Aquaflippers pieken op het juiste moment

7 juni 2010    Zuidhorn-nieuws
Op 5 juni 2010 hebben 16 zwemmers van de Aquaflippers meegedaan aan de 25 meter finales in Zuidbroek. De beste zwemmers uit de provincie Groningen namen deel aan deze wedstrijd. Voor de

Op 5 juni 2010 hebben 16 zwemmers van de Aquaflippers meegedaan aan de 25 meter finales in Zuidbroek. De beste zwemmers uit de provincie Groningen namen deel aan deze wedstrijd. Voor de zwemmers is dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De Aquaflippers waren in topvorm en wonnen 22 medailles en er werden 33 persoonlijk records gezwommen.

De Aquaflipppers zwommen tegen leeftijdsgenoten en per categorie waren er medailles te verdienen. Maaike Westra was gouddelver en won maar liefst vier gouden medailles. Ook Floor Gerritsma en Evert Hofmann verkeerden in topvorm. Beide behaalden maar liefst drie medailles. Floor Gerritsma won goud op de schoolslag en vrije slag en brons op de rugslag.

Evert Hofman won goud op de schoolslag en vrije slag en zilver op de rugslag. Joshua Knoop, Remco Stam, Kris van Noord, Niels Kasper en Isabelle Dijkhuis presteerden weer uitstekend. Zij wonnen allen twee medailles. Verder vielen Eline Zuidema (zilver op de rugslag), Bert Gort (goud op de rugslag) en Han Zwiep (zilver op schoolslag) in de prijzen.

Ook Nynke Gerritsma (twee persoonlijke records), Loeka Kroeske (vier persoonlijke records), Anouk Martini (drie persoonlijke records), Indy Spoelstra (geweldige tijd op 25 meter rugslag en een persoonlijk record) en Han Zwiep (drie persoonlijke records) leverden een bijzondere prestatie. De zwemploeg en de ploegleiders kunnen terugkijken op een zeer succesvolle zwemdag.

07-06-2010 WIZ Geschreven door: Marco Gerritsma