € 2005,- werd door de familie overhandigd aan vertegenwoordigers van de stichting Make a Wish. Een mooi en groot gebaar aangezien de familie ook de kosten van de avond op zich nam.
Nieuwe start
De reden voor het feestmaal is de nieuwe start die het bedrijf maakt. Na een jaar experimenteren wordt er een nieuwe weg ingeslagen. Een weg die leidt tot authentieke, mysterieuze Oosterse gerechten. De familie is trots op hun medewerkers. “Zij staan er met volledige overgave en de keuken, het ‘hart’ van ons restaurant heeft in tijden niet zo geklopt ” zegt dochter Lanji.
De nieuwe kok brengt zijn invloeden mee uit de Thaise keuken, invloeden die in het menu te merken waren.
De familie heeft de afgelopen jaren moeilijke tijden gekend en is voor keuzes komen te staan. De vader van Lanji en Linda Jiang was om gezondheidsredenen niet meer in staat het werk in de keuken uit te voeren, wat hij meer dan 30 jaar intensief en met liefde heeft gedaan. De zoektocht naar een nieuwe kok was niet eenvoudig maar lijkt nu geslaagd.
Het hart, ziel en zaligheid van de familie ligt in Zuidhorn en Lanji en Linda Jiang, de nieuwe generatie, hoopt zich te kunnen bewijzen.
In het kader van de “nieuwe” start kunt u in de maand november voor een gereduceerd bedrag van 24,50 euro (excl. consumpties), komen proeven wat bedoeld wordt met de “authentieke, mysterieuze Oosterse keuken” in een 4 gangen diner.