Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Donna cantabile-2023

Vrouwenkoor Donne Cantabili

Contact:
Tel.: 0594 213088
» Website

  • Donna cantabile-2023
  • Dscf0053a

Vrouwenkoor Donne Cantabili repeteert iedere week op woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur in de Gasthorn (bovenzaal) aan de Gast 58a te Zuidhorn. Heb je belangstelling om eens kennis te maken op een oefenavond, neem dan contact op met één van onze bestuursleden,

In augustus 1987 werd het “Vrouwenensemble Zuidhorn” opgericht door een aantal enthousiaste vrouwen. De eerste jaren bestond het koor uit ongeveer 20 vrouwen en deze bezetting is grotendeels gelijk gebleven. Met een stembezetting van sopranen, mezzo-sopranen, hoge en lage alten werd hard gewerkt aan het instuderen van drie-tot vierstemmige stukken.
Na een hernieuwde start in 2002 met een nieuwe dirigent werd de naam veranderd in “Vrouwenensemble Donne Cantabili”. De naam komt uit het Italiaans en betekent “Zingende Vrouwen”.
Sinds oktober 2009 staat het dameskoor onder professionele leiding van Douwe Kamminga uit Groningen.

Het repertoire van het koor is divers. Muziekstukken van bekende klassieke componisten staan op het repertoire, maar ook volksliederen en delen uit musicals worden gezongen. Kortom van (licht) klassiek tot modern.
Kwaliteit en gezelligheid zijn voor het koor belangrijk. Als we voldoende repertoire hebben opgebouwd, werken we toe naar een optreden voor publiek, één tot twee keer per jaar.

Onze dirigent Douwe Kamminga is afgestudeerd aan het Conservatorium te Groningen. Hij is als zanger verbonden aan de koren Capella Isalana (Enschede) en Capella Frisiae (Groningen).
Douwe is zangdocent aan de Muziek- en Theaterschool van Winschoten en bij Kunstbedrijven Westerkwartier te Zuidhorn en Leek.

Donne Cantabili heeft een kleine bezetting, die schommelt rond de 15 leden. Wij kunnen altijd nieuwe leden gebruiken. Voor nieuwe koorleden is zangervaring noodzakelijk. Onze dirigent geeft professionele ondersteuning bij het ontwikkelen van je zangtalent.
Zijn er vrouwen, die belangstelling hebben voor het Vrouwenensemble Donne Cantabili, aarzel niet en neem direct contact op.

https://www.donnecantabili.nl/