Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Niehove en onderdendam fotos droninger en a.scholtens

In een elektrische deelauto door het Westerkwartier

Zoek je een leuke bestemming voor een dagje uit in de regio, dan bieden MobiNoord en Groningen Connect nu een bijzondere combinatie aan: Kennismaken met elektrisch rijden op een fraaie route en onderweg verhalen horen over bijzondere locaties uit de regio. De route voert door de gemeenten Westerkwartier en Het Hogeland en doet verschillende plaatsen aan

  • Niehove en onderdendam fotos droninger en a.scholtens

Je kunt de route of de verschillende bezoeklocaties zelf bepalen en zo de route aanpassen aan je tijd of interesses. Onderweg biedt The Grone app je interessante informatie over het landschap, gebouwen, de natuur en ondermeer het thema water. Ook is er een verhalenverteller die je al rijdend een inkijkje geeft in de rijke historie. Er zijn diverse stops te maken bij musea, mooie fotoplekken, een molens of dorpjes als Ezinge en Niehove. Een uniek dagje uit in eigen land dus.

In totaal negen deelauto’s staan voor je klaar op een aantal stationlocaties (Zuidhorn, Winsum en Uithuizen). Maar ze staan ook in Leek, Marum en Grootegast bij locaties van de gemeente Westerkwartier. De volledig elektrische auto’s reserveer, open en betaal je met de MobiApp. De auto waarmee je rijdt is de Nissan Leaf en die heeft ruimte voor een gezin met 4 personen. De auto heeft een bereik van 180 tot 200 kilometer en de route bedraagt circa 110 kilometer. Rijders die een Mobi-account aanmaken ontvangen als kennismaking een rijtegoed van € 10,-. Daarmee zijn de eerste uren van de rit gratis.

Deelauto als alternatief voor OV
De deelauto’s zijn ook geschikt om locaties te bezoeken die slecht met het OV bereikbaar zijn. Een prachtig dorp en het museum Wierdenland in Ezinge is zo’n locatie die een bezoekje waard is. 

Als je via de MobiApp een rit boekt in een van de elektrische deelauto’s, dan ontvang je gratis een toegangscode voor deze toer. 
Alle actie informatie en video-instructies zijn te vinden https://www.mobinederland.nl/blog/thegrone/