Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Taalhuis

Taalhuis Zuidhorn

Cultureel Centrum Zuidhorn
Jellemaweg 3
9801 CG Zuidhorn
Taalhuiscoördinator, Mieke van den Heuvel – Wink.
» Email


 

  • Taalhuis

Spreekuur
Maandagmiddag van 14:00 uur tot 15:00 uur.


Het Taalhuis bevindt zich op de eerste verdieping in de bibliotheek

Overal in het land zijn al en worden nog Taalhuizen opgericht. In het Westerkwartier hebben we nu vier Taalhuizen: in Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. De Taalhuizen zijn te vinden in de bibliotheken.

Een Taalhuis is er voor volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven, met als doel laaggeletterdheid aan te pakken. Vrijwilligers zetten zich in om mensen te helpen in hun ontwikkeling op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden.
Ook mensen met een niet-Nederlandse achtergrond, die al wel enige basiskennis hebben van de Nederlandse taal, zijn welkom.
De Taalhuizen zijn opgericht door de Stichting Lezen en Schrijven.
In het Westerkwartier werken de gemeentes samen met Biblionet Groningen, Humanitas, het Alfa-College en het Noorderpoortcollege om iedereen de kans te geven beter te leren lezen, schrijven, spreken en ‘computeren’.

Ben je ouder dan 18 jaar en…
- wil je beter leren schrijven? Dat kan in het Taalhuis.
- heb je (een klein beetje) moeite met lezen? Je kunt het oefenen in het Taalhuis.
- wil je beter Nederlands spreken? Ook dat oefen je in het Taalhuis.
- wil je leren computeren? Het kan in de bibliotheek en in het Taalhuis.

Een taalvrijwilliger gaat met je aan de slag. Je oefent met de taalvrijwilliger alleen, of in een klein groepje. In het Taalhuis krijg je geen cursus, het is geen school. In het Taalhuis oefenen we wat voor u / jou belangrijk is.  De lessen zijn gratis.

Meer weten? Kom langs in de bibliotheek!

In Zuidhorn is er op maandagmiddag spreekuur van 14:00 uur tot 15:00 uur. Het Taalhuis bevindt zich op de eerste verdieping in de bibliotheek.
Op een ander moment in de week kan ook informatie worden gevraagd aan de medewerkers in de bibliotheek, zij zorgen dat de vragen terecht komen bij de Taalhuiscoördinator, Mieke van den Heuvel – Wink.

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp