Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Pleunie van Til

Pleunie van til 2014

Naam:   Pleunie van Til
Geboren: Kommerzijl 24-07-1967
Woonplaats:  Zuidhorn        sinds: 2008
Gehuwd: Met Appie
Werk: Microkey
Passie/hobby/interesses: Weggeefkast

 

Aan Pleunie van Til de eer om als eerste te worden geïnterviewd en gefotografeerd door Johan en Ester. Ze vindt het met name fijn omdat ze op deze manier het doel van de weggeefkast nog meer kan toe lichten.
Ze heeft jaren in Kommerzijl gewoond en vanaf 2008 woont ze samen met haar man Appie die alweer 29 jaar de liefde van haar leven is zoals ze zelf zegt.Samen hebben ze 2 zonen en 4 kleinkinderen.
Ze werkt bij Microkey in Noordhorn.  Dit is een bedrijf wat specifieke elektronische producten ontwikkeld en produceert met name voor de industriële markt.
Dit werk doet ze met veel plezier.  Ze begint er vaak ’s ochtends vroeg. In de middag moet ze namelijk  vaak even bijkomen want ze heeft fibromyalgie. Dit is een vorm van wekedelen reuma die pijn, stijfheid en vermoeidheid veroorzaakt.

Pleunie wilde naast haar werk toch nog wat voor anderen doen. Vrijwilligerswerk viel vanwege haar ziekte af omdat je toch vaak op bepaalde dagen en tijden aanwezig moet zijn en mensen op je rekenen.

Na een fietstocht op de Veluwe zag Pleunie op diverse plekken weggeefkasten en dat bracht haar op een idee. Ze wilde dit ook graag in Zuidhorn doen en het liefst bij haar eigen huis. De plannen werden besproken en de kast werd gemaakt door Appie.
Pleunie verduidelijkte haar plannen eerst in de straat en ze kreeg alleen maar positieve reacties en vanaf dat moment kan ze starten ( Augustus 2014 ). Facebook blijkt geschikt om tekst en foto te plaatsen en dit wordt weer gedeeld door anderen.

Geweldig Pleunie ga zo door!

De Weggeefkast:
Open op vrijdag en zaterdag van 10.00-16.00
Waar: Julianalaan 16 Zuidhorn (vlakbij het centrum)
Staat er iets voor u in neem het dan gerust mee.
De bovenste plank in de kast is om voedsel te delen. Boodschappen over??? Gooi ze niet weg maar zet ze in de kast (denk om de datum).
Zet er zoveel in als je over hebt en / of neem zoveel mee als je kunt gebruiken. Zo voorkomen we voedselverspilling.
Let op u mag alleen voedsel in de kast plaatsen. Wilt u iets anders aanbieden dan graag even in overleg.
U kunt niet reserveren en weg is pech.

 

Wilt u iemand voordragen om in deze rubriek geportretteerd te worden? Stuur dan een »mail naar Ester