Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

10-10 eindstand Zunobri - Veenwouden

26 september 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Gemengde gevoelens onder de spelers. Toch een punt, maar de winst zat er zeker in.
Zunobriveenwouden

 Zunobri beleefde een roerige bestuurlijke week na het plotselinge vertrek van de voorzitter, zeer betreurt door het bestuur, maar sportief draaide alles wel gewoon door. Deze week kwam Veenwouden op bezoek. Zij zijn een oude bekende van Zunobri 1, maar deze keer hadden zij ook een aantal nieuwe spelers in de selectie. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Zoals vaker komt Zunobri goed uit de startblokken en met twee goals van Stefan Steenbergen was de eerste slag geslagen. Veenwouden doet wat terug om daarna de 3-1 om de oren te krijgen van Tjeerd de Jong.

Toen begon het harder te regenen en de concentratie bij de spelers leek weg te spoelen. Aan de kant van Zunobri werden te veel fouten gemaakt, onnodig balverlies geleden en Veenwouden bleef rustig doorgaan met scoren. Van een 3-1 voorsprong ging de ploeg naar een 3-6 achterstand.

Werk aan de winkel dus. Fred Pera, Simone Veenstra en Karlijn Suurd zijn de tweede helft het veld ingestuurd. Zij hadden maar één doel, doelpunten maken.

Dat lukte aardig. Janneke van Hielkema verkleint de achterstand naar 4-6 met een vrije bal. Aan de andere kant scoort Veenwouden de 4-7 en daar luidde Fred Pera het startschot voor een reeks mooie doelpunten. Zelf scoort hij de 5-7, Allard Veldman schiet raak van afstand en van dichtbij maakt Stefan Steenbergen de gelijkmaker, 7-7.

De wedstrijd is weer gelijk en het momentum ligt nu bij Zunobri. Logischerwijs roept Veenwouden om een time-out. Snel een slok water voor de spelers en aan beide kanten worden de puntjes op de i gezet.

Na de time-out is het Veenwouden die de voorsprong terugpakt. Fred Pera maakt de 8-8 en voor de tweede keer in de wedstrijd komt Zunobri weer op voorsprong. Simone Veenstra scoort van afstand de 9-8.

Een goede prestatie om van een 3-6 achterstand naar een 9-8 voorsprong te komen. Maar, de 60 minuten zijn nog niet voorbij. Veenwouden heeft nog genoeg tijd om de voorsprong terug te pakken, 9-10.

Met nog enkele minuten op de klok doet Veenwouden haar best om de bal in bezit te houden en geen kans op een tegendoelpunt te krijgen, maar tevergeefs. Tjeerd de Jong maakt zijn tweede doelpunt van de dag voor de 10-10. De eindstand van de wedstrijd.

Gemengde gevoelens onder de spelers. Toch een punt, maar de winst zat er zeker in.

De spelers hebben nog een week om te werken aan de verbeterpunten. Stadskanaal komt zaterdag 1 oktober op bezoek. Let op: de wedstrijd begint later dan normaal, namelijk om 17:30!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Poeste

Wilbrand Poeste 40 jaar muzikant

03 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” huldigt jubilaris
Lees verder →
Peter, pieternel en meindertshow 22 maart

De Peter, Pieternel en Meindert show met Lucas Zandberg

01 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Zandberg woont in Noordhorn en schreef romans als `Keizerlijk geel’ en ‘De rendementsdenker’.
Lees verder →
Natuurinclusieve landbouw

Collectief Groningen West wordt BoerenNatuur Groningen West

01 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe naam geeft beter aan waar het collectief voor staat
Lees verder →
Bert swart brug na reiniging

Schoonmaak Bert Swartbrug in herhaling

29 februari 2024    Zuidhorn-nieuws
wanneer is nog niet bekend
Lees verder →
Deborgeninactie

Leerlingen van de Nijeborg steunen Oekraïne met succesvolle actie

29 februari 2024    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Een ingezamelde bedrag van maar liefst € 5.316,30
Lees verder →