Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Jozefkerk

Rooms Katholieke Parochie Sint Jozef

de Gast 38
9801 AE Zuidhorn
Telefoonnummer pastorie: 06 2631 9428
» Website
» Email

  • Jozefkerk
  • Jozefkerk (1)
  • Jozefkerk (2)

In 1844 werd de huidige kerk gebouwd in Zuidhorn. In 1929 werden kerk en pastorie gerenoveerd; een restauratie van de kerk werd afgerond in 2008. Het houtsnijwerk-altaar komt uit een Jezuïetenstatie in de stad Groningen (1700). Het eikenhouten beeld dat in de kerk links van het altaar hangt, Onze Lieve Vrouw van Aduard, stamt uit 1500.

In de Jozefkerk (De Gast 38, Zuidhorn) is elke zondag om 9.30 uur een viering. Dat kan een Eucharistieviering zijn, een Woord- en Communieviering of een viering onder leiding van parochianen. Na elke zondagviering is er koffie en thee in de pastorie. Er is een uitgebreide koffieochtend na de viering op de eerste zondag van de maand.

In de Kerstperiode en in de Veertigdagentijd zijn er extra activiteiten voor (basisschool-) kinderen. Met Kerst en in de Goede Week zijn er extra vespers en vieringen.

De kerk is open op Open Monumentendag. U kunt dan langs komen voor o.a. de bezichtiging van het barokke altaar uit 1704, het Middeleeuwse Mariabeeld en het overige interieur. U kunt dan ook langskomen voor het opsteken van een kaarsje.

Op Allerzielen 2 november is de kerk aan het eind van de middag open om een kaarsje aan te steken ter nagedachtenis aan dierbare overledenen.
Meer informatie vindt u op de website Jozefgemeenschap | Hildegardparochie , ook over de vieringen Vieringen | Hildegardparochie