Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Rolinka Wegman

Rolinka wegman-2

Naam               : Rolinka Wegman
Geboren          : 6-8-1964 in Noordbroek
Woonplaats     :  Zuidhorn sinds 1992
Gehuwd           : met Arnold
Kinderen          : Jennifer en Ronald
Werk                : eigen dierenspeciaalzaak, hengelsport, tuinartikelen, vuurwerkverkoop
Hobby/passie  : de website en facebookgroep Zuidhorninbeeld

Samen met haar man Arnold heeft ze een dierenspeciaalzaak in Zuidhorn in de Nieuwstraat/Dorpsvenne. Als bewoner van de Nieuwstraat hielp Rolinka 20 jaar mee aan de straatspeeldag waarvan ze de laatste 7 jaar de gehele organisatie op zich nam. (natuurlijk lukte  het haar mede dankzij de vele vrijwilligers die tijdens de straatspeeldag ook altijd klaarstonden)

Ze heeft Zuidhorn enorm zien veranderen de afgelopen jaren. Zo kreeg de Nieuwstraat van winkelstraat meer een woonbestemming. Als meewerkend zelfstandige is Rolinka tevreden dat het centrum na jaren verbouwingen eind 2014 klaar is. Nu richt het centrum zich meer op de drie pleinen en is het resultaat prachtig geworden. De mensen weten Zuidhorn weer meer te vinden.  Niet alleen weten mensen Zuidhorn nu te vinden met de auto of de fiets maar mede dankzij Rolinka en zeker met ondersteuning van haar man Arnold ook op internet.

In zijn vrije tijd is Arnold is vaak met de camera actief en heeft sinds 1979 veel foto’s gemaakt in en rond Zuidhorn. Vanaf 1992 sloot Rolinka zich hierbij aan. Daarnaast werden er foto’s van de Historische Kring gedigitaliseerd, de verzameling breidde zich uit door familie-archieven van (oud) Zuidhorners en Arnold mocht ook nog in de archieven van het gemeentehuis duiken om daar oude foto’s en portretten te digitaliseren.  In 2011 besloot Rolinka het Tijdsbeeld Zuidhorn 2011/2012 vast te leggen, en daarmee wilde ze ook echt iets gaan doen ook al wist ze nog niet precies wat. De reacties waren in elk geval erg positief over dit project.

Aangezien er nu een gigantische hoeveelheid beeldmateriaal was, waarvan veel met tekst en uitleg, nam Rolinka het op zich om dit op internet te zetten. Hieruit ontstond de website www.zuidhorninbeeld.nl

De website bestaat uit de onderdelen : oud Zuidhorn, Zuidhorn door de jaren heen en tijdsbeeld Zuidhorn/Briltil 2011/2012.. De site kwam tot stand dankzij sponsor de Rode Planeet uit Zuidhorn.

Via de bijbehorende facebookpagina (  https://www.facebook.com/groups/zuidhorninbeeld ) kunnen mensen reageren en foto’s plaatsen en dat wordt veel gedaan.

Bezoekers komen niet alleen uit Zuidhorn maar uit de hele wereld bv Canada, Australië, Amerika en Japan. Soms vragen ze een foto omdat ze plotseling oude familiefoto’s terugvinden zegt Rolinka die ze dan vervolgens toestuurt. Rolinka beleeft er veel plezier aan en krijgt veel positieve reacties, momenteel werkt ze zo’n half uur per dag aan de site.

Rolinka hoopt dat mensen haar nog veel foto’s en onderwerpen zullen sturen die ze kan verwerken in de site.

Je hebt een prachtige site neergezet, complimenten.

» Lees hier meer verhalen over Zuidhorners of draag iemand voor!

 

Portret is gemaakt door Aernout Steegstra.