Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Achtkarspelen en Westerkwartier samen in actie voor meer groen

28 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Met meer groen beter voorbereid op de gevolgen van het veranderende klimaat
Steenbreek-frank-meester (12)

De buurgemeenten Achtkarspelen en Westerkwartier komen samen in actie voor meer groen in de openbare ruimte en tuinen. Met meer groen zijn de gemeenten beter voorbereid op de gevolgen van het veranderende klimaat. Om het goede voorbeeld te geven, vervangen de gemeenten bestrating door planten.

Als start van deze campagne vervangen wethouders Margreet Jonker (Achtkarspelen) en Hielke Westra (Westerkwartier) samen met inwoners van Creatief en Tuinderij van Poppingahiem de bestrating van het plantsoen tegenover Poppingahiem.

Klimaatverandering
De gevolgen van de klimaatverandering stoppen niet bij de gemeentegrens. Daarom werken de buurgemeenten samen aan oplossingen en geven ze het goede voorbeeld. “Wees een goede buur en maak van jouw probleem niet het probleem van de buren”, zegt wethouder Jonker. “Dat geldt ook voor onze inwoners. Wanneer jouw tuin vol ligt met tegels, dan hebben jouw buren waarschijnlijk last van wateroverlast uit jouw tuin. Dat is niet wat wij willen.” Dit bevestigt wethouder Westra: “We moeten elkaar hier in helpen want de opgaves zijn te groot om alleen aan te pakken. Voor ons is dit nog maar het begin om ons aan te passen aan het veranderende klimaat. We zijn sinds dit jaar lid van Stichting Steenbreek en we gaan volgend jaar ook meer campagnes hierover organiseren.” De planten zijn, in het kader van een goede buur, geschonken door de gemeente Westerkwartier.

Klimaatadaptie
Steeds vaker hebben we te maken met extreme weersomstandigheden zoals lange periodes van droogte of enorme plensbuien. Met een paar aanpassingen in de omgeving, zoals tegels vervangen door groen, zorgen we dat regenwater beter wordt opgenomen. Zo hebben we minder last van hittestress en overstromingen van het riool. Met meer planten in het openbare groen en tuinen kunnen we ons aanpassen aan het veranderende klimaat.

Steenbreek
Stichting Steenbreek helpt overheden, particulieren en andere betrokken partijen met oplossingen aan voor klimaatadaptatie in en om tuinen, in de openbare ruimte, in stedelijk gebied en op bedrijfsterreinen. De missie van Stichting Steenbreek is om de trend van de verstening te stoppen.

  • Verstening tuinen
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Snoeien fruitbomen foto stieneke van der wal

Workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard weer van start

18 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
U kunt zich aanmelden!
Lees verder →
Tafeltennis ouderen

Start OldStars tafeltennis in Leek uitgesteld

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Op de reguliere dinsdagavond kan wel weer worden getafeltennist. Geïnteresseerden in tafeltennis zijn dan uiteraard welkom om een balletje te komen slaan!’.
Lees verder →
Johan hamster cu

ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als nieuwe gedeputeerde Groningen

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Opvolger Henk Staghouwer
Lees verder →
Politie-

Drugsdealer betrapt en defensievoertuig kust boom

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
112 nieuws
Lees verder →
Leerlingen rsg de borgen

rsg de Borgen opent deuren digitaal voor leerlingen groep 8

14 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Open Festival Week opnieuw online!
Lees verder →