Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Jellie Schippers

Lopenvoorlyme team jellie

Jellie Schippers uit Zuidhorn heeft de ziekte Lyme en is al 15 jaar ziek. Na haar terugkomst uit Roemenië, waar ze vrijwilligerswerk deed, lag ze om de paar weken met griep op bed. Totdat ze op een dag niet meer beter werd. Pas twaalf jaar na haar eerste ziekteverschijnselen en vele onderzoeken kwam er na bloedonderzoek uit wat er nu werkelijk aan de hand is; Lyme, verschillende co-infectie’s en een reactieve Pfeiffer.

Een behandelingstraject in het Borreliose centrum in Duitsland sloeg goed aan maar de uitslagen van deze gespecialiseerde kliniek worden hier in Nederland niet serieus genomen.

In Nederland wordt chronische lyme niet (h)erkent en worden behandelingen en zorgkosten niet vergoed. Voor Jellie en andere chronische lyme patienten is er op 9 april het evenement “Lopen voor Lyme” .

De opzet van deze sponsorloop  is enerzijds om de ziekte Lyme onder de aandacht  te krijgen en anderzijds om geld bijeen te brengen voor behandelingen.

Op dit moment zijn er 56 teams ingeschreven, 56 teams die zich inzetten voor een chronisch lyme patiënt.

Ook voor Jellie Schippers is een team op de been gebracht en doet mee om geld in te zamelen, voor het bekostigen van onderzoeken, medicatie en behandelingen.

Op dit moment bestaat het team nog uit vijf lopers, waaronder hun acht jarige dochter Anne-Mara, zij bereiden zich vast voor op het evenement dat op 9 april plaatsvindt. Die groep mensen kan nog met tientallen worden uitgebreid. Er worden zoveel mogelijk enthousiaste hardlopers, wandelaars en donateurs gezocht die de lopers willen sponsoren.

Nog meer acties
Echtgenoot Bas broedt samen met Jellie op nog meer acties om aandacht én geld voor het project te genereren. Bas;" in het verleden heb ik eens een worstenactie voor een sportvereniging gedaan en zoiets zou ook  nu weer kunnen."

Ook denkt hij aan bijvoorbeeld een loterij waarbij lokale ondernemers leuke prijzen beschikbaar willen stellen. Heeft u sympathie voor deze actie neem dan contact op met Bas via 0641918844

» Lees hier de afloop van het evenement.

  • Lopen-voor-lyme
  • Lopen-voor-lyme-300x267