Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Wim van Rijswijk & Dick Mensinga

Wim dick as

Naam : Wim van Rijswijk
Geboren : 13-01-1944
Woonplaats : Zuidhorn
Gehuwd : ja alweer bijna 50 jaar
Werk : Pensionado voorheen KPN
Passie/hobby /interesse: Me inzetten als coach binnen Onderling Sterk Zuidhorn

 

Naam :Dick Mensinga
Geboren :19-10-1953
Woonplaats :Zuidhorn
Gehuwd: ja 38 jaar
Werk : niet meer maar voorheen KPN
Passie/hobby/interesse: Me inzetten als coach binnen Onderling Sterk Zuidhorn

 

22 Dec 2014 spraken we af met Wim van Rijswijk en Dick Mensinga die momenteel een belangrijke rol vervullen als coach binnen Onderling Sterk Zuidhorn.

Voorheen woonden en werkten ze in het westen van het land bij KPN maar kenden ze elkaar niet, nu wonen ze alweer een paar jaar gelukkig en tevreden in Zuidhorn met hun partners.

In hun vrije tijd hadden ze interesse in de medemens en zo kwam het dat Wim in 2011 op vraag van Rene Scholtens (werkzaam binnen “de Zijlen”) toetrad tot Onderling Sterk. Dick had in die tijd een Debat gevolgd bij het gemeentehuis tussen leden van OSZ  en burgemeester en wethouders van Zuidhorn en ook hij raakte geïnteresseerd en enthousiast. Hij bood er zijn expertises aan met het gevolg dat ook Dick later in 2012 toetrad als coach. Wim en Dick coachen nu met plezier leden bij hun vragen ideeën en activiteiten.

Onderling Sterk Zuidhorn is ontstaan in 2011 en is een werkgroep door en voor mensen met een verstandelijke beperking boven de 18 jaar. Meerdere keren per jaar houden ze een ledenvergadering in het Zonnehuis en organiseren ze thema avonden. Ze praten er over allerlei onderwerpen zoals veiligheid, opkomen voor jezelf en actuele thema’s. Zo zijn al aan bod gekomen; de WMO, werken in eigen gemeente, PGB  en verkiezingen. De werkgroep staat open voor eventuele nieuwe leden om mee te praten en heeft inmiddels ook de sociale media bereikt zoals Google+ en Facebook.

» Kijk hier voor meer informatie over Onderling Sterk Zuidhorn

Complimenten Dick en Wim voor jullie belangrijke bijdrage

De portretten zijn gemaakt door Aernout Steegstra.

 

» Lees hier meer verhalen over Zuidhorners

  • Wim van rijswijk a steegstra
  • Dick mensinga a steegstra

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp