Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Gerrit Snip

Gerrit-snip

Positieve, actieve en sociaal betrokken man

Geboren:                              :  4 januari 1947 te Niezijl
Woonplaats:                        :  Klein Frankrijk 11 Zuidhorn
Gehuwd/kinderen               : Gehuwd met Jantje
Werk/bezigheden                : Lekenprediker, vrijwilliger Seniorenvereniging Westerkwartier
www.gerritsnip.nl

Gerrit Snip is geboren in een niet Christelijk aangelegd gezin in Niezijl. Rond zijn derde jaar verhuisden zijn ouders naar Noordhorn. Daar ging hij op zesjarige leeftijd met een vriendje mee naar de Zondagsschool van de Doopsgezinde kerk. Hij genoot van de verhalen maar bezocht na de Zondagschoolperiode de kerk niet meer.

Al vrij jong vond hij werk in Groningen bij een confectiebedrijf waar hij de aandacht trok van Jantje  door zijn openheid en humor.  
Na zijn werkzame leven, waarvan 32 jaar bij Hunter Douglas, woonde hij een ledenvergadering bij van de ANBO ( ouderenbond ) waar hij gevraagd werd om zitting te nemen in het bestuur. In een hecht en leuk team verzorgde hij jarenlang onder andere de ledenadministratie. Ook nu de afdeling zich losgemaakt heeft van de ANBO en een eigen Seniorenvereniging in Westerkwartierverband is begonnen blijft hij zich daar voor inzetten.

“Nu je getrouwd bent moet je maar eens naar de kerk gaan”
Toen Gerrit in 1968 trouwde met Jantje werd hij eens aangesproken door een man die zei; “Nu je getrouwd bent moet je maar eens naar de kerk gaan.”
Hij dacht hier serieus over na en ging op zoek naar het geloof wat hij leerde op de Zondagsschool.

Hij bezocht alle kerken in de gemeente Zuidhorn en kwam terug bij de Doopsgezinde kerk waar zijn roots lagen. Hij was enkele jaren belangstellend lid maar had het gevoel dat hij er niet helemaal bij hoorde.

Toen hij zich in 1985 liet dopen las hij zijn eigen belijdenis voor en genoot daarvan. Hij besloot een Doopsgezinde Lekenpredikers cursus te volgen en is nu volledig bevoegd om in een dienst voor te gaan als Pastor. Zijn vrouw is zelf niet gelovig maar respecteert en steunt hem in zijn bezigheden.

Gerrit komt in het hele land en preekt voor kleine en grote gemeenten. Hij verwerkt vaak de actualiteit in zijn preken en bereidt zich goed voor. Voor raad en vragen kan hij terugvallen op bevriende dominees.

Hij vertelt over een keer in Sint Michels Gestel waar een vrouw tijdens de preek begon te huilen. Na afloop sprak hij haar aan met de vraag of hij haar misschien gekwetst had. Ze bleek echter diep geraakt door zijn verhaal te zijn en hoopte dat hij nog eens terug zou komen.

Hij vertelt ook dat hij eens in het dorp Winkel moest zijn. Hij legde zijn spullen en kleding klaar op het altaar toen hem werd gevraagd wanneer de rest, het koor kwam. Hij merkte tot zijn schrik dat hij in de verkeerde kerk was. Hij pakte alles snel op en kwam gelukkig nog wel op tijd voor de dienst in de juiste kerk.

Het preken geeft de sociale en open Gerrit veel voldoening en van de ontmoetingen geniet hij zeer. Hij doet het graag waarbij hij aangeeft dat afstand geen bezwaar is en door het hele land reist. Meer informatie via zijn website www.gerritsnip.nl of telefonisch via  0594-504750 / 0636556147

 

» Lees hier meer verhalen over Zuidhorners of draag iemand voor!