Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Bauke Mollema hoopt op Tour in 2011

20 juli 2010    Zuidhorn-nieuws
Bauke Mollema zit thuis in Groningen, maar geniet volop van de Tour. Volgend jaar wil hij er zelf bij zijn. Robert Gesink is de grote Nederlandse hoop van het ronderennen. Maar er

Bauke Mollema zit thuis in Groningen, maar geniet volop van de Tour. Volgend jaar wil hij er zelf bij zijn. Robert Gesink is de grote Nederlandse hoop van het ronderennen. Maar er komen meer rondetalenten aan. Zoals Bauke Mollema. Dit jaar goed in de Giro d'Italia. Oud-winnaar van de Ronde van de Toekomst en net als Gesink een begenadigd klimmer. Hij is nu thuis in Groningen, traint daar volop voor de komende koersen en geniet via de tv van het Tour-circus en de prestaties van zijn ploeggenoten. "Ze maken een prima indruk. Maar dat was ook wel mijn verwachting."

Kun je thuis de kriebels onderdrukken voor de buis?
"Nauwelijks. De Tour is de enige wielerwedstrijd waar ik mijn trainingen een beetje omheen probeer te plannen zodat ik minimaal de finales op tv kan zien. Bij andere koersen doe ik dat niet of bijna niet. Maar de Tour had al mijn interesse toen ik nog niet dacht aan een wielercarrière. Als kind volgde ik de koers al heel intensief. Het was het hoogtepunt van de zomer. Ik volgde alles via de Nederlandse Tour en de televisie. Als wielrenner ga je later dan ook direct van de Tour dromen."

Wanneer werd voor jou als renner duidelijk dat jij beschikt over belangrijke kwaliteiten voor de Tour, die van klimmer?
"Eigenlijk pas in 2007 toen ik bij het Rabo Continental Team ging rijden. Daarvoor merkte ik wel dat ik bergop goed uit de voeten kon, maar pas bij het Continental Team kon ik me op grote beklimmingen testen en in sommige koersen zelfs tegen profs rijden. Voor mij werd het echt duidelijk in de Tour de l'Ain van 2007. Dat was niet zo lang naar de Tour en ik reed daar tegen diverse renners die recht uit de Tour kwamen, zoals John Gadret en Stijn Devolder, maar ik werd derde in het eindklassement. Dat was een signaal."

In 2009 ben je bijna het hele seizoen uit de running geweest met de Ziekte van Pfeiffer. Had je zonder die ziekte nu in de Tour gezeten?
"Misschien. Maar dat vind ik nou zo'n als-verhaal. Zonder Pfeiffer had ik vorig jaar de Vuelta gereden. En dan was ik nu wel een stap verder geweest. Maar dan had ik ook de Giro niet gereden en dat was toch wel een hele bijzondere ervaring dit jaar. De intensiteit zal er dan wel minder zijn dan in de Tour en het aantal klimkilometers gelijk, maar de cols zijn toch wel van ander kaliver dan in de Tour. Sommige cols gemiddeld 12 à 13 procent. Dat maak je in de Tour niet mee."

Wat vind je van de roep om jou bij fans voor de Tour toen Laurens ten Dam viel in Zwitserland?
"Gekkenwerk. Mensen die mij na die Giro in de Tour wilden laten starten, snappen niet veel van de trainings- en wedstrijdopbouw voor een wielrenner. Een jong renner die na de Giro ook direct in de Tour gaat rijden, dat is vragen om problemen. Het is ook nooit aan de orde geweest. Het zou onverantwoord zijn. Wanneer wel? Ik hoop op 2011. Ik ben er volgend jaar klaar voor denk ik. Maar de komende week ben ik er ook. Ik ben uitgenodigd voor de Avondetappe bij Mart Smeets. Even sfeer proeven."

Bron: Rabosport.nl
20-07-2010

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht vlag tocht om de noord hielke westra 190921

Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

26 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra
Lees verder →
Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →