Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

3 Werkplekken waar je nog niet aan gedacht hebt

24 mei 2023    Zuidhorn-nieuws
Kantoor

Het afgelopen jaar hebben veel mensen vanwege de pandemie vanuit huis of op een alternatieve plek moeten werken. Veel van hen hebben daarom een eigen werkplek ingericht of gevonden om ondanks de situatie productief te kunnen zijn. Vaak is dit in een aparte kamer van de woning of alternatieve plek waar je in rust kan werken. Maar wat als je behoefte hebt aan een nieuwe omgeving om geïnspireerd te blijven? Hier zijn drie werkplekken waar je nog niet aan gedacht hebt.

De tuin 
Wanneer het mooi weer is, kan het werken in de tuin een verademing zijn. Er zijn verschillende manieren om een werkplek in de tuin te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld een tuinhuis gebruiken als werkplek. Dit is een overdekte ruimte in de tuin waar je in rust en comfort thuis kan werken zonder afgeleid te worden door externe factoren in je woning. Er zijn zelfs bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bouwen van tuinhuizen die ook geschikt zijn als werkplek of tuinkantoor.

Het werken in de tuin heeft verschillende voordelen. Allereerst is er veel natuurlijk licht, wat goed is voor de ogen en de concentratie. Het kan helpen om de stress te verminderen en de productiviteit te verhogen. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je woning die ervoor kan zorgen dat je zakelijk en privé gescheiden kan houden.

De bibliotheek
Een andere plek waar je wellicht nog niet aan gedacht hebt als werkplek is de bibliotheek. Bibliotheken zijn over het algemeen rustige plekken met weinig afleiding. Daarnaast beschikken ze vaak over goede wifi en zijn er voldoende stopcontacten aanwezig. In sommige bibliotheken zijn er zelfs speciale ruimtes waar je kan werken, zoals stilteruimtes of vergaderruimtes. Als je thuis moet werken maar hier te veel afleidingen hebt, dan is dit een perfecte plek om te werken. Je zal hier focus kunnen houden en hard aan de slag kunnen met werken.

Een bijkomend voordeel van werken in de bibliotheek is dat je omringd bent door boeken en informatie. Dit kan inspirerend werken en ervoor zorgen dat je nieuwe ideeën krijgt, daarnaast kan je hier ook gebruik van maken tijdens je pauzes. Bovendien is het een mooie manier om even uit huis te zijn en tussen andere mensen te zijn zonder afgeleid te worden. Het enige probleem met werken in de bibliotheek is dat het minder geschikt is om calls uit te voeren, als dit een groot deel is van je werk, dan is dit een minder geschikte plek. 

Een koffiebar
Een derde plek waar je wellicht nog niet aan gedacht hebt als werkplek is een koffiebar. Veel koffiebars bieden gratis wifi en hebben voldoende stopcontacten. Daarnaast zijn er vaak rustige plekken waar je kan werken, zoals een hoekje met comfortabele stoelen of een bar waar je aan kan zitten.

Het werken in een koffiebar heeft verschillende voordelen. Allereerst is er vaak een goede sfeer en muziek, wat kan zorgen voor een goede werkomgeving. Daarnaast kun je tussendoor genieten van een lekkere kop koffie of een snack. Bovendien is het een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en inspiratie op te doen.
 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fransum

Activiteiten in juni vanuit Museum Wierdenland

07 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
In de maand juni organiseert Museum Wierdenland verschillende activiteiten voor kinderen en volwassenen.
Lees verder →
College (1)

College Westerkwartier houdt vast aan zijn ambities, ondanks financiële onzekerheden

07 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Onzekerheid over inkomsten vanuit de Rijksoverheid
Lees verder →
Thorbeckestraat verduurzamen (4)

Kerels kijken naar kranen ( en meisjes lopen door )

07 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Verduurzaming woningen Thorbeckestraat gestart
Lees verder →
Hondenfietsmand

Veilig fietsen met je hond met deze tips

07 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Bertus kolkman marber machinebouw

U kunt Bertus kennen van de champignonbakjes en koffiemelk cupjes

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Marber Machinebouw in Noordhorn ontwerpt “van alles”
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →