Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Arjen Wiedijk

Arjen wiedijk as

Bewust participeren in de maatschappij en open staan om zaken net iets anders te zien.

Naam                                  :  Arjen Wiedijk
Geboren                             :  05-04-1966
Woonplaats                        :  Het kabouterhuisje, Klinckemalaan 1 Zuidhorn
Gehuwd/kinderen               :  Gehuwd met Wendy van Esveld, dochter Feline
Werk                                   :  Tuin & Klusbedrijf ATEK   
 

Arjen woont sinds 2 jaar in Zuidhorn met zijn twee vrouwen in het karakteristieke huisje aan de Klinckemalaan, in de volksmond het kabouterhuisje genoemd. Ze komen vanuit Amsterdam twee hoog achter en wilden dichter bij familie komen wonen en meer ruimte voor hun nu 3 jarige dochter. Een groter verschil met Amsterdam is er niet. Je komt achterom door de tuin waar de kippen los lopen. De bijbehorende haan vertoonde net iets te Hanig en agressief gedrag naar dochter Feline en is in de soep beland. Niet zielig, gewoon lekker. Arjen komt uit de commerciële hoek, jarenlang verkoper geweest maar kwam er achter dat hij zijn leven toch anders wilde inrichten. Contact maken met mensen gaat hem makkelijk af en daar geniet hij ook van. Hij zag zich wel als zorgtaxichauffeur rijden. Vaak oudere mensen van hot naar haar brengen en ondertussen in gesprek gaan, een meer ontspannen bezigheid dan de verkoop. Hij behaalde daar de nodige papieren voor maar kwam daar in het Westerkwartier niet mee aan het werk.

Tenslotte is hij iets totaal anders begonnen, een Tuin & Klusbedrijf. Maar zijn idee om met ouderen, of voor ouderen iets te  doen bleef. In zijn bedrijf hanteert hij een ouderentarief, een marketingtruc kun je denken maar Arjen is oprecht bezig om zijn bedrijf te runnen op een wat andere manier. Zijn gedachte is dat zeker voor ouderen de tuin een belangrijk onderdeel is voor hun welbevinden. Binnen is alles wel op orde, er is thuiszorg, hulp in de huishouding en meer, maar buiten blijft er vaak bij. De tuin opgeschoond en netjes onderhouden geeft dan veel plezier. Daarnaast ligt het inkomen van ouderen vaak lager, vandaar het ouderentarief. Geld is ook niet zijn grootste drijfveer, Arjen denkt soms ook in waardebepaling achteraf, wat is het je waard als ik deze klus voor je doe. Of ruilhandel, wat kun jij voor mij doen of wat heb jij voor mij in ruil? Beetje nieuwe economie, bewust participeren in de maatschappij en open staan om zaken net iets anders te zien. Arjen Wiedijk, Welkom in Zuidhorn!

 

Na het besluit om in Zuidhorn te gaan wonen bleek dat zijn betovergrootouders, genaamd Vloedman daar ook woonden.  Terug op het nest zou je kunnen zeggen.

 

» Lees hier meer verhalen over Zuidhorners of draag iemand voor!

Portret is gemaakt door Aernout Steegstra.