Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Logo zunobri

Korfbal ZuNoBri

Sportcomplex van Starkenborgkanaal Z.Z. 2c
9801 TA Zuidhorn
Type veld: Kunstgras
Postadres: De Bongerd 23 9801 AN Zuidhorn 0594-500254
https://www.zunobri.nl

  • Logo zunobri

ZuNoBri is al weer bijna 30 jaar de korfbalvereniging voor Zuidhorn, Noordhorn en Briltil.  Een supergezellige vereniging die gestaag groeit, met een goede verhouding tussen jeugd en senioren en waar zowel plaats is voor de recreatieve als ambitieuze korfballer. Er zijn in 2017 meer dan 90 leden, verdeeld over teams van E t/m A, een senioren team en sinds enkele jaren is de 'kangoeroe' club gestart, waar kinderen tussen de 3 en 7 jaar (en hun ouders) spelenderwijs en onder goede begeleiding kennis kunnen maken met deze creatieve sport. Er wordt in de winter in de zaal gespeeld, en in de lente/zomer buiten op kunstgras. De clubkleuren zijn blauw/wit.

Naast gezond trainen en in het weekend wedstrijden spelen worden er ook veel activiteiten georganiseerd, zoals familietoernooien, decemberfeesten, korfbalkamp, en gezellige avonden. Van onze leden horen we dat ze een prettig clubgevoel ervaren, en kinderen voelen zich thuis in hun teams en worden door eigen coaches en trainers op een goede manier begeleid. 

Korfbal is een van oorsprong Nederlandse sport, bedacht door de Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuysen in 1902. Het spel is gebaseerd op het Zweedse ringboll, waarmee Broekhuysen in het Zweedse plaatsje Nääs in 1902 in aanraking kwam. Korfbal kenmerkt zich door het feit dat het een van de weinige teamsporten is die niet is voorbehouden aan dames en heren apart: korfbal wordt van oudsher gemengd gespeeld (maar kent daarnaast ook een damescompetitie).

Ben je nieuwsgierig naar korfbal en de vereniging? Je kunt altijd een keertje komen kijken bij een training, of in het weekend bij westrijden. Wil je meedoen met de jeugd? Neem dan contact op met jeco@zunobri.nl

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp