Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Basisschool de Vlieger uit Noordhorn winnaar Fairplay-cup Schoolvoetbaltoernooi

20 april 2018    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zonovergoten sportpark zorgt voor zorgeloos Schoolvoetbaltoernooi.
Schoolvoetbal2018

Onder uitmuntende omstandigheden vond op woensdag 18 april jl. het zesde achtereenvolgende schoolvoetbaltoernooi van de gemeente Zuidhorn plaats. Voetbalvereniging Zuidhorn was de gastheer voor de tien deelnemende scholen. Aan het toernooi deden maar liefst 41 teams mee met een totaal van ca. 420 kinderen. Het prachtige weer zorgde voor een geslaagde sportmiddag met vijf grote winnaars in de verschillende categorieën. Basisschool de Vlieger uit Noordhorn werd gekroond als winnaar van de Fairplay-cup.

De werkgroep met organisatoren bestaat onder andere uit vrijwilligers van VV Zuidhorn en VV Grijpskerk en wordt begeleid door buurtsportcoach Bart Brandts Buys van de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn.
Ze hadden een goede partners gevonden het Alfa College (Sport & Bewegen), die het grootste gedeelte van de wedstrijdleiding onder zijn hoede nam. De voetbalvereniging Zuidhorn hielp op uitstekende wijze mee in de voorbereiding en zorgde ervoor dat de accommodatie tiptop in orde was.

Het weer, dat vorige jaar door aanhoudende buien en koude windvlagen zijn stempel drukte, had dit jaar een positieve bijdrage en zorgde voor een aangename en onbezorgde sfeer. Veel toeschouwers vonden hun weg naar het sportpark en de zonnige middag verliep zonder wanklank. Dit tot genoegen van werkgroeplid én chef schemamaakster Anouk Zuidema. Het was wederom een grote uitdaging voor om alle teams en categorieën in te delen, nagenoeg elke minuut en elke vierkante meter van het complex werd benut door vrolijk voetballende jongens en meisjes.

De organisatie kijkt dan ook terug op een succesvol en sportief toernooi. Dat had mede te maken met de strijd om de ‘Fair Play Cup’. Alle deelnemende teams konden voor hun school ‘Fair Play-kaarten’ verzamelen. De school die het beste uit de verf kwam, was de Vlieger uit Noordhorn. Zij kregen, evenals de andere winnaars, de beker overhandigd door Henk Bakker; wethouder sport van de gemeente Zuidhorn.
Het toernooi in Zuidhorn was een officiële voorronde van het KNVB Nederlands kampioenschap Schoolvoetbal. De winnaars gaan door naar de regionale finale die op 16 mei.

Prijswinnaars:
Groep 7/8 jongens – 11x11 de Windroos, Zuidhorn
Groep 7/8 meisjes – 7x7 de Windroos, Zuidhorn
Groep 7/8 jongens – 7x7 de Adeborg, Aduard
Groep 5/6 jongens – 7x7 de Borgstee, Zuidhorn
Groep 5/6 meisjes – 7x7 het Anker, Zuidhorn
‘Fair Play Cup’ de Vlieger, Noordhorn

foto's twitter en EM Lukkien

  • Schoolvoetbal2018-bart
  • Schoolvoetbal 1 - em lukkien fotografie
  • Schoolvoetbal 2 - em lukkien fotografie
  • Schoolvoetbal 3 - em lukkien fotografie
  • Schoolvoetbal2018-bakker
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →