Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Praktijkpersoonlijkegroeilogo2013

Praktijk voor Persoonlijke Groei

Praktijkadres:
De Gast 25
9801 AA Zuidhorn

Postadres:
Piet Heinstraat 9
9801 EV Zuidhorn
www.praktijkvoorpersoonlijkegroei.nl

•Relatiebegeleiding •Ervaringsgerichte Therapie •Coaching & Training •Bedrijfs- & Studieadvies

  • Praktijkpersoonlijkegroeilogo2013
 
De Praktijk voor Persoonlijke Groei is gevestigd in Zuidhorn. Susan en Rolf Eikenhout vormen individueel en samen de praktijk. Susan is ervaringsgerichte- en beeldtherapeut en Rolf is trainer/coach. Samen geven we relatiebegeleiding. Voor meer informatie verwijzen we u naar onze wekbsite: www.praktijkvoorpersoonlijkegroei.nl  Er is helaas geen vergoeding via de zorgverzekeraars. De kosten bedragen € 65,00 per gesprek per persoon.
 
De Praktijk voor Persoonlijke groei is gevestigd in het Groningse Zuidhorn en is al sinds 2007 een vertrouwd adres voor:

- Relatiebegeleiding

- Ervaringsgerichte Therapie
- Beeldtherapie
- Coaching & Training 
- Familie- en organisatieopstellingen
- Systemisch coachen
- Bedrijfs- & Studieadvies
- Loopbaanadviezen
- Begeleiding van jongeren naar studie en werk

Wij helpen u een beter inzicht te krijgen in uzelf, uw situatie en in de mens(en) met wie u mogelijk samenleeft of samenwerkt. Behalve voor relatieproblemen en trajecten voor persoonlijke groei, kunt u ons ook inschakelen voor zakelijke trajecten. In ons werk maken wij gebruik van moderne methoden en hulpmiddelen die toegespitst zijn op uw specifieke privé- of werksituatie.

Bent u benieuwd naar onze aanpak?

Kijk dan verder op deze website. Voor vragen of het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u ons telefonisch bereiken op:

0594-50 51 68 of 06-23 50 88 74


Wij begeleiden u graag naar een inzichtelijke toekomst !
 
Susan Eikenhout - van der Ploeg
 
"INZICHT MET HANDELING BRENGT VERANDERING"

Mijn naam is Susan Eikenhout–van der Ploeg en ik ben als (beeld) therapeut verbonden aan de Praktijk voor Persoonlijke Groei. Ik ben gespecialiseerd in Ervaringsgerichte Therapie, waarbij lichaam, verstand, gevoel en intuïtie een belangrijke rol spelen. Bij deze vorm van therapie help ik u bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen.

Ook geef ik samen met mijn echtgenoot en zakenpartner Rolf Eikenhout, relatiebegeleiding aan (echt)paren.

Naast diverse trainingen en cursussen op het gebied van persoonlijke groei heb ik de opleiding ‘Transpersoonlijke Therapie’ succesvol afgerond (2004) bij het Centrum Gestalt- en Lichaamstherapie te Noordbroek. In periode 2006-2009 heb ik de opleiding, ‘Verlies en Trauma Integratie’ gevolgd bij het Centrum Marieke de Bruijn. In 2010-2012 volgde ik, samen met Rolf, diverse trainingen over Familieopstellingen en ‘Systemisch werken in (partner)relaties’, onder andere bij Jacob en Sieglinde Schneider (Duitsland), Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder (Hellingerinstituut – Nederland) en bij Judith Hemming (Engeland).

In mijn ervaringsgerichte aanpak maak ik naast mijn opgedane kennis middels diverse opleidingen, ook en vooral dankbaar gebruik van persoonlijke ervaringen. Zo weet ik wat het inhoudt om dyslectisch te zijn en niet begrepen worden. Ik heb de bijbehorende obstakels overwonnen door mijn focus te leggen op mogelijkheden in plaats van problemen. Als beelddenkend mens vind ik andere ingangen ten aanzien van de communicatie, wat soms leidt tot hilarische momenten. Ook heb ik veel geleerd over hoe het is om een kind op te voeden met ADHD. Uiteindelijk is daar veel levenskracht door ontstaan en kijk ik positief terug op deze opvoedingsjaren. Tenslotte ben ik ook vanuit eigen ervaringen bekend met HSP (hoogsensitiviteit).
 
Susan Eikenhout - van der Ploeg
Telefoon: 0594 505168 / 06 20526810
 
Rolf Eikenhout
CONFRONTEREN en INSPIREREN"
Mijn naam is Rolf Eikenhout en net als Susan Eikenhout–van der Ploeg ben ik verbonden aan de Praktijk voor Persoonlijke Groei. Hier vervul ik de rollen van relatietherapeut, coach, trainer en workshopleider. Goed luisteren en de juiste vragen stellen, is mijn specialiteit. Ik verzorg coachings- en trainingstrajecten voor zowel bedrijven als particulieren. Ook adviseer en begeleid ik bedrijven bij loopbaanplanningen, re-integratie- en outplacementtrajecten. Voor jongeren die vastlopen op school of tijdens een vervolgstudie heb ik een speciaal begeleidingstraject ontwikkeld, getiteld ‘Kies de weg die bij je past!’.

Samen met mijn echtgenote en zakenpartner Susan Eikenhout–van der Ploeg geef ik relatiebegeleiding aan (echt)paren.

Ik ben reeds vele jaren actief op het gebied van personeel en organisatie binnen het onderwijs. Naast mijn functie bij de Praktijk voor Persoonlijke Groei was ik de laatste jaren werkzaam als bedrijfscoach voor de Christelijke Scholengemeenschap Groningen (CSG).

Na de Hbo-opleiding Personeel en Organisatie heb ik diverse aanvullende trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van coaching, training, intervisie, werving en selectie. Zo ben ik NLP Master / practitioner en heb ik in 2011 en 2012 de volgende twee opleidingen bij het Hellingerinstituut met succes afgerond: 1. Organsatieopstellingen en 2. Familieopstellingen. 3. Opleiding Systemisch coachen.
Rolf Eikenhout
Telefoon: 0594 505168 / 06 23508874
E-mail rolf@praktijkvoorpersoonlijkegroei.nl
 
RELATIEBEGELEIDING: Ontmoeten, delen, helen
Wilt u voorkómen dat uw relatie eindigt?
Of wilt U een (nog) betere relatie?
 
Doe dan een beroep op de kennis en ervaring van ons, Susan en Rolf Eikenhout. Wij creëren voor u een veilige omgeving waarin u in alle openheid en op een waardige manier zaken naar elkaar kunt uitspreken.
Het unieke van onze begeleiding is dat wij samen als echtpaar andere (echt)paren ondersteuning bieden. Deze twee-op-twee-opstelling zorgt voor een goed evenwicht, waardoor u zich beiden sneller en beter op uw gemak zult voelen.
Tijdens het begeleidingstraject proberen wij samen met u duidelijkheid te krijgen over wat er werkelijk speelt, hoe uw relatie was toen u samen nog gelukkig was en wanneer en waardoor uw relatie is verslechterd. We kijken in het begin van het traject ook naar ieders individuele rol in de relatie.
Het leren kijken naar uw eigen aandeel in de problematiek, is een belangrijk onderdeel van de eerste fase van het traject. Ook laten we u kijken naar uw eigen kerngezin en welke patronen, opvattingen en gebeurtenissen zijn meegenomen in de relatie en die nu misschien belemmerend werken. We kijken verder ook naar de wijze waarop u onderling communiceert (zonder te oordelen!) en wij leren u technieken (onder andere de dialoog) om de communicatie tussen u beiden waar mogelijk te verbeteren. Het gaat tenslotte niet om gelijk, maar om geluk.
Wij hopen dat uit de resultaten van het begeleidingstraject zal blijken dat er nog voldoende basis is om uw relatie voort te zetten. Wij zien het dan ook als een dankbare taak om u te begeleiden op weg naar een fijne, stabiele relatie.
Samen geven we RELATIEBEGELEIDING aan (echt)paren die aan hun relatie willen werken. We werken aan verbetering van de relatie op zowel gedrags- als gevoelsniveau en gebruiken daarbij de dialoog als gereedschap. Aan de ene kant bestaan relaties omdat mensen een basisbehoefte aan contact hebben. Aan de andere kant vinden ze het niet eenvoudig om daarin echt iets van zichzelf te laten zien.

Er kunnen patronen ontstaan van:
aantrekken en afstoten
ontmoeting en verwijdering
nabijheid en afstand
aandacht en vrijheid

Zo kan het gebeuren dat de relatie uit evenwicht raakt. Dan is het moment aangebroken om te kijken of je samen naar een nieuwe balans toe kunt groeien. Bij onze vorm van relatiebegeleiding is het belangrijk om er samen aan te werken. Hierbij gaat het naast dat wat wij te bieden hebben, vooral om wat jullie zelf willen bereiken. Iets dat jarenlang als patroon is ingesleten, los je niet in een paar maanden op. Daar is tijd, moed en vooral liefde voor nodig. En daarbij gaat het niet meer om gelijk, maar om geluk.
 
 
Spreekt één van de beschreven vormen je aan, dan kun je contact opnemen met:
Praktijk voor Persoonlijke Groei
Praktijkadres: de Gast 25, 9801 AA Zuidhorn
Postadres: Piet Heinstraat 9, 9801 EV Zuidhorn

Susan: 06 20526810 of » email :» susan@praktijkvoorpersoonlijkegroei.nl
Rolf: telefoon: 06  23508874 of » email: rolf@praktijkvoorpersoonlijkegroei.nl

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp