Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Peggy-seelig-portret

Peggy Seelig Tai Chi - Yoga - Dans

Peggy Seelig
Tel.: 06 - 30 20 31 31
www.peggyseelig.nl

Van origine een innerlijke krijgskunst, maar wordt voornamelijk toegepast als totaal oefensysteem voor de gezondheid.

  • Peggy-seelig-portret
  • Peggyseeliglogo

Peggy Seelig is in 1991 afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie en geeft sindsdien cursussen en workshops aan instellingen, bedrijven en (hoge)scholen. Sinds 1993 is zij zich gaan verdiepen in Tai Chi en beoefent zij vanaf 2001 Yoga. Zij heeft de Yoga Opleiding Hara in Groningen gevolgd. Naast haar docentschap is zij choreograaf, ontwikkelaar en coach Kunst in onderwijs, natuur- en kunstzinnig coach. Peggy geeft les in Yoga, Qi Gong en diverse Tai Chi stijlen en vormen: de Yangstijl 24 vorm, Waaier- en Stokvorm en is gecertificeerd docent Tai Chi bij Reuma en Osteoporose/Valpreventie en Tai Chi voor Energie. Op dansgebied heeft zij zich gespecialiseerd in Moderne Dans, Dansexpressie en Choreografie.

Tai Chi Chuan is van origine een innerlijke krijgskunst, maar wordt voornamelijk toegepast als totaal oefensysteem voor de gezondheid. De serie bewegingen, de Tai Chi-vorm, zijn vloeiend, harmonieus, langzaam en zeer gecontroleerd. Doordat de bewegingen langzaam worden uitgevoerd, leert men onder andere lichaam en geest als één geheel te bewegen. 

Tai Chi voor Balans en Gezondheid Bepaalde stijlen zijn beter geschikt voor mensen met reuma en/of met evenwichts-problemen. Door een team van reumatologen, fysiotherapeuten en Tai Chi-specialisten, is voor hen een programma, gebaseerd op de Sun-stijl ontwikkeld.

QI GONG is een duizenden jaren oude Chinese kunst van energiebeoefening. Gong betekent ‘werk’ of ‘oefening’. Het is een combinatie van ademhaling, concentratie en beweging. Er zijn vele soorten Qi Gong met als doel de gezondheid en harmonie van lichaam en geest te verbeteren.                               

Yoga In de traditie van yoga staat het bewust worden van lichaam en geest centraal. In de Hatha yoga, waar in deze cursussen vanuit wordt gegaan, verbinden we ons innerlijk met ons lichaam. Met yoga kan je altijd beginnen. Het is voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn eigen persoonlijke ontwikkeling.                                             

Dans is van alle tijden en kent veel verschillende stijlen en technieken. Het wordt gebruikt als een vorm van expressie, als een non-verbale communicatie, spiritueel of uitvoerend. Het is goed voor de lichamelijke ontwikkeling en is voor iedereen. Dans wordt veel gebruikt bij andere podiumkunsten (musical) en ook vechtsporten worden vaak gezien als een vorm van dans. Dans kan voor jezelf, als groep en voor een publiek worden uitgevoerd. Dans kan ideeën laten zien of verhalen vertellen. Choreografie is de kunst van een dans creëren. Peggy geeft diverse cursussen en workshops en maakt producties op maat.

Cursusplaatsen: Zuidhorn / Den Horn / Dokkum / Drachten

» kijk hier voor het cursusaanbod

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp