Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

19-01-08 Wateroverlast in Briltil wordt aangepakt

19 januari 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/briltil - De gemeente Zuidhorn moet de portemonnee trekken om mee te helpen aan een oplossing voor de al jaren slepende wateroverlast na de bouw van de wijk Noordstar in Briltil. De

zuidhorn/briltil - De gemeente Zuidhorn moet de portemonnee trekken om mee te helpen aan een oplossing voor de al jaren slepende wateroverlast na de bouw van de wijk Noordstar in Briltil. De raad wordt gevraagd hiervoor een krediet uit te trekken van 50.000 euro. Dit geld is grotendeels bedoeld ter bestrijding van planontwikkelingskosten die zijn gemaakt door de plaatselijke advocaat Dirk Boon.

Sinds de bouw van een 70-tal huizen door aannemer Groothuis in Briltil kampen vijf bewoners van bestaande woningen aan de Brilweg met kletsnatte achtertuinen. In het plan van advocaat Boon verkopen de bewoners van de Brilweg de achterste delen van hun tuinen (met opstallen) aan Groothuis. De aannemer bouwt daar vervolgens nog dit jaar zeven woningen. Met de opbrengst betaalt Groothuis Woningbouw de maatregelen tegen de wateroverlast.
Behalve het juridisch bijstaan van de bewoners aan de Brilweg nam advocaat Boon ook de ontwikkeling van de bouw van zeven nieuwe woningen in de achtertuinen van zijn cliënten voor zijn rekening. Hij huurde hiervoor derden in. Na langdurig gesteggel was het probleem volgens PvdA-wethouder Jan Oomkes eind 2007 nagenoeg opgelost. "We waren er alleen nog niet uit wie de nota van Boon voor de planontwikkelingskosten moest betalen", zegt hij.
Omdat een einde aan de slepende wateroverlast de gemeente wel wat waard is, besloten Groothuis en gemeente deze kosten uiteindelijk samen voor hun rekening te nemen. Oomkes vindt dit verdedigbaar: "De wijk Noordstar komt zo tot een mooie afronding." De raad moet zich volgende week maandag uitspreken.
Bron dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Jeroen en jeroen

3e Single Jeroen Oosterhof

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Na, Op deze mooie dag en Laat de glazen klinken
Lees verder →
Nicole puutvol

Puut start in Zuidhorn

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Winkel in tweedehands (kinder) kleding mooie aanvulling winkelaanbod
Lees verder →
Busstation (2)

P10 blij met de aandacht voor de regio

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
aandacht hard nodig om de neerwaartse spiraal van verschraling in landelijke gebieden te stoppen
Lees verder →
Jazz te gast 010 (12)

Groninger cultuurprijzen 2024 zoekt kandidaten

16 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
De prijzen zijn bedoeld voor personen, instellingen of groepen die een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele landschap
Lees verder →
 

Definitief ontwerp nieuwbouw Lauwers College bekend

16 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Op 4 juni vindt een inloopbijeenkomst plaats
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over passende zorgverzekering, Juni Fietsmaand & Summerproat

14 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 14 mei 2024
Lees verder →