Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Img 5977

Yogapraktijk De Bron

Sabrina van den Berg
Jellemaweg 53 9801 CH Zuidhorn
Tel.:0594-504017
Tel.: 06-38717198
www.yoga-debron.nl

De Bron biedt cursussen en workshops aan op het gebied van yoga en meditatie.

  • Img 5977
  • Img 5456
  • Img 5563
  • Img 5711
  • Img 5851

Yoga De Bron

Op een vrolijke, enthousiaste en originele manier yoga, meditatie en mindful-leven aan leren. Iedereen kan zijn of haar weg richting de bron van licht, liefde en kracht vinden.

De Bron

Volgens mij zijn wij diep van binnen allemaal licht, liefde en krachtig of zoals Marianne Williamson het zegt: “powerful beyond measure”.  Met heel veel plezier en passie help ik, Sabrina van den Berg, mijn cursisten bij het ontwikkelen van meer lichaamsbewustzijn waardoor het makkelijker wordt om te gaan leven vanuit dat licht. Je dagelijkse leven met liefde weet te vullen en krachtig bent om de taken die op je pad komen aan te kunnen. Vanuit je kracht kun je liefdevol met jezelf en daarmee ook liefdevol met de wereld om je heen omgaan. Ik wil je graag inspireren om gezonde keuzes te maken. Om te gaan leven in vertrouwen op de signalen die je lichaam je geeft en van daaruit je keuzes te maken om je leven in te richten en goed voor jezelf te zorgen. Als je namelijk goed voor jezelf zorgt kun je ook zoveel meer voor de wereld om je heen betekenen.

Goede zorg voor jezelf betekent dat je leeft vanuit rust en aandacht, dat je leeft vanuit het krachtige midden in jezelf. Goede zorg betekent dat je je continu verbonden voelt met de bron van licht, liefde en levenskracht. Door die verbondenheid met de bron van wat jou kracht en energie geeft stroom je over naar de wereld om je heen.

Yoga á la Sabrina

Na meer dan 30 jaar yoga en meditatie kan ik mijn yoga beoefening heb ik een persoonlijke mix gemaakt van wat voor mij werkt, wat passend is voor mijn lichaam, mijn persoonlijkheid en mijn manier van leven. Om te ervaren of mijn manier nu bij jou past kun je gerust eens een les komen meedoen. Gewoon om uit te proberen of Yoga á la Sabrina ook past binnen jouw manier van leven.

De leraar die je pad kruist is degene die bij je past is een veel gehoorde uitspraak. Dus wellicht ben ik de juiste voor jou op dit moment. Kijk rond bij verschillende manieren van yoga en voel wat kloppend voor jou is. Beland je bij mij op een matje en voelt het goed dan is mijn manier van lesgeven blijkbaar op dit moment passend voor jou.

De ingrediënten van Yoga á la Sabrina

Welke elementen komen terug in al mijn lessen? Het begint met het ervaren van je lichaam en adem bij alles wat je doet. Door alleen al te ervaren hoe je zit begint er al een verandering op te treden, gevoelde spanning of ongemak zoekt meteen uit zichzelf ontspanning of een andere houding. Kort samengevat: het bewust worden van je lichaam en adembeweging.

Liefdevol leven vanuit vertrouwen en levend vanuit een gevoel van overgave en dankbaarheid is de tweede pijler in mijn yogalessen. Leven in openheid, met een bewust gevoel dat ieder mens liefde en licht is. Het heeft te maken met mijn beeld van dat ieder mens een lichtje is, de kern van ieder mens, en dat daarom heen een lampenkap zit. Onze persoonlijkheid, onze bagage en ervaringen hebben de lampenkap vormgegeven. Yoga, meditatie en mindful leven kunnen de vorm van deze lampenkap veranderen. Er voor zorgen dat er meer licht naar buiten toe kan uitstralen richting de wereld om je heen. Overlevingsmechanismen en strategieën om je leven zo goed mogelijk vorm te geven kunnen veranderen, meer passend worden bij wie je nu bent of wilt zijn.

Inzicht en bewustwording is dus een onvermijdelijk onderdeel. Het lef en de moed om naar jezelf te durven kijken en jezelf daarin lief te hebben en te accepteren horen erbij. Pas als je accepteert wat er is kun je veranderen en groeien naar waar je naar verlangt om te zijn. Door te erkennen wat er echt is kan er groei en ontwikkeling ontstaan. Je schaduwkanten onder ogen zien, je wijze van leven, van reageren en handelen als een toeschouwer durven te beschouwen. Waarbij je gaat inzien waarom je doet zoals je doet, bent zoals je bent, wat er wel en niet mogelijk is. Een reactie hierop vanuit compassie, vanuit begrip en met humor is essentieel. Afwijzing, kritiek en oordeel maken het bijna onmogelijk om voldoende moed te houden om steeds weer opnieuw in de spiegel te kijken en steeds van meer bewust te worden.

Wil je meer weten over waar yoga over gaat?

Lees dan hier verder. https://www.yoga-debron.nl/wat-is-yoga/

Yoga op de stoel

De cursus is een eenvoudige kennismaking met yoga, waarbij alle oefeningen zittend op een stoel worden gedaan. Het voelen van het lichaam en het ervaren van de adembeweging maakt een groot verschil in hoe we ons voelen. Het doen van simpele bewegingen zoals het laten zakken van je oor naar je schouderkop of juist andersom je schouderkop optrekken richting je oor, geeft heel veel ruimte in je nek- en schouder gebied.

Simpele bewegingen, eenvoudige oefeningen om meer contact te maken met je lichaam, dat is wat deze cursus aanbiedt. Liefdevolle zorg voor het voertuig, ons lichaam, waar we al ons hele leven van alles en nog wat van hebben verwacht. Onze lichamen vertonen bij ons allemaal slijtage en mankementen door het vele, intensieve gebruik. Juist daarom is het zo fijn om daar op een zachte, zorgzame wijze mee om te gaan tijdens deze cursus.

Yoga helpt om pijnklachten, ook chronische, te verzachten. Het is geen wondermiddel, maar kan zeker een groot verschil maken. Hopelijk spreekt aan om eens te gaan ontdekken wat ongeacht je leeftijd nog mogelijk is om te leren van je lichaam en hoe je er liefdevol voor kunt zorgen.

Graag deel ik mijn  kennis en ervaring om een verschil te maken in je leven. De oefeningen die tijdens de cursus gedaan worden geef ik mee op papier. Zodat je thuis, gewoon op een stoel of ’s morgens op de rand van je bed een dagelijkse portie aandacht kan geven aan je lichaam. Sommige dingen hoeven niet te zijn of te blijven zoals ze zijn! Een beetje aandacht doet wonderen. Lenigheid en souplesse zijn dus geen vereisten vooraf, maar zijn na 5 fijne sessies vast en zeker wel vergroot.

Wandelen met aandacht bij een burn-out of een depressie of gewoon als je behoefte hebt aan rust en stilte
             
Op pad met een yogadocent en de boswachter
Samen wandelen in stilte, samen bewustzijn van de omgeving en tegelijkertijd voelen hoe je zelf loopt, beweegt, ademt. Ervaren van wat je ruikt, hoort en voelt.
Het ervaren van de seizoenen: de uitbundigheid en volheid van de zomer, de oogst en de vruchten in de herfst, het langzaam terugtrekken van de natuur voor een periode van koud en rust. Het langzaam ontluiken van het voorjaar met de geur van nieuw leven in de lucht in februari, om te zien hoe alles weer ontluikt in de natuur en in onszelf.
Met eenvoudige oefeningen bij de start, met korte bewustzijnsmomenten onderweg vind je je natuurlijke staat weer terug in jezelf.
Opgave via deze website of via de Staatsbosbeheer website:
 
Yoga & Mindfulness

De Yoga & Mindfulness cursus is echt voor diegene die willen kennismaken met yoga en met meer aandacht in hun dagelijkse leven willen gaan functioneren. Het ontwikkelen van meer lichaamsbewustzijn en het bewust worden van de invloed van emoties, stress en negatieve gedachtegangen op ons welbevinden zal centraal staan. De cursus vraagt wel om een bepaalde openheid om te delen over je leven en een inzet om met de opdrachten van de week aan de gang te gaan. Om zo echt een nieuwe manier van omgaan met wat er op je pad komt aan te leren en de signalen van je lichaam serieus te nemen door er echt naar te gaan luisteren. Uiteindelijk kom je dan in een ‘groove’ terecht waarbij het vanzelfsprekender is dat je je lichaam blijft voelen en diep, rustig door ademend.

Elkaars privacy respecterend is dat wat binnen de groep besproken wordt, ook binnen de groep blijft. Persoonlijke verhalen moeten in vrijheid gedeeld kunnen worden zonder dat dit een eigen leven gaat leiden buiten de lessen om.

Voor wie zijn deze lessen het meest geschikt? 
Als je daadwerkelijk een verandering in je leven wilt. Als je merkt dat je tegen een burn-out aanloopt of herstellend bent en handvaten wilt hebben om weer meer te kunnen gaan doen. Als je hoog-gevoelig bent en je dat in alle openheid wilt blijven en wellicht al ervaren hebt dat pogingen tot afsluiten niet werken.

Als je deze cursus al eerder gevolgd hebt en graag wilt uitbouwen dan ben je ook van harte welkom. Ervaring leert dat ik geen seizoen hetzelfde doe, iedere keer weer nieuwe invalshoeken vindt om het over hetzelfde te hebben: hoe kom je in je kracht, hoe voel je meer liefde en licht.

Zelf doe ik na 30 jaar yoga en meditatie nog altijd alle oefeningen mee die ik jullie per week meegeef en nog steeds levert het iets op voor mijn dagelijkse leven en mijn eigen welzijn. In een zeker opzicht blijven we allemaal beginners. Is iedere stap de eerste op de weg van duizend stappen (Lao Tsze) en is iedere dag de eerste dag van de rest van ons leven.

Individuele begeleiding
             
Samen op pad om te werken aan hoe je beter in vel komt te zitten
Soms kan er zoveel spelen in je leven dat het fijn is om één op één te delen wat er speelt en dat we heel gericht samen mediteren en yogahoudingen erbij uitzoeken die specifiek iets doen aan waar jij op dit moment staat in je leven.
Mildheid naar jezelf en je situatie ontwikkelen. Goed voor jezelf zorgen door oefeningen en adembewegingen. Specifiek in durven te gaan op waar jij tegen aan loopt en dan ook in de spiegel durven te kijken die ik aanreik. Het is zo fijn om vanuit slachtofferschap te groeien naar meesterschap over je eigen leven.
Het is niet meer de schuld van de omstandigheden, van de anderen, van wat dan ook, ook niet van jezelf, maar durven voelen dat dit is wat er is en het nu aan jou is om daar zo goed mogelijk op te antwoorden. Zo adequaat mogelijk te werken aan beter in je lichaam en beter in je gevoel komen te zitten. Duidelijk te krijgen wat je in je dagelijks leven wilt, waar je voor gaat en wat je wel en niet meer gaat doen. Je verhaal te kunnen vertellen om het dan ook echt los te laten en te gaan kijken naar wat er voor je ligt.
Hoe kom je los van je verhaal? Hoe groei je naar meer compassie voor jezelf? Hoe word je weer een overstromende bron van kracht en energie voor de wereld om je heen? Door yoga, door meditatie, door liefdevol samen te zijn met dat wat er is en dat lukt vaak beter met iemand naast je die al vol compassie is voor waar je nu bent en hoe het nu met je is.
 
Bijeenkomsten in overleg
 
De meeste groepslessen zijn in de avonduren, dus in de praktijk komt het neer op een ochtend of middagsessie overdag. Met grote uitzondering is er eens in de zoveel tijd ook gelegenheid op dinsdagavond of zaterdagochtend om met elkaar te werken.
Per uur bedragen de kosten €50. Reken er op, als we naast bewegen ook willen uitwisselen hoe het gaat en waar je de komende tijd op gaat focussen, dat we al snel 1,5 uur kwijt zijn en het fijn is om nog samen een kop thee na de sessie te drinken. Zodat het allemaal wat mag landen en je niet meteen de deur uit hoeft te rennen. Na een eerste intake, kennismakingsgesprek, stellen we samen een plan op. Meestal 4 tot 6 sessies om het meeste aangereikt te krijgen waarmee je dan zelf iedere dag mee aan de slag kan.
 
Als je vanwege hele specifieke lichamelijke klachten een uurtje individueel aan yoga wilt doen, is dat ook mogelijk. 

Yogapraktijk De Bron
Sabrina van den Berg
Jellemaweg 53 9801 CH Zuidhorn
Tel.:0594-504017
Mobiel 06-38717198
www.yoga-debron.nl